Ekonomi İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı

İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezleri yarıyıl tatilini hareketli geçiriyor. Öğrenciler için özel olarak hazırlanan etkinlik ve atölye çalışmasıyla ziyaret sayıları yüzde 20 artarken, ciro seviyeleri de yükseldi

İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı

Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinde sömestir bereketi yaşanıyor. Yarıyıl tatili nedeniyle AVM’lerde ziyaretlerde yüzde 20’lik artış görülürken cirolar da artıyor.

Haberin Devamı

İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sömestirin AVM’ler ve perakende sektöründe olumlu etkileri olduğunu belirterek, bu yıl sömestir tatilinin başladığı 1 haftalık süreçte AVM’lerdeki ziyaretçi sayısının ortalama yüzde 15-20 oranında arttığını kaydetti.

Alışveriş de arttı

Sömestir döneminin aynı zamanda sezon indirimlerinin başladığı döneme rast geldiğine de işaret eden Belgü, “Bu dönemde AVM’ler artan ziyaretçi sayıları ve birçok farklı etkinlikle hareketli bir dönem geçiriyor. Kış mevsiminin de etkisiyle ziyaretçilerimiz AVM’lerde bir yandan alışverişlerini yaparken diğer yandan sömestir dönemine özel sosyal aktivitelere katılarak eğlenceli ve ailece kaliteli zaman geçirme fırsatı buluyor. AVM’lerdeki ciroların sömestir döneminde izlediği seyiri net olarak görebilmek için ay sonunda oluşturulacak AVM endeksine bakmak çok daha verimli olacaktır. Ancak geçtiğimiz yıllarda edindiğimiz tecrübelerle sömestir döneminin genel olarak cirolara olumlu yansımaları olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı
AVM’ler sömestir gibi özel günlerde ziyaretçilerine tatil döneminin ruhunu yaşatacak ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayacak etkinlikler düzenliyor. Bu tür etkinlikler, AVM’ye ziyaret sayısını artırmakla birlikte ailelerin çocuklarıyla birlikte birçok eğitici ve eğlendirici aktiviteye katılmasına da destek oluyor. Bazı AVM’lerin düzenlediği etkinliklere göz attık.

Eğlenceli vakit için

Zorlu Alışveriş Merkezi, 18 Şubat’a kadar gerçekleşecek ‘Sıradışı Meslekler Zorlu’da’ adlı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çocuklar gelecekte karşılarına çıkabilecek fantastik meslekleri eğlenerek deneyimleme fırsatı buluyor. Sıra dışı meslekler, çocukların hayal gücünü ve içlerindeki yaratıcı enerjiyi harekete geçiriyor.

Vialand; Tema Park, teraryum ve akvaryumdaki 100 türden egzotik canlının yer aldığı Jungle İstanbul’un yanısıra açık ve kapalı alışveriş caddeleri ve atölye etkinlikleriyle unutulmaz bir sömestir tatili geçirmek isteyenlerin adresi olmayı hedefliyor.

KidzMondo, sömestr boyunca her gün 10.30-20.00 arasında çocukları eğlenceye çağırıyor. 40’tan fazla meslek ünitesinin yer aldığı KidzMondo’da çocuklar meslek deneyimlemenin yanısıra ‘Küçük Altın Balık’ ve ‘En İyi Arkadaşım’ adlı oyunları da izliyor.

Haberin Devamı

İş çocuklara kaldı aileler keseyi açtı

3D, kodlama robot yapımı

Sömestirde Venezia Mega Outlet’e giden çocuklar ve aileleri, oyuncak yapım atölyesinden dans yarışmalarına, çarkıfelek yarışmasından satranç turnuvasına kadar eğlenceli etkinliklere katılacak ve hediyeleri kapma şansı yakalayacak. Çocuklar için dans yarışmaları, yüz boyama ve sürpriz aktiviteler gerçekleştirecek özel ekip ise 24-25 Ocak & 1-4 Şubat tarihleri arasında Venezia Mega Outlet’te olacak.

Marmara Forum Çocuk Kulübü, 20 Ocak’ta başlayan Da Vinci Learning Robotic Planet etkinliği kapsamında geleceğin bilim insanlarını ağırlıyor. Yarıyıl tatilinde Marmara Forum’u ziyaret eden tüm çocuklar artırılmış gerçeklikten 3D yazıcı teknolojisine, kodlama uygulamalarından elektronik kontrol sistemlerine pek çok alanda, profesyonel eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılabilecek. Outlet Center İzmit, öğrenciler için sömestir heyecanını bir kat daha artırmak üzere eğlenceli bir etkinlik programı hazırladı.

Haberin Devamı