Ekonomi Ispartakule’in ikincisi 7 günde yüzde 40 sattı

Ispartakule’in ikincisi 7 günde yüzde 40 sattı

07.10.2010 - 00:03 | Son Güncellenme:

Atakent projeleriyle tanınan Avrupa Konutları ikinci etap satışlarına başladığı Ispartakule projesinin yüzde 40’ını bir haftada sattı

Ispartakule’in ikincisi  7 günde yüzde 40 sattı

Halkalı ve Küçükköy’de gerçekleştirdiği projelerle AB Kalite Ödüllü’nü alan Avrupa Konutları satışa çıktığı 330 konutluk Ispartakule 2 projesinin yüzde 40’ını ilk hafta içinde tamamladı. Satışa çıktığı tarihten bu yana yüzde 80’i satılan Avrupa Konutları Ispartakule 1 projesinin büyük ilgi görmesinin ardından, Ispartakule 2 projesindeki satış oranları bir haftada ilk etabın yarısını yakaladı.
Peş peşe konut projelerinin gerçekleşmesi ve ulaşım yollarının üzerinde olması nedeniyle hızla gelişen Ispartakule, İstanbul’un yeni yaşam alanlarından biri haline geldi. Bu lokasyonda Ispartakule 1 ve Ispartakule 2 projelerini yürüten Avrupa Konutları, ilk etapta satışların büyük bir kısmını da tamamladı.

‘Kazançla birlikte ilgi artıyor’
Erken teslim süreleri ve yüzde 80’leri bulan kazanç oranı ile gerçekleştirdikleri her projenin ilgi gördüğünü söyleyen Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Beş yıl öncesine göre Avrupa Konutları markasının algılaması çok yükseldi. Çünkü insanlar kaliteli bir yaşam alanı oluşturduğumuzu, her projemizi sözleşmedeki teslim tarihinden önce bitirdiğimizi biliyorlar” diye konuştu.
Yaptıkları inşaatları tamladıklarını ve satışı yapılan konutların asla yarım bırakılmadığına dikkat çeken Çetinsaya,“Satışı tamamlayıp projeleri yarım, bize güvenenleri yolda bırakmıyoruz. Sürekli oradaki yaşamın ilk günkü gibi devam etmesi için çalışıyoruz. Konutta insanlar artık markayı tercih ediyorlar. Kurduğumuz her site Avrupa Konutları markasını daha da yukarılara taşıyor” dedi.
Toplam 25 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan Avrupa Konutları Ispartakule 2’nin yüzde 80’i yeşil alana ayrıldı. 330 konuttan oluşan projede açık ve kapalı otoparklar, 24 saat özel güvenlik, açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, fitness merkezi, sauna, çocuk oyun alanları, gölet ve suyolları gibi sosyal yaşam alanlarına büyük yer veriliyor.
Firma yetkilileri projenin, “tatil köyü konforunda konut projesi” anlayışıyla tasarlandığına dikkat çekiyor.


Halka arzla birlikte dünyanın ilk 10’u arasına girme kararı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin en büyük iştiraki olan Emlak Konut (GYO), halka arzıyla sermaye piyasasında da lider olmaya hazırlanıyor. Son yedi yıldaki rakamlarla sıralamasını Türkiye’den dünyaya taşıyan TOKİ, Ayazağa ihalesinde elde ettiği başarıyı, halka arz işleminde de tekrarlamayı hedefliyor.
Ayazağa ihalesinde 850 milyon lira gelir hedeflerken, 1 milyar 251 milyon TL’ye ulaşılmasının, TOKİ’ye ve Emlak Konut GYO’ya duyulan güvenin en büyük kanıtı olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Yaptığımız son arsa satışlarında elde ettiğimiz başarı, Emlak Konut’a yapılacak olan yatırımın ne kadar cazip, karlı ve akılcı olduğunun göstergesi oldu. Emlak Konut GYO’nun halka arzı için en doğru zamanı seçtik. Şu andaki portföyümüzle zaten dünyada çok iyi bir noktada bulunuyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında çok daha iyi yere geleceğiz. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ismi arasında yer almak. İlk 5 arasında da yer alabiliriz” şeklinde konuştu.

Yeni yatırımların önü açılacak
Hedefi 500 bin konut olan TOKİ’nin, bugün itibariyle 450 bin konutu geçmiş olduğunu belirten Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun yüzde 25’inin halka arzından elde edeceği geliri yeni toplu konut yatırımı ve yeni arsa projelerinde kullanılacağını açıkladı.
Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri nedeniyle arzuladıkları yatırım projelerinin bir kısmını ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Bayraktar, “TOKİ’nin en büyük iştiraki olan Emlak Konut 2003-2010 yılları arasında 3 kat değer kazanarak net aktif değerini 5.58 milyar TL’ye yükseltti. Şimdi, sağlam bir portföy ve aktif yapısıyla halka arz ediliyor” diye konuştu.
Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: “Asıl görevi arazileri arsa haline getirmek olan Emlak Konut GYO, yaklaşık 50 bin konut rakamına ulaştı. Hasılat paylaşımı projeleri ile 14 milyar TL yatırım portföyüne ulaşan Emlak Konut GYO’nun kasasına kısa zamanda 5 milyar TL girecek. Bugüne kadar bu paranın 1 milyar 600 milyon TL’lik kısmını tahsil eden Emlak Konut GYO, Ankara, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ’da arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı projelerinde de 4 milyon metrekare arsayı ihale etti. Projelerimiz giderek artıyor. Yeni yatırım ve atılımla bir dünya devi haline geleceğiz.”


Anadolu yakasına ucuz konut
Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dar gelirli vatandaşlara yönelik Kayabaşı’nda başlattıkları ekonomik konut projelerini Anadolu yakasına da taşımaya hazırlandıklarını dile getirdi.
Tuzla’da hayata geçirilecek proje kapsamında ayda 100 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle önemli bir alternatif oluşturacaklarını belirten Bayraktar, ilk etapta 674 ve bin 683 konut olmak üzere iki kısım halinde 2 bin 357 konutun inşa edileceğini açıkladı. Bayraktar, içinde dar gelirli vatandaşlara yönelik 45 metrekare büyüklüğünde evlerin de yer alacağını projeleri en kısa zamanda uygulamaya konacağının altını çizdi.


Ali Sami Yen’in yeni ortağı Zorlu oldu

Haberin Devamı

Ali Sami Yen Stadyumu arsası için verdiği 461 milyon 500 bin TL’lik rakam ile ihaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat, projeye Zorlu Grubu’nu ortak aldı.
Ocak ayında inşaata başlama planları yapan ve bir süreden bu yana yerli veya yabancı ortak arayışında olan Aşçıoğlu İnşaat, Zorlu Grubu ile anlaştı. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda, “Neyi aldığımızı çok iyi biliyoruz. Kültür Başkenti İstanbul’un en güzel arazisini aldık. İstanbul’da böyle ikinci bir arazi daha yok” demişti.
Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen arsası için 1 milyar 25 milyon 555 bin TL hasılat hedefi ve TOKİ’ye 461 milyon 500 bin TL arsa payı önererek ihaleyi kazanmıştı. Ali Sami Yen’de yeni ortak olan Zorlu Grubu ise satın aldığı Karayolları arazisine verdiği 800 milyon dolar ile dikkat çekmişti.


İzmir’de 16. kez kapılarını açacak
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir 14-17 Ekim tarihleri arasında İzmir Kültürpark Fuar alanında gerçekleştirilecek. İstanbul ve Ankara’nın ardından, İzmir’de düzenlenecek olan Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, Ege Bölgesi yapı sektörünü bir araya getirecek.
Bu yıl 16.’sı düzenlenen Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, 30 bin ziyaretçi potansiyeli ve 15 bin metrekarelik sergileme alanıyla İzmir’in en büyük fuarlarından biri olarak gerçekleştiriliyor. Ege Bölgesi yatırımcılarına dönük olarak hazırlanan fuarda markalar, sektördeki yeni gelişmeleri ve yenilikleri izleme imkânı bulurken yapı sektörü de bölgenin gündemine taşınacak.
Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor
Geçen yıl 24 bin kişinin ziyaret ettiği Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir’i, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile 30 bin yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen firmalara KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası katılım desteği sağlıyor.
Son yıllarda etkisi Ege Bölgesi’nin yanı sıra Akdeniz Bölgesi’ne de taşan ve Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’dan sonra, en büyük ikinci Yapı Fuarı olan Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, turizm sezonunun bitimiyle beraber hareketlenen inşaat malzemeleri pazarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ivme kazandıracak. Turizm yapılarının yanı sıra yazlık konut yatırımları ve tadilat çalışmaları ile Türk yapı malzemeleri sektörü için büyük önem taşıyan bu dinamik pazar için sektör profesyonelleri Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir’de bir araya gelecek. Katılımcı firmalar, fuarda pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilecekleri en önemli ürün olarak teknoloji ve hizmetlerini sunacaklar.


Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon’da AVM gezdi
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin açılışı için geldiği Trabzon’da Varlıbaş AVM Atapark’ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaret etti. Karadeniz bölgesine çağdaş bir yaşam merkezi sunan Varlıbaş Alışveriş Merkezi Atapark’ı akşam saatlerinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş karşıladı.
Trabzon’da Kayseri Mutfağı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Varlıbaş AVM Atapark’ı ziyareti sırasında, Trabzon’a modern bir alışveriş ve yaşam merkezinin kazandırılmasının çok doğru bir karar olduğunu ifade etti. Alışveriş Merkezi içerisinde Kayseri mutfağının olması karşısında şaşkınlık yaşadığını belirten Abdullah Gül, Kayseri mutfağının Trabzon’da da rağbet görmesine çok sevindiğini söyledi. Hayrunnisa Gül de, AVM’nin projesini çok beğendiğini ifade etti.
150 milyon dolarlık yatırım yapıldı
Vayap tarafından gerçekleştirilen Varlıbaş AVM Atapark, 150 milyon TL tutarında bir yatırımla tamamlandı. Varlıbaş AVM Atapark’ın yıl içinde 850 kişiye doğrudan, 3 bin kişiye dolaylı yoldan istihdam sağlayacağını söyleyen Süleyman Varlıbaş, “Atapark AVM geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliği ile bölge ekonomisine dinamizm katacak”dedi.

Yazarlar