Ekonomi Esenyurt’ta geleceğin akıllı evlerini yapıyor

Esenyurt’ta geleceğin akıllı evlerini yapıyor

16.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hiper Gayrimenkul, Esenyurt’ta inşa ettiği Future Park projesini satışa çıkardı. Akıllı ev sistemleriyle donatılan projede 2 bin adet bağımsız bölüm bulunurken, konutlar Mayıs 2015’te teslim edilecek

Esenyurt’ta geleceğin akıllı evlerini yapıyor

İnşaat, turizm, tekstil ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren bir grup girişimci tarafından 3 yıl önce kurulan Hiper Gayrimenkul Geliştirme, ilk projesi olan Future Park’ı satışa çıkardı. Konut, ev-otel ve çarşı konseptinden oluşan karma proje, toplamda 2 bin bağımsız bölümden meydana geliyor. Future Park İstanbul projesi Esenyurt Haramidere Parklar mevkiinde hayata geçiriliyor.
9 blok olarak yükselecek Future Park İstanbul projesinde işletme, kiralama ve satış hizmetleri konusunda TSP-KRONOS, akıllı bina otomasyonları alanında ise Koreli 88 Investment çözüm ortaklığı yapıyor.
Devasa parka komşu
35 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılacak Future Park İstanbul, 450 milyon liralık satış geliri sağlanması öngörülüyor. Future Park projesi ile geleceğin akıllı ve nitelikli konutlarını üretmeyi hedeflediklerini belirten Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşçı, “Future Park projemizde Kore’de akıllı bina otomasyon sistemleri konusunda global tecrübeye sahip 88 Investment ile birlikte çalışıyoruz. Ayrıca, işletme, kiralama ve satış hizmetleri alanında TSP-KRONOS ile birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Kronos Kurucu Ortağı Samim Hatipoğlu ise, İstanbul gelişme potansiyeli yüksek bölgelerinden Esenyurt’un Future Park İstanbul ile birlikte değerinin daha da artacağını belirterek, “40 bin metrekarelik satılabilir ve kiralanabilir ticari alanın bulunacağı Future Park İstanbul’un çarşı bölümüne 3 farklı noktadan giriş bulunacak. Projenin 3 bin metrekarelik sosyal tesisleri bulunurken, 20 bin metrekaresi ise yeşil alana ayrıldı” dedi.
TSP Yönetim Kurulu Üyesi Gökçenur Çelebioğlu da, projenin konsept geliştirme çalışmalarında çok büyük özen gösterdiklerini belirterek, proje içinde yer alması planlanan ikiz kulenin birinin rezidans, diğerinin ise ev-otel olarak değerlendirileceğini kaydetti. Çelebioğlu, ev-otel konseptiyle yatırımcılara kullanmadıkları dönemde evlerini onlar adına otel olarak işletme olanağı sağlayacaklarını açıkladı.
Yüzde 30 tasarruf
88 Investment Türkiye Başkanı Song Mok Won, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan akıllı ev teknolojilerini Future Park İstanbul projesine getirdiklerini anlatarak, evlerin her köşesinde yaşamı kolaylaştırmanın yanı sıra, enerji giderlerinde en az yüzde 30 tasarruf sağlanacağını vurguladı.
Örnek daireler hazır
2015 Mayıs’ta tamamlanması planlanan Future Park projesinde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Örnek dairelerin tamamlandığı ve akıllı ev sistemlerinin de bu dairelerde uygulandığı projede yılsonundan itibaren banka kredisi de kullanılabilecek.
Farklı tipte konutlar
Projenin satış ve pazarlamasından sorumlu Ebru Akyol, metrekare satış fiyatlarının 1335 ile 1900 lira aralığında olduğu bilgisini verdi.
Akyol, projede stüdyo ve 1+1 dairelerin sadece ev-otel olarak tasarlanan ikiz kulede bulunduğuna dikkat çekerek, diğer tüm konutların aile yaşamını ön planda tutarak 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak projelendirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kavuklar İzmir’e 170 metrelik gökdelen dikiyor
Kavuklar, İzmir’in en büyük karma projesi olan Point Bornova’yı satışa çıkardı. 350 milyon dolar yatırım değeri bulunan proje uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.
Akaryakıt, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, beton, prefabrik, sigortacılık, tarım ve hayvancılık, matbaa mürekkep üretimi sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Kavuklar Grup, gayrimenkul sektöründeki büyüme hamlesi çerçevesinde yeni projesi olan Point Bornova’yı satışa çıkardı.
2005 yılında gayrimenkul sektöründeki çalışmalarını bir üst boyuta taşıma kararı aldıklarını belirten Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, “İzmir’in kentsel dönüşümüne katkı sağlama hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı gayrimenkul geliştirme alanında büyütme kararı aldık” dedi.
İzmir’in en büyük karma projesi Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Kavuk, içerisinde alışveriş merkezi, rezidans ve ofis barındıran ve 350 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan 600 bin metrekarelik projelerini 2015’te tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

En çok katlı proje
544 konutun bulunduğu 46 katlı ikonik rezidans, 170 metre yüksekliğiyle İzmir'in en çok katlı binası olacak. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan rezidansın her katından deniz manzarası görülebilecek.

KÖRFEZ MANZARASI
Projede alışveriş merkezinin yanı sıra 544 konut bulunduğunu anlatan Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise şu bilgileri verdi:
“Toplam 46 katlı projemizin içerisinde bulunan 36 kattan oluşan ikonik rezidans, tamamlandığında 170 metre yüksekliğe sahip olacak. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan rezidansların her katından körfez ve İzmir manzarası görülebilecek. Metrekare fiyatlarımız 2 bin 300 TL'den başlıyor ve bu fiyatlar İzmir'de ilkleri barındıracak bir proje için gerçekten çok uygun. Daha satışa çıkmadan avantajlı fiyatlarımızla yoğun bir taleple karşılaştık.”

Yeşil bina adayı
Point Bornova projesi maksimum yeşil ve sürdürülebilir mimariye sahip özelliklerle tasarlandı. Proje Leed Gold sertifikasının kriterleri doğrultusunda inşa edilecek.
Projenin konsept geliştirme, yönetim ve kiralama danışmanlığını Avi Alkaş Başkanlığı’ındaki Jones Lang LaSalle Türkiye ekibi üstleniyor. Yaklaşık 50 bin metrekare kiralanabilir alanda, kiosklarla birlikte 160’dan fazla kiralanabilir ticari alan bulunuyor.

Haberin Devamı

Üstü açılır AVM
Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen nefes alan alışveriş merkezi ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getiriyor. 325 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan, 23 bin metrekare arsa üzerinde 280 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin, 2015'te tamamlanması hedefleniyor.

Demir Romance’ta evlerin yüzde 40’ı satıldı
Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’nde ‘akıllı ev’ konseptiyle hayata geçirdiği Demir Romance projesinde satışlar hız kesmeden devam ediyor. Lansmana özel avantajlı ödeme koşullarının sunulduğu projede, satışların yüzde 40’ı tamamlandı.
235 milyon lira yatırım bedeli ile gerçekleştirilen Demir Romance projesinde lansmana özel yüzde 10 peşinatlı ödeme seçeneği sunuluyor. Yüzde 1 KDV oranıyla satışların devam ettiği projede, ‘akıllı ev’ sistemiyle tek bir tuşla evdeki tüm sistemler kontrol edilebiliyor.
Toplam 7 blok üzerinde yükselecek Demir Romance’de, 1+1’den 4,5+1’e kadar çeşitli büyüklük 776 konut bulunuyor. 60 ticari alan ve 28 villanın da yer alacağı projenin birçok tesisi bulunuyor.
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Demir Romance’a olan yoğun ilgiden dolayı çok memnun oldukları ifade etti.
Projenin tesliminden önce tüm satışları tamamlayacaklarına inandıklarını söyleyen Demir, “29 yıllık sektör geçmişimizde bize güvenen ve bizi destekleyen, Demir Romance lansman sürecinde de bizim yanımızda olan tüm ‘Demir İnşaat Dostları’na teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümde Güney Kore örneği
Güney Kore Enerji Bakanı, Altyapı Bakanı ve Çevre Bakanı ile görüşmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Güney Kore’nin ‘çevre değerleriyle barışık şehri’ Sejong’da incelemelerde bulundu. Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında kurulacak yeni şehirlerin Şejong benzeri olacağını ifade etti.
Dünya kentlerini yakından izlediklerini dile getiren Bayraktar, “Hükümet olarak özellikle, ulaştırma alanında toplu taşımayı özendirici yatırımlar, hızlı tren uygulamaları, yakıt kalitesi iyileştirme ve bio-dizel kullanımı gibi politikaları yaygınlaştırdık. Binalarda enerji tasarrufunu sağlayacak ‘yeşil bina’ dönemine geçtik” dedi.

Haberin Devamı

Sektör büyüyor, kule vinçler de yükseliyor
İnşaat sektörü ivmesini düşürmeden, hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında sürekli genişleyen şehirler, birbirinin peşi sıra yükselen kuleler, inşaat sektörünün alt sektörlerinin büyümesini de tetikliyor. Kule vinç üreticileri hızla büyüyen alt sektörlerin başında geliyor. Avrupa'nın önde gelen kule vinç üreticisi İtalyan FM Grubu'nun Türkiye dağıtımcısı ADV Kule Vinç Pazarlama Müdürü Işıl Bıyık, kule vinç sektöründeki hızlı büyümeye paralel olarak ADV’nin de yılda yüzde 20 büyüme oranına sahip olduğunu söyledi.
2012’de 10 milyon euro ciro yapan ADV vinçlerin satışını yaptığı gibi firmaların talebine göre kiralama da yapıyor. Şirket, Türkiye'de kule vinç satışında 1. sırada, kiralamada en büyük kiralama filolarından birine sahip.

Avaza Hotel, Asya Pasifik’in en iyisi seçildi
Daha önce Emaar Square projesiyle Türkiye’nin, Avrupa’nın ve Dünyanın En İyi Karma Projesi, Maslak Spine Tower projesiyle de Avrupa’nın En İyi Ofis Mimarisi ödüllerini kazanan iki design group mimarlık ofisine bir ödül daha geldi. Asya, Avrupa ve Ortadoğu’da önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketleri ve mimarlık projelerinin yarıştığı Asya Pasifik Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 10 Mayıs 2013 tarihinde yapılan törenle sahiplerini buldu. ‘Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Asya Pasifik En İyi Otel Mimarisi Ödülü’nü kazanan iki design group kurucu ortağı Murat Kader, bu ödülün kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Mimarlar ‘Bypass’ için İstanbul’da buluşacak
Türkiye ve diğer ülkelerden mimarların buluşacağı bir etkinlik olan ARKIMEET 2013, 7-8 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda düzenleniyor.
‘Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor’ sloganıyla yola çıkılan etkinlikte tema ‘BYPASS’ olarak belirlendi. Yerel ve küresel anlamda kent ve kentliye ait sorunların ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümlerin ele alınacağı etkinlikte başka konular da masaya yatırılacak.
Etkinlikte ayrıca katılımcılar arasında birebir ilişkilerin kurulması için fırsatlar sunulacak.

Yazarlar