Ekonomi EYT SON DAKİKA BUGÜN HABERLERİ: EYT'de son durum nedir, çıkacak mı, şartlar neler olacak?

EYT SON DAKİKA BUGÜN HABERLERİ: EYT'de son durum nedir, çıkacak mı, şartlar neler olacak?

11.03.2022 - 14:37 | Son Güncellenme:

Emeklilikte Yaşa Takılanların büyük merakla beklediği EYT son dakika gelişmeleri için heyecan dorukta. Bugün EYT ile ilgili herhangi bir gelişme oldu mu? EYT'de son durum nedir, çıkacak mı, şartlar neler olacak? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanların bilmesi gerekenler...

EYT SON DAKİKA BUGÜN HABERLERİ: EYTde son durum nedir, çıkacak mı, şartlar neler olacak

TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile görüşmesi, EYT müjdesi bekleyenleri heyecanlandırdı. Günden güne artan EYT merakı, EYT son dakika bugün ne oldu? 2022 EYT çıkar mı? sorularını gündeme getirdi. İşte son dakika EYT son durumu...

Haberin Devamı

EYT'DE BUGÜN SON DAKİKA GELİŞMESİ VAR MI?

EYT ile ilgili bugün son dakika yeni gelişme bulunmyuyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan EYT görüşmelerindaki temaslarda EYT’lilerin, sorunun bu yıl içinde çözüleceği yönünde mesajlar aldığı belirtilirken, EYT’ler için daha önce şu formüllerin gündemde olduğu belirtilmişti:

EYT SON DURUM

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT'lilerle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Akbaşoğlu, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Akbaşoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "EYT ile kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bu AK Parti iktidarından önce bir düzenlemeyi ifade ediyor. Yani hem prim gün sayınız hem de yaşınızı doldurmanızla beraber emekli olabilme hakkının varlığını ortaya koyan 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme söz konusu.

Haberin Devamı

Daha önce bu konu AYM’ye de götürüldü. AYM kademeli geçişi öngören bir düzenleme yaptı ve bu düzenleme halen uygulanıyor. Şimdi EYT yapılanması içerisinde olan değerli vatandaşlarımız bu konuda yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini kimisinin 3-4 yaş daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek ben primimi doldurduktan sonra ve yaşa eriştikten sonra daha önce emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.

Biz bu konuda toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. Biz sıralamayı ifade ettik. Bunu dinleyen EYT’li kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Bütün sorunların çözüme kavuşacağını da buradan ifade etmek istiyorum. 1’incisi asgari ücretle başlayacağız dedik ve aralık ayında yüzde 50.5 zam oranıyla 4 bin 253 liraya çıkardığımız bir asgari ücretle işe başladık. Memurlar ve emeklilerin durumuyla ilgili düzenleme yaptık. Yüzde 31’e varan bir zam oranını memurlar ve emekliler açısından öngördük.