Ekonomi GYODER’in başkanı Mehmet Kalyoncu oldu

GYODER’in başkanı Mehmet Kalyoncu oldu

19.06.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) 11 Haziran 2020 tarihinde düzenlediği Yönetim Kurulu toplantısında, GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin’in iki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinin sona ermesi sebebiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu aday gösterildi. Pandemi döneminde genel kurulların yapılamaması nedeniyle GYODER Yönetim Kurulu tarafından yapılan seçimde, GYODER Başkanlığı’na oy birliği ile Mehmet Kalyoncu seçildi.

GYODER’in başkanı Mehmet Kalyoncu oldu

 

Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER’de üstlendiği yeni görevini büyük bir heyecanla yürüteceğini belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“GYODER, sektördeki 20 yılı aşkın tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün önde gelen girişimcileri, yöneticileri ve profesyonellerinin, sektörün gelişimi için bir araya geldiği çok kuvvetli bir dernek haline geldi. Yeni dönemde öncelikli hedefimiz, GYODER’in kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını artırmak, çalışmalarımızı el birliğiyle, çok daha güçlü ve aktif bir şekilde sürdürmektir.”

Mehmet Kalyoncu kimdir?

Mimar ve iş insanı Mehmet Kalyoncu, Kalyon Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olmanın yanı sıra İstanbul Yeni Havalimanı projesinde de İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor. Lise eğitiminin son yılına girerken, Oxford Üniversitesi St. Hugh’s College tarafından düzenlenen akademik programa katılan Kalyoncu, bu programa kabul edilen ilk Türk öğrenci oldu. Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlarken, bu dönemde Architectural Association ve Illinois Institute of Technology üniversitelerinde ziyaretçi öğrenci olarak eğitim gördü. Çalışmalarıyla beraber akademik gelişimini de devam ettiren Kalyoncu, müziğe olan ilgisi ve piyano yeteneğiyle London School of Music sertifikası aldı.