Ekonomi ‘Herkese doğalgaz konforu’

‘Herkese doğalgaz konforu’

01.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz boru hatlarının ulaşamadığı bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına CNG ve LNG yöntemiyle doğalgazın taşınmasına imkân sağladıklarını belirterek, “Artık her bölgede bulunan vatandaşlarımız doğalgaz konforundan yararlanabilecek” dedi.

‘Herkese doğalgaz konforu’

Yılmaz, İstanbul’da bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ISTRADE 2016’nın açılışında konuştu.
Türkiye’de 76 ilde ve 200’ün üzerinde ilçede boru hatlarıyla doğalgaz kullanımı olanağı sağlandığını ancak halen bazı bölgelere gazın götürülemediğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Kurul olarak geçtiğimiz günlerde aldığımız bir kararla boru hatlarının ulaşmadığı bölgelerde, doğalgazın yerleşim alanlarına CNG ve LNG yöntemiyle taşınmasına imkân sağladık. Artık her bölgede bulunan vatandaşlarımız doğalgaz konforundan yararlanabilecek. Sektörümüz ve vatandaşlarımız için hayırlı olsun.”
Yerli kömür vurgusu
Bu düzenlemenin yatırım ve istihdamın artmasıyla doğalgaz piyasasının derinleşmesini sağlayacağı umudunu dile getiren Yılmaz, “Nasıl ki son yılların en önemli projelerinden birisi olan Bakü - Tiflis - Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın gerçekleşmesi, her türlü engele rağmen başarıldıysa önümüzdeki yıllarda ülkemizin bir enerji ticareti merkezi olmasını da başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yerli kömür konusuyla yakından ilgilendiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Sayın Bakanımızın bu konuyla yakından ilgilendiği hepinizin malumu. İnşallah yerli kömürde de çok olumlu gelişmelere yakın dönemde hep birlikte şahit olacağız. Bu anlamda, daha yapacak çok işimizin olduğunun bilincindeyiz. Öncelikle enerji ticaretinin önündeki engellerin kaldırılması, enerji ticaretinin artırılması için yapılması gerekenler var. Kapsamlı doğalgaz ve yerli kömür stratejisinin oluşturulmasıyla birlikte ilgili düzenlemelerin de hayata geçeceğine inanıyorum.”