Ekonomi Güngör Uras’ı saygıyla anıyoruz

Güngör Uras’ı saygıyla anıyoruz

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekonomideki gelişmeleri ve bunların vatandaşı nasıl etkilediğini, herkesin kolayca anlayabileceği bir üslupla kaleme aldığı yazılarıyla tanınan Güngör Uras, vefatının dördüncü yılında anılıyor.

Güngör Uras’ı saygıyla anıyoruz

Milliyet gazetesinin ekonomi sayfalarında uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Güngör Uras, karmaşık ekonomi konularını ‘Ayşe Teyze’, ‘Ali Rıza Amca’ gibi karakterler üzerinden ele alıyordu. Ekonomi profesörü olan Uras, Devlet Planlama Teşkilatı, TÜSİAD gibi kurumlardaki görevlerinin yanı sıra İstanbul ve Marmara üniversitelerinde de hocalık yapmıştı. Milliyet ve Dünya gazetelerindeki yazılarının yanında televizyon programları da yapan Uras, halen Türk ekonomisine yön veren pek çok ismin yetişmesinde de rol oynamıştı.

Haberin Devamı

Dört yıl önce 19 Ağustos’ta vefat eden Güngör Uras için yarın İstanbul Sanayi Odası’nda bir anma programı düzenlenecek. Ekonomistler Ege Cansen ve Mahfi Eğilmez, Berfu Güven ve Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde, “Ayşe Teyze’nin izinde Türkiye ekonomisine bakış paneli’nde bir araya gelecek. Programda Güngör Uras’ın meslek yaşamından kesitlerin yer aldığı kısa film gösterimi de yapılacak.