Ekonomi Elektronikte indirim en çok çocukları sevindirdi

Elektronikte indirim en çok çocukları sevindirdi

26.06.2009 - 00:49 | Son Güncellenme:

ÖTV ve KDV indirimi sayesinde elektronik sektöründe yaşanan hareketlilik yaz aylarında da sürüyor. Çeşitli kampanyalar ve ödeme kolaylıkları tüketicilerin, hediyeli kampanyalarsa en çok çocukların yüzünü güldürüyor

Elektronikte indirim en çok çocukları sevindirdi

Çifte karne hediyesi!
Bir karne hediyesi klasiği haline gelen bisikletlerin tahtları son yıllarda bilgisayarla sallansa da bu yıl pekçok bilgisayar firması karne hediyesi olarak bisiklet veriyor. Çocuklar yaza çifte hediyeyle giriyor. Exper, karne heyecanı yaşayan öğrenciler için başlattığı “Karne Varsa Hediye de Var” kampanyasıyla ay sonuna kadar bilgisayar alan herkese 235 TL değerinde 21 vitesli Salcano marka dağ bisikleti hediye ediyor. Exper ayrıca bilgisayarlarla birlikte internet güvenlik yazılımı Norton Internet Security 2009, fotoğraf düzenleme yazılımı Adobe Photoshop Elements 7, 16 dilde sözlük ve yabancı dil çeviri yazılımı Babylon 7, bilgisayarları zararlı yazılımlardan koruyan Zemana Antilogger yazılımları da hediye ediyor.
Tüm ürünlerinde sabit fiyat garantisi ve taksit imkânları sunan firmanın kampanyası en çok rağbet gören 6 masaüstü ve 2 dizüstü modelinde geçerli. Beko bilgisayarlarsa 85 TL’den başlayan taksit olanakları ve Biri ADSL paketi hediyesiyle satılıyor.
Oyuncak araba hediyeli Samsung ES10 fotoğraf makineleri 279 TL fiyattan sadece Teknosa’larda satılıyor. Yüz tanıma ve farklı çekim özelliklerine sahip fotoğraf makinesinin siyah gri pembe ve beyaz renkleri bulunuyor. 

Haberin Devamı

Sıfır ÖTV’ye devam
Teknosa  6 Temmuz tarihine kadar  yüzde iki olan ÖTV oranını ürün fiyatlarına yansıtmıyor.  Casper ve Acer notebooklarda sabit kur uygulamasını sürdüren mağazada 31 Temmuz tarihine kadar HP Pavillon dv6-1130 dizüstü eğlence bilgisayarları KDV dahil 1.549 TL’den satılıyor. Intel Core2 Duo T6400 işlemciye sahip bilgisayarda 320 GB SATA sabit disk sürücü ve 3072 MB bellek bulunuyor. HP’ye ait dx2450 masaüstü bilgisayarın özel kampanya fiyatı KDV dahil 1299 TL.  
Darty’de ise haziran ayı boyunca HP 2133 Mini-Note 1.099 yerine 799 TL’den satılıyor. 1.27 kg ağırlığında olan ve 8.9 inç WXGA ekran içeren bilgisayar  çizilmeye dayanıklı ekranıyla olası kazalara karşı dayanıklı.  Mağazada Casper Nirvana CN DRG4200A notebooksa 1.069 yerine 899 TL’den satılıyor. Vatan Bilgisayar’da ise Lenova G350’in fiyatı 599 dolar yerine 469 dolar.  

Haberin Devamı

Keyifli seyirler!
 LG LH5000, Formula 1 gibi hızlı sporların ve aksiyon içeren görüntülerin  net ve keskin görüntü kalitesiyle seyredilebilmesi için tasarlandı.  Kullanıcıların daha ince görüntü ayarları yapmasına da imkân veren televizyon, spordan filme her türlü programın görüntü kalitesini ideal seviyeye çıkarıyor. 106 ekranın fiyatı 3 bin 199 TL.
ÖTV kampanyasını ay sonuna kadar uzatan Samsung’larda 81 ekran LCD televizyon 1219 TL. Kristal tasarıma sahip, dahili tunel, oyun modu, real movie gibi özelliklere sahip olan 102 ekran Samsung LCD ise 2 bin 249 TL’den satılıyor.

Bilgisayarsız genç kalmasın
Elektronik sektörünün beşinci ekonomik paketin etkilerini ciddi anlamda görmeye başladığını  söyleyen Crea Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlerisoy, bilgisayar tarafında haziran ayında “End Of School” adlı karne hediyesi kampanyası başlattıklarını söyledi. Bu kampanyayla daha çok çocuğu bilgisayar sahibi yapmayı amaçladıklarını belirten İlerisoy, şunları söyledi:
“Türkiye genç nüfuslu bir ülke. Ayrıca sadece büyük şehirlerdeki gençler değil, köylerde, kasabalarda da daha fazla çocuğun ve gencin bilgisayar sahibi olması anlamında kampanyalarımız etkili olacak.
Gençlerin yeni teknolojiyle içli dışlı olması demek, yeni dünyaya daha kolay ayak uydurabilmesi ve daha çok bilgi anlamına gelir. Milli Eğitim Bakanlığı bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyor. Biz de kâr gözetmeden bilgisayarlandırma kampanyalarına destek olmaya çalışıyoruz.”
TTNET ile yaptıkları anlaşmaya da değinen İlerisoy, bu kampanya kapsamında ADSL abonelerinin Crea netbook’a 24 ay boyunca ayda sadece 29.99 TL’ye sahip olabildiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Kart sevmeyenlere
Vestel, Societe Generale İstanbul şubesiyle yaptığı işbirliğiyle, kredi kartı kullanmak istemeyen tüketiciler için “KrediVer” adlı kampanya başlattı. Kampanya, tüketicilere kefilsiz senetsiz 36 aya varan taksit seçenekleriyle Vestel’den yaptıkları alışverişleri bankanın tüketici kredisi ürünleriyle kredilendirme olanağı sunuyor. Kampanya Vestel mağazalarında satışa sunulan tüm ürün ve markaları kapsıyor.