Ekonomi Finans merkezinde geri sayım başladı

Finans merkezinde geri sayım başladı

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarp Grup tarafından Emlak Konut GYO ile yapılan Ataşehir finans merkezinin ilk projesi olan Sarphan Finanspark’ta inşaat yılsonunda tamamlanacak. Konutların tükendiği projede ofisler ve mağazalarda sona gelindi

Finans merkezinde geri sayım başladı

Ataşehir’deki Finans Merkezi’nin ilk projesi olarak yükselen Sarphan Finanspark’ta satışların yüzde 90’ı tamamlandı. Sarp Grup tarafından Emlak Konut GYO ortaklığıyla yapılan projede konutlar tükenirken, ofis ve mağazaların çok büyük bölümünün satışları tamamlandı. Projenin inşaatı da hızla devam ediyor.
Sarphan Finanspark Proje Müdürü Mecit Türkoğlu, otel, konut, ofis ve mağazalardan oluşan Sarphan Finanspark’ın toplamda 589 bağımsız bölümünün bulunduğunu belirterek, ellerinde satılacak 43 ofis ile 17 mağazanın kaldığını söyledi.
Mecit Türkoğlu, projenin yatırımcılardan yoğun talep gördüğünü vurgulayarak, “Yapılan satışlar da bunun göstergesi oldu. Finans merkezi faaliyete geçtiğinde bu bölgede gayrimenkuller daha da değerlenecek” diye belirtti.

Oteli satıyor
7 farklı bloktan oluşan Sarphan’ın bir bloğunun otel olarak inşa edildiğini dile getiren Mecit Türkoğlu, bu bloğu özel olarak inşa ettiklerini ve bina olarak satıldığını söyledi. Otelin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgi görebileceğini ifade eden Mecit Türkoğlu, bu otelin hem bölgeye değer katacağını ve gelecekte oluşacak talebe cevap vereceğini söyledi.

Maliyeti 250 milyon TL
Mecit Türkoğlu, projenin inşaat maliyetinin yaklaşık olarak 250 milyon lira olduğunu vurgulayarak, buna Emlak Konut GYO’ya verecekleri payın dahil olmadığını kaydetti. Projenin ihalesini 164 milyon lira hasılat vaadiyle aldıklarını ifade eden Mecit Türkoğlu, “Burada Emlak Konut GYO’nun payı yüzde 37.5 oldu. Yapılan hasılattan Emlak Konut GYO’ya bu oranda veriyoruz. Zaten satışlar Emlak Konut GYO’nun kasasına giriyor. Biz hak edişe göre inşaatın seviyesine bağlı olarak oradan ödememizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Aralıkta teslim ediyor
Mecit Türkoğlu, projenin inşaatının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini anlatarak, bu yılın aralık ayının sonunda teslimleri yapacaklarını açıkladı. Şantiyede 350 kişinin aralıksız olarak çalıştığını ifade eden Mecit Türkoğlu, şu bilgileri verdi:
“Projenin ihalesini 2010 yılında aldık. 2011 yılının ağustos ayında ruhsatı aldık. Teslimleri bu yılın 22 Haziran’ında yapacaktık ama 6 aylık ek süremizi kullandık. Emlak Konut GYO’nun denetiminde inşaat devam ediyor. Finans merkezinin alt yapı çalışmalarının başlamış olması biraz inşaatı etkiledi. Ama şu anda konut bloğunun yüzde 75’i, ofislerin yüzde 98’i ve otelin ise yüzde 65’i tamamlandı. Otelde acele etmiyoruz çünkü oteli alan marka kendine göre tasarılarını yapacak. Tüm inşaatın tamamında yüzde 75 seviyesindeyiz. Aralık sonunda teslimleri yapacağız. Kaliteden ödün vermeden en iyi markaları kullanarak inşaatı yapıyoruz.”
20 bin 714 metrekare arazi üzerinde yapılan Sarphan Finanspark 190 bin m2 inşaat alanından oluşuyor. Emsale konu olan satılabilir alanın 51 bin 784 metrekare olduğu projenin altında 10 katlı kapalı otoparkı yer alıyor. Projedeki ofisler bitmiş olarak teslim edilirken, konutların tipleri stüdyodan 3+1’e kadar farklılık gösteriyor.

Haberin Devamı

Kurtköy’de Ramazan’a özel indirim başlattı
Okkalar İnşaat’ın Arma Residence’ta hemen teslim son daireler için başlattığı Ramazan kampanyası büyük ilgi görüyor. Kurtköy’de yükselen projede 60 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor.
Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında ayrıca, satın alıp kiralama yapmak isteyenlere ücretsiz kiralama desteği de sağlanıyor. Kampanya süresince peşin alımlarda özel indirimler de uygulanıyor.
Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Hem ekonomik, hem hemen teslim, hem 60 ay sıfır faiz imkânı içeren Ramazan kampanyasıyla şimdi bir rezidans sahibi olmak çok daha kolay. Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek kampanya hemen oturmak isteyenler kadar yatırımcılar için de oldukça cazip” dedi.

Ticari birimler satıldı
264 dairenin bulunduğu projede yer alan 20 ticari birimin çok uzun süre önce satıldığını ve faaliyete geçmeye hazırlandıklarını hatırlatan Mahmut Okka, “Büyüklükleri 48 ile 235 metrekare arasında değişen 264 dairenin bulunduğu Arma’da bu ay yaşam başlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadıköy’de proje yapacak inşaat yılsonunda bitecek
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Boztepe ve Mimar Serkan Boztepe, mimarlık ve mühendislik hizmetlerini sürdürmenin ve geliştirmenin yanı sıra İstanbul’un merkezi semtlerinde gayrimenkul projeleri geliştirmek için artık Boztepe Yapı çatısı altında faaliyet gösterecek.

Şişli’ye butik proje
İstanbul’un eski ve en değerli lokasyonlarında projeler geliştirmeyi hedefleyen Boztepe Yapı, özellikle Üsküdar’da Salacak ve Sultantepe ile Kadıköy’de Koşuyolu Acıbadem ve Suadiye semtlerine iddialı projeler geliştirmeyi hedefliyor.
Mühendislik, mimarlık konularındaki deneyimlerini ve yeteneklerini birleştirerek Boztepe Yapı çatısı altında gayrimenkul geliştirme ve pazarlama alanında hizmet vereceklerini belirten Boztepe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Boztepe, sektörde uzun yıllardır lider olarak devam ettirdiğimiz mühendislik ve mimarlık alanındaki uzmanlıklarıyla İstanbul’da katma değeri yüksek projeler hayata geçireceklerini söyledi.
Çok sayıda ödüllü projeye imza attıklarını anlatan Halil İbrahim Boztepe, “Önümüzdeki dönemde İstanbul’un en değerli ve en eski semtlerinden Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş’ta var olan eski ve güvensiz yapıları İstanbul’a yaraşır şekilde güvenli hale getirmeyi ve aynı zamanda güzelleştirerek yaşanılabilir mekânlara dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Suadiye hedefte
2014 sonuna kadar yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Boztepe, “Suadiye ve Koşuyolu üzerinde çalışmaktayız. Koşuyolu ve Suadiye’deki butik konut projeleri ile Boztepe Yapı vizyonu ve kalitesini İstanbul’a kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Modül sistemle bir günde konut yapıyor
Hafif çelik yapı markası Steelife tarafından üretilen ve bir günde kurulabilen Modül Ev, bu yaz tatilini kendi yazlığında geçirmek isteyenler için olanak sağlıyor. Modül Ev, kişiye özel olarak da yapılabiliyor.
Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen taşınabilir, sökülebilir ve yeniden monte edilebilir Modül Ev’in estetik, konforlu, modern ve güvenli bir ev olduğunu kaydetti. Modül Ev’in kalıcı yaşam alanlarının konfor ve estetiğine sahip olduğunun altını çizen Aydın, 12 farklı standart tipte üretilen evlerin istenirse kişiye özel olarak tasarlanabildiğine de dikkat çekti. Hızlı bir üretimin ardından kurulumun gerçekleştirildiğini söyleyen Aydın, “Üretim süreci modeline göre 1 hafta ile 10 gün arasında sürüyor. Montaj süresi ise projeye göre 1 ila 5 gün arasında değişebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

100 milyon liralık ilk ihraçta talep katladı
YDA Group’un bünyesinde yer alan YDA İnşaat’ın ilk tahvil ihracında talep iki katını aştı. 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihracı başarıyla tamamlandı. YDA İnşaat’ın sermaye piyasalarındaki ilk ihracı olan işlem, nitelikli yatırımcılara yönelik olarak gerçekleşti.
Gösterge devlet tahvili üzerine % 3.50 – % 4.00 Ek Getiri oranından satışa sunulan ihraç, yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu % 3.75 ek getiri oranından fiyatlandı. İhraca tüm fiyat seviyelerinden toplam 231.8 milyon TL talep geldi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı değerlendirmede, ilk sermaye piyasası ihracında sağlanan düşük fonlama maliyeti ve kaliteli talep kompozisyonu şeklindeki başarının, şirketin performansına ve yatırım vizyonuna yatırımcılar tarafından duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti.
Gerek oluşturduğu katma değer, gerekse de istihdam hacmiyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan önümüzdeki dönemde yatırımlarının artarak devam edeceği mesajını verdi.

‘İngiliz ekonomisinde en büyük risk emlak’
İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, konut sektörünün İngiliz ekonomisi için en büyük riski oluşturduğunu söyledi. Cunliffe, “Konut fiyatlarının insanların gelir artışından daha hızlı artması belirgin bir tehdit. Bu ekonomide borcun büyük oranda artışına yol açıyor” dedi.
İngiltere’de konut fiyatlarının 2007’deki zirve seviyesinin üzerine çıkmış durumda olduğunu söyleyen Cunliffe, “İngiltere’de 2007 yılından beri ilk kez bu yıl ülkede ortalama bir evin fiyatı 188 bin 903 sterlin, Londra’da ortalama bir evin fiyatı ise 400 bin sterlin seviyesinin üzerine çıktı” dedi.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney de, konut fiyatlarındaki yükselişin ekonomik istikrar için risk oluşturduğunu belirterek, “Konut kredisi hacminde tahammül sınırımızın sonuna geldik” demiş ve konut satın alabilme gücünün daha iyi ölçülmesi için bir takım ek tedbirler getirme kararı almıştı.

Maltepe’de komşuluk bağını güçlendirecek
Tepe İnşaat tarafından Maltepe’de oluşturulan Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla ‘Komşum Platformu’nu faaliyete geçirdi. Narlife sakinlerinin komşularıyla her an iletişim halinde olmasını sağlayacak ve narlifekomsum.com adresi üzerinden ulaşılabilecek online platform, sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.
Üyelerine yeni dostluklar ve paylaşımlar sunan platform, yönetimsel ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra kullanıcılarına sürpriz hediyelere sahip olma olanağı da sağlıyor. Sosyal bir ağ niteliği taşıyan platform, e-bülten üyeliği ile tüm ziyaretçilere yaşam, mimarlık, dekorasyon ve sağlık içerikli güncel konulara erişme ve paylaşma olanağı da sunuyor.
29 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Narlife projesinde, 2 bin metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis alanı sunuluyor.