Ekonomi İşbirliği hızlı başladı büyümeye devam

İşbirliği hızlı başladı büyümeye devam

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye iş makineleri sektörünün lider kuruluşlarından Temsa İş Makinaları ile dünyanın önde gelen kamyon üreticilerinden Volvo Trucks’ın tüm Türkiye’yi kapsayan distribütörlük anlaşmasının birinci yılı kutlanıyor.

İşbirliği hızlı başladı büyümeye devam

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ve Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson’ın da katılımıyla iş birliği sonrasında kaydedilen gelişmeler ve gelecek hedefleri bir basın toplantısında anlatıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de merkez ofisini, bayi ve satış sonrası hizmet ağını 2001’de kuran Volvo Trucks’ın 2017’de Türkiye temsilciliği için Sabancı Holding iştiraki Temsa İş Makinaları ile imzaladığı anlaşmanın ardından hızlı ve kararlı bir yapılanmaya giden şirketler, ilk 7 ayda ana hedefleri olan mevcut pazarda payını yukarıya çekmeyi başardı.

Sabancı Holding’in uluslararası iş birlikleriyle gücüne güç katmaya devam edeceğine değinen Cenk Alper, Volvo Trucks ile gelinen noktada gelecek vizyonu hakkında şunları söyledi:

“Hep birlikte büyük bir değişimin içindeyiz. Ulaşımın geleceği değişiyor, internet ekonomisi ile taşımacılık sektörü hızla büyüyor. Hızla değişen rekabetçi bir dünyada, endüstri şirketlerimiz inovasyon ve teknoloji ile sektörlerine yön vermeyi başarıyorlar. Sabancı’nın iş yapış şeklini en iyi şekilde temsil eden ve müşterileri için bir çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları’nın 1983 yılında, iş makinaları üretimi ve teknolojisinde dünya liderlerinden biri olan Komatsu iş birliği ile başlayan ve bugün yaklaşık 35 yıla ulaşan inşaat ve madencilik sektöründeki uzmanlığı Volvo Trucks ile yaratılan sinerjiyle daha da pekişti.”

Haberin Devamı

Teknoloji ve inovasyon

2001 yılından beri bulundukları Türkiye pazarında, Temsa İş Makinaları iş birliği sonrasında son 1 yılda yakaladıkları ivme sebebiyle memnuniyetini dile getiren Claes Nilsson ise şunları söyledi:

“Bugün dönüşen dünyaya teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarımızla yön veriyoruz. Otonom sürüşlü kamyonlardan elektrikli kamyonlara ve hibrid araçlara kadar birçok farklı teknolojiler sunan kamyonlar ile hizmet veriyoruz. Önceliğimiz her zaman güvenlik ve hedefimiz 2030 yılında kazaları ortadan kaldırmak. Türkiye gelişmekte olan ve bizim için büyük önem taşıyan bir pazar. Türkiye’de de Temsa İş Makinaları ile olan iş birliğimizle bu pazarda büyümeye devam ediyoruz.”