Ekonomiİstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor

İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor

31.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da lüks konut projeleriyle adını duyuran Büyükhanlı GYO’nun Romanya’daki yatırımı, ülkenin kalbi sayılan Bükreş’te. Proje için 6 bin konutluk ve 1.7 milyar euro’luk satış geliri planıyla yola çıkıldı

İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor

İstanbul’da gerçekleştirdiği lüks marka konut projeleriyle tanınan Büyükhanlı GYO, 2006’dan bu yana Romanya’da Avrupa için bir kent kuruyor. İstanbul’da Büyükhanlı Barbaros ve Büyükhanlı Akatlar isimli iki proje üzerinde çalışmalarını sürdüren şirketin Romanya’daki projesi bir uzun soluklu yarış niteliğinde. Ülkedeki varlığını, ayrıca Opus Land Development SA isimli şirketle sürdüren Büyükhanlı GYO, Cosmopolis ismini taşıyan 6 bin konutluk projeyi 2014 yılına kadar tamamlayacak.
Yurtdışındaki bu projeden 1.7 milyar euroluk satış geliri beklediklerini belirten Büyükhanlı GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Büyükhanlı, Bükreş’in kuzeydoğusunda Tunari bölgesiyle çevre yolunun kesiştiği noktada yer alan projenin 1 milyon metrekare arsa üzerinde 800 bin metrekarelik inşaat olarak planlandığını belirtti. Konut ve buna bağlı sosyal alanların yanı sıra ticari birimlere de sahip olan projenin ilk fazını tamamladıklarını ikinci fazını ise bu yıl içinde tamamladıklarını belirten Büyükhanlı, şöyle konuştu:
“Projenin ilk fazında 44 binada toplam 586 konut yer alacak. Projenin ikinci fazında ise 1.200 konut yer alıyor. Bu yıl içinde tamamını bitirmeyi planladığımız ikinci fazın ilk kısmından 50 konut teslim ettik. 161 daire için de çalışmalarımız sürüyor. Burayı, küçük bir şehir yaşamı gibi düşündük. Şu an700 kişilik bir yaşamın bulunduğu alanda da bunun ilk izleri oluşmaya başladı.”

EYLÜL AYINDA HALKA AÇILIYOR
1953 yıllarında temelleri atılan şirket, 2007 yılından bu yana, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kimliğiyle hizmet veriyor. Oldukça zengin bir portföye sahip olan firmanın varlıkları hakkında bilgi veren Emre Büyükhanlı, “Portföyümüzde 100 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Ayrıca, Beykoz’da 54 dönümlük bir arsamız var. İnşaatın yanı sıra turizim sektöründe de faaliyet gösteriyorduk, ancak, güneydeki iki oteli satarak gayrimenkulde yoğunlaşma kararı aldık. Şimdiki yeni hedefimiz teslimden sonra yeni projelere başlamak ve eylülde halka arzı gerçekleştirmek” dedi.

Haberin Devamı

ROMANYA PROJESİNDE FİYAT 38 BİN EURO’DAN BAŞLIYOR
Avrupa standartlarında ve yeşilin baskın bir karakterde olduğu Romanyalı Cosmopolis isimli projede daire fiyatları 38 bin euro’dan başlıyor. Projedeki maksimum fiyat ise 150 bin euro olarak ifade edildi.

İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor


Ataşehir’de yeni fiyat beklentisi

Metrekare fiyatı 8 - 9 bin lirayı bulan Ataşehir’de yeni fiyat beklentisi, seviyenin 10 bin liraya yükseleceği yönünde


İstanbul’un en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Batı Ataşehir’de nitelikli markalı konut projelerinde metrekare fiyatlarının 8 - 9 bin lira aralığına kadar çıkması, çeşitli çevrelerden açıklamaları da beraberinde getirdi. Bu isimlerden biri olan RE/MAX ABC Brokeri Selami Arpacı, sadece iki yıl önce bölgedeki metrekare fiyatının 4 bin lira olduğunu belirterek, fiyatların 10 bin lirayı görebileceğini iddia ettiğini hatırlattı.
Nitelikli projelere talebin giderek arttığını, tek parti hükümetinin sürmesi halinde nitelikli-markalı projelerde yükseliş trendinin hızlanacağını vurgulayan Arpacı, bazı konut üreticilerinin 10 bin lirayı telaffuz etmeye başladığını kaydederek, şöyle konuştu:
Bağdat Caddesi ile rekabet
“Gelişmeler en fazla altı yıl içinde yaşandı. Finans merkezi de şu anda inşaat aşamasına geliyor. Anadolu yakasının merkezi sayılan bölgede, inşaatı devam eden veya son hazırlıkları süren projeler haricinde büyük proje arsası da kalmadı. Anadolu yakasında, popülarite açısından Bağdat Caddesi’nin önüne geçip yıldızı parlayan Ataşehir’de, hâlâ trendi yakalamak isteyenler için bitmiş, hemen taşınabilen markalı projelerde, avantajlı fiyatlar çıkabiliyor. Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar, bunu iyi değerlendirmeli. Kriz sonrası yükseliş trendinin daha başındayız. Yükseliş trendi devam edecek.”


İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor



Göktürk’ün en yeni projesi satışa çıktı
Daha çok lüks konut projelerinin yoğunlaştığı Kemerburgaz Göktürk’te Parelel Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen 95 konutluk Riverside, Mayıs 2011’de satışa çıktı. Toplam 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olması planlanan Riverside’da iki blokta toplanan konutların kullanım alanları ise 100 ile 250 metrekare arasında değişiyor.
Riverside’ı geliştiren Parelel Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Meral, öncelikle Göktürk’ün taşıdığı öneme dikkat çekti. Bölgede ev sahibi olmak isteyenlerin, bilinçli ve bölgeyi iyi bilen kesimden oluştuğunu belirten Meral, “Burası, beyaz yakalılarla birlikte Türkiye’de yaşayan ve yaşamak isteyen yabancıların da öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Cazibesini sürekli artıran, havasının temizliği ve İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çeken bir lokasyon” diye konuştu.
Mart 2012’de teslim
Profil kitlesine bağlı olarak burada geliştirdikleri projenin her metrekaresinde yeşili ve maviyi hissettirdiklerini dile getiren Meral, sürekli yeni bölgelerin doğmasına rağmen Göktürk’ün üzerindeki ilgiyi koruduğuna dikkat çekerek, Riverside’ın da bu ilgiden pay alacağını belirtti.
Projenin, mimar Cem Sorguç tarafından tasarlandığını belirten Meral, temeli Eylül 2010 atılan projenin teslimi için belirledikleri tarihin Mart 2012 olduğunu söyledi.

24 AY VADE YAPILIYOR

Göktürklü Riverside’ta yer alan konutların her kesime hitap edecek şekilde tasarlandı. 1+1’den 4+1’e kadar alternatiflerin yer aldığı projede konut fiyatları 190 bin dolar ile 340 bin dolar arasında değişiyor. Ev almak isteyenler, yüzde 30’u peşin ödediklerinde 24 ay vade seçeneğinden de faydalanabiliyor.

İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor

Gelecek yıl her gün bir konut satacak
Akşan Yapı tarafından İzmir Ulukent’te 200 milyon liralık yatırım ve 555 konutluk proje olarak geliştirilen 35. Sokak’ta satışa çıkan ilk 50’lik dilim, yeni sahibini buldu. Yıl sonuna kadar 150 konut satışının hedeflendiği projede 2012 yılı için belirlenen konut satış rakamı ise 300 oldu. Üç aylık sürede 19 konutun yapımının tamamlandığı projenin geliştiricisi olan şirket, 10 yılda 2 milyon metrekare inşaatı çelik kullanarak gerçekleştirdi.
İnşaatta oldukça küçük bir yüzdeye sahip olan çelik kullanımının yükselmesi için kullanımına yoğunlaştıklarını dile getiren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, 35. Sokak’ın hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edilen bir yaşam alanı olduğunu kaydetti. Şimşek, “Yakın gelecekte Ankara’da ve Rusya yeni projelere başlayacağız” diye konuştu.


İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor


Perakendecinin elektriği Turkmall’dan
Turkmall Yönetim Kurulu Üyesi Levent Eyüboğlu, Cenay Holding’le ortak elektrik dağıtım şirketi kurdu. Şirket aracılığıyla ucuz elektrik satacaklarını dile getiren Eyüboğlu, “Yaptığımız AVM’ler sayesinde tanıdığımız perakendecilerle iletişime geçeceğiz. Gelin, elektriği de bizden daha ucuza alın demeye hazırlanıyoruz” dedi. Birçok oyuncu olmasına karşın pazarın hâlâ aç olduğunu anlatan Eyüboğlu, “Hedeflerimizi buna göre belirliyoruz. Elektrik dağıtım işinde de içinde bulunduğumuz çevreyle çalışıp bu altyapımızı kullanabiliriz. Karadeniz’de toplamı 100 megawatt olan HES yatırımlarımızla enerjide varız. Yeni yatırımla faaliyet alanımızı genişletiyoruz” dedi.
Kültür ve kongre merkezi olarak 100 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden Novada Maslak projesinin 2013’e hazır olacağını anlatan Eyüpoğlu, “100 bin metrekare alan üzerine kurulu yapının yatırımı 100 milyon doları geçecek” diye konuştu. n BESTE ÖNKOL

İstanbul Bükreş arasında lüks konut için mekik dokuyor

ATAMAN KARİNA

Ataman İnşaat tarafından Pendik’te geliştirilen proje toplam 16 bin 850 metrekare arsa üzerine 55 bin metrekare inşaat alanı olarak planlanıyor. Projede 430 konut ve
22 dükkân yer alıyor.
KEŞFETYENİ
Sevenlerini korkutmuştu! Kaza sonrası yeni paylaşım
Sevenlerini korkutmuştu! Kaza sonrası yeni paylaşım

Cadde | 14.05.2025 - 07:51

Berk Atan, taburcu olduktan sonra sosyal medya hesabından yeni paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Yazarlar