Ekonomi EasyCep’e 9 milyon lira tohum yatırımı

EasyCep’e 9 milyon lira tohum yatırımı

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de atıl durumda olan ikinci el elektronik ürünleri ekonomiye kazandırmak için yola çıkan EasyCep, ilk tohum yatırımını aldı. Ulusal ve uluslararası melek yatırımcılardan 9 milyon liralık yatırım toplayan şirket, 2022 yılından itibaren yurtdışına açılmayı planlıyor.

EasyCep’e  9 milyon lira tohum yatırımı

EasyCep Kurucu Ortağı Mehmet Akif Özdemir, “Hem ülke ekonomisine hem doğaya hem de insanların cüzdanına katkı sağlamak için yola çıktık. Hedefimiz, Easycep’in Türkiye’de her türlü yenilenmiş elektronik ürünün bulunabildiği, sorunsuz ve güvenilir bir şekilde satın alınabildiği bir pazaryeri platformu oluşturmak” dedi.

Yenileme merkezi lisansı

Türkiye’de yılda 20 milyon adet ikinci el telefon satıldığını belirten Özdemir, “Yolun daha çok başındayız. Ticaret Bakanlığı, Ağustos 2020’de yenilenmiş telefonların satışı ile ilgili bir regülasyon çalışması yaptı. Buna göre, Ticaret Bakanlığı’ndan yenileme merkezi lisansı alan şirketler yenilenmiş telefon satabilecek. Biz de EasyCep olarak gerekli başvurularımızı yaptık. Bu alandaki ilk lisanslı şirket olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.