Ekonomi Global arenada ‘tekno ihracat’

Global arenada ‘tekno ihracat’

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom iştiraki Argela, Barselona’da Azercell’e yenilikçi ürünlerinin satışını gerçekleştirdi. CEO Önal, Türkiye’yi teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olarak konumlandırmak için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Global arenada ‘tekno ihracat’

Serkan Arman / Barselona - Türk Telekom’un iştiraki Argela, Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Azerbaycan’ın önde gelen operatörü Azercell’e yenilikçi ürünlerinin satışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük mobil teknoloji fuarında gerçekleşen satış kapsamında Argela’nın yeni nesil network ve müşteri güvencesi ürünlerini sistemine entegre eden Azercell ağ yeteneklerini genişletiyor.

Prestije katkı

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Her zaman çağın ötesinde bir kurum olma vizyonuyla, Türkiye’yi teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olarak konumlandırmak için projelerimize devam ediyoruz. Teknoloji alanında öncü çözümlere imza atarak katma değer yaratan iştirakimiz Argela, geliştirdiği ürünler ve projelerle global arenada ülkemizin prestijine önemli katkı sunuyor. Azerbaycan’ın lider operatörü Azercell ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği de bölgemizdeki ülkelere teknoloji deneyimimizi aktarmamızın en güzel örneği” dedi.

Haberin Devamı

Müşteri deneyimini zirveye çıkaracak

Argela Network & Müşteri Güvencesi (NCA) platformunun yeni ürünlerini sistemine entegre eden Azercell, müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Gerçek Zamanlı İzleme (RTM), Hizmet Kalitesi İzleme (SQM) ve Müşteri Deneyimi Yönetimi (CEM) platformlarını barındıran Argela NCA Ürün Paketi, büyük veri analitiğine dayanan yapısıyla ağ operatörlerinin, ağları ve hizmetleri üzerinde uçtan uca görünürlük elde etmelerine olanak tanıyor.

Türk Telekom CEO’su Önal, “Önemli Ar-Ge çalışmaları yürüten iştirakimiz Argela’nın geliştirmiş olduğu çözümler hem bölgemizde hem de dünya pazarında kullanılıyor” diye konuştu.

Global arenada ‘tekno ihracat’

Baz enerjisi güneşten

Türk Telekom, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan yeni nesil yeşil şebeke teknolojilerinin ve uygulamalarının hayata geçirilmesi için ZTE ve Netaş ile iş birliği yapacağını duyurdu. GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde bir araya gelen Türk Telekom, ZTE ve Netaş üst yönetimleri arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken başta teknoloji olmak üzere tüm alanlarda sürdürülebilir değerler yaratmak öncelikli amaçlarımızın başında geliyor” diye konuştu. Gerçekleştirilen iş birliği kapsamında; mobil baz istasyonlarının altyapısında güneş enerjisi kullanılmasına, baz istasyonu üzerindeki trafik oranına göre dinamik yük tahmini ve kaynak optimizasyonu yapan yapay zeka tabanlı akıllı yazılım çözümlerine, yeni nesil sıvı soğutma teknolojisi kullanan veri merkezi sunucularının kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

Barselona’da en ‘kral’ teknoloji

Global arenada ‘tekno ihracat’

Dünyanın en büyük teknoloji fuarları arasında yer alan GSMA Mobil Dünya Kongresi İspanya’nın Barselona kentinde 200’ün üzerinde ülkeden 100 bin kişiyi bir araya getiriyor. 29 Şubat’a kadar devam edecek fuarda, yapay zekadan uçan araçlara teknolojide mobil bağlantılı son gelişmeler görücüye çıkıyor. Fuarın ilk gününde İspanya Kralı 6. Felipe de standları gezerek bilgi aldı.

Akıllı gözlük geri sayımda

Global arenada ‘tekno ihracat’

TCL’in iştiraki RayNeo, yeni akıllı gözlüklerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

​RayNeo X2, MicroLED teknolojisi aracılığıyla görsel katmanları kullanıcının yüzünün önüne yansıtabilen bir AR akıllı gözlük. Qualcomm Snapdragon XR2 kullanan gözlükler, daha mütevazı bir ölçekte de olsa Apple’ın Vision Pro’suna benzer şekilde işliyor.

Haberin Devamı

Şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayar

Global arenada ‘tekno ihracat’

Lenovo fuarda şeffaf 17.3 inçlik microLED ekranlı dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı. Cam gibi arkasını gösteren ThinkBook Transparent Display Laptop klavyesi de tamamıyla dokunmatik.

Robot köpekler büyük ilgi gördü

Global arenada ‘tekno ihracat’

Akıllı robot köpekler Barselona’daki fuarın gözdeleri arasında yer aldı. Unitree’nin Go1 robot köpeği ve Xiaomi’ni CyberDog 2’si patilerini uzatarak, takla atarak katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Xiaomi’den akıllı otomobil geldi

Global arenada ‘tekno ihracat’

Çinli teknoloji devi Xiaomi GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde yeni otonom aracı Xiaomi SU7’yi sergiledi. Otonom sürüş sistemiyle dikkat çeken elektrikli aracın menzili 800 km civarında.