EkonomiKaradeniz’in dalgaları AVM ‘aşkı’ yarattı

Karadeniz’in dalgaları AVM ‘aşkı’ yarattı

08.03.2011 - 01:29 | Son Güncellenme:

Kişi başına harcamada ikinci büyük kent Samsun, iki AVM yatırımcısını daha kendine çekti. İdol İnşaat, ‘Lovelet’ ismindeki lüks outlet için 50 milyon euro’luk bütçe ayırırken, Rönesans 250 milyon liralık plan yaptı

Karadeniz’in dalgaları AVM ‘aşkı’ yarattı

Kişi başına harcamada Türkiye’nin ikinci büyüğü olarak nitelendirilen Samsun’a birisi outlet temalı iki büyük AVM geliyor. AVM’lerden birini Rönesans Holding, diğerini İzmirli yatırımcı İdol İnşaat yapacak. Rönesans Holding’in yapımını üstlendiği AVM’nin ihalesi, Meinl Group tarafından Mart 2007’de Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden kazanılmış, ancak yapımına bir türlü başlanamamıştı. Rönesans, projeyi satın alarak AVM ve beş yıldızlı otel kompleksi olarak planlanma yaptığı çalışma için 250 milyon TL yatırım planlarken, İdol de yatırıma 50 milyon euro ayırdı.
İdol İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hakan Acıtaş, 50 milyon euro yatırımla 75 bin metrekarede yaratacakları yatırıma isim olarak ‘Lovelet’i belirlediklerini ifade ederek, projenin hayata geçeceği tarih olarak Mart 2012’yi gösterdi. İsim olarak ‘Lovelet’i tercih etmelerinin nedenine değinen Acıtaş, “İnsan çok sevdiği bir şeye aşık olabilir. Biz de bu çalışmayı çok isteyerek ve severek gerçekleştirdik. Bunun için ismi, lovelet, yani aşık eden outlet olarak belirledik” dedi.

Öğrenci nüfusu cazip
“Türkiye’nin en lüks outlet projesi olacak” diye tanımladığı proje için Samsun’u seçmelerinde Karadeniz’deki konum, gelişen ekonomi ve komşularla olan ilişkilerin etkili olduğunu söyledi.
Öte yandan, Gürcistan açısından da Samsun’un bir çekim noktası olduğuna değinen Acıtaş, 1 milyon 300 bin nüfusa hükmeden kentin Karadeniz dışında da önemli bir kitlesi olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Karadeniz’in yurtdışında çalışan önemli bir kitlesi var. Şehir kendi nüfusu, 300 bin öğrencisi, 19 Mayıs Üniversitesi’ne ek olarak yeni kurulmakta olan özel üniversitesinin yanı sıra sağlık sektörüyle de yükseliyor. Hatta Gürcistan’dan bile buraya tedaviye gelenler var.”

Yeni yatırım çeker
Yatarımın danışman kuruluşu Inside AVM Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Gülöz’de AVM?yatırımlarında esas oyuncunun aslında Anadolu olduğunı vurguladı. Gülöz, “Yatırımların yeni yönü Anadolu kentleri. Karadeniz’e baktığımızda ise daha beş yıl yeni yatırım çekebileceğini öngörüyoruz” dedi.

BİR BAKIŞTA LOVELET

Haberin Devamı

Inside AVM Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Sitare Algan, AVM’nin fiziki bilgileri hakkında şu bilgileri verdi:
* 75 bin metrekareye inşa edilecek
* 40 bin metrekarelik kiralama alanına sahip olacak.
* İki katlı olarak tasarlandı.
* Metrekare kiralama fiyatı 25-80 euro arasında belirlendi.
* 170 marka ve 225 bağımsız bölümden oluşacak.
* Dükkan büyüklükleri 50-400 metrekare arasında olacak.
* Ayda 900 bin, yılda 10 milyon kişi ziyaret edecek.

İzmir’de anahtarlar bir ay önce teslim
İzmir Karşıyaka’daki Soyak Siesta projesinin 1. bölge konut teslimlerine başlandı. 1-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek teslimlerle ilgili konuşan Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, İzmir’e yeni nesil yaşam tarzını getiren Soyak Siesta projesinin gördüğü yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını belirterek, teslimlerin sözleşme tarihinin bir ay öncesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Çamlıbel, “Toplam 2 bin 250 konut ve 6 etaptan oluşan Soyak Siesta projemize gösterilen yoğun ilgi de, ihtiyaçlara doğru cevap verdiğimizin en güzel göstergesi ” dedi.

Sürdürülebilirlik teması
2 bin 250 konuttan oluşan Soyak Siesta’nın 761 konuttan oluşan 1’inci bölgesindeki konutların 1 ila 20 Mart tarihleri arasında sahiplerine teslim edileceğini bildiren Çamlıbel, sürdürülebilirlik temasına verdikleri önemin altını çizdi. Çamlıbel, şöyle konuştu: “Proje, sürdürülebilir yaşam anlayışının temsilcisi. Doğal unsurlar ön planda. Peyzaj tasarımı, enerji tasarrufu sağlayan teknolojik uygulamalar, konforu ve fonksiyonelliği buluşturan mimari estetiği ön planda tuttuk.”
Çamlıbel, geride bıraktıkları 50 yıllık tecrübeyle müşterileri konut sahibi yaparken, aynı zamanda değişen yaşam koşullarına yönelik geliştirilen yeni nesil yaşam tarzı için de kapı araladıklarının altını çizdi.

Karadeniz’in dalgaları AVM ‘aşkı’ yarattı


Erzincan’a eğitim için yeni yurt kurdu
İnanlar İnşaat’a ait Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Erzincan’daki Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Erzincan ziyareti sırasındaki toplu açılış töreni ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete açıldı. Vakfın diğer projesi Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayat Koleji’nin de temel atma töreni yapıldı.
Ayla İnan Yurdu, 4 bin 375 metrekare alana sahip. Toplam beş kattan oluşan yurdun 220 öğrenci, 22 rehber öğretmen yatak kapasitesi mevcut. Mimar Sinan İmar, Kültür ve Eğitim Vakfı ve İnanlar İnşaat Başkanı Serdar İnan, bölge insanına hizmet götürmeyi hedefleyen vakıf projelerine son derece önem verdiklerini belirtti.

Tekeli’nin yeni kitabında planlama ve tasarım var
Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından yayımlanan İlhan Tekeli’nin ‘Toplu Eserler’ serisinin 16’ncı kitabı ‘Tasarım, Mimarlık ve Mimarlar’ meraklılarıyla buluştu.
Türkiye’nin mimarlık alanında yetiştirdiği önemli bilim insanlarından biri olan ve aynı zamanda kurucu başkanlığını üstlendiği Tarih Vakfı’nın yıllarca yönetim kurulu başkanlığını da yapmış olan İlhan Tekeli, kitabında planlama ile tasarım arasındaki ilişkiye yoğunlaştığı yazılarına yer verdi. Tekeli yazılarında tasarım yeteneğinin doğuştan geldiğini ifade ederken, geleneksel eğitim anlayışına karşı bir tutum sergileyerek, tasarım etkinliğinin bilimselleştirilmesi olanaklarını ortaya koydu.

Peşinatı 5 bin lira yaptı ara ödemeyi 3 yıl öteledi
Milpark Konutları’nda 65 metrekarelik 1+1 konutlar için peşinat miktarı 5 bin TL, aylık taksit 750 TL olarak belirlendi


Karadeniz’in dalgaları AVM ‘aşkı’ yarattı


Yaşamın başladığı Milpark’ın düzenlediği yeni kampanya doğrultusunda 5 bin TL peşinatla konut sahibi olmak mümkün. Milpark Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, 5 bin TL’lik peşinatın 65 metrekarelik 1+1 konutlar için geçerli olduğunu belirtirken, aylık taksitlerin 750 TL olduğunu kaydetti. Koçyiğit, bu arada ilk ara ödemeyi ise üç yıl öteleyerek konut almak isteyenlere cazip bir fırsat sunduklarını ifade etti.

Okul da geliyor
Projede 120 aya kadar vadeli ödeme imkânı olduğunu hatırlatan Koçyiğit, “Milpark’ın sakini olmayı isteyenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde D&D Mortgage, Finansbank, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası tarafından her türlü ödeme kolaylığı sunuluyor” diye konuştu.
Konutlarda beyaz eşyalarında da hediye edildiğini belirten Koçyiğit, bu arada evlerine hemen taşınmak istemeyenler için ise kiralama yapabileceklerini kaydetti.
Bu arada kısa bir süre sonra ‘Milpark Final Anaokulu’nun da hizmete gireceğini söyleyen Rıza Koçyiğit, 993 bağımsız bölümden oluşan projede kullanılan sistemin daire başına yıllık su tüketiminde yüzde 50’ye varan su tasarrufu sağladığına dikkat çekti.

RÖNESANS DA SAMSUN’U SEÇTİ
Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın (RGY) AVM ve beş yıldızlı otel kompleksi 62 bin metrekarelik kiralanabilir alan olarak tasarlandı. 250 milyon TL’lik yatırım bütçesine sahip olan projenin 2 bin 500 kişilik de istihdam olanağı yaratacağını belirten RGY Genel Müdürü Cenk Arson, inşaatın nisan ayında başlayacağını kaydetti. Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi olması beklenen AVM, 170 mağazaya ev sahipliği yapacak” dedi. Projedeki beş yıldızlı otel ise 156 odalı olacak.

Beykentli Vista’da 2. etap için satış başladı
Gül İnşaat tarafından Beykent’te, Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü manzaralı yaklaşık Vista Residence 4 projesinin 2’nci etabı satışa sunuldu. İstanbul’un hem yerleşim hem de yatırım amacıyla konut almak isteyenlerin tercih ettiği bölgeler arasında yer alan projede teslimleri tamamlanan 240 daire ve 30 dükkanlı 1’inci etapta da yaşam başladı.
20 bin metkerelik bir alan üzerinde inşa edilen ve yüzde 40’ı yeşil alan ayrılan projenin 2’nci etabında 2+1, 3+1 ve dubleks seçenekleriyle toplam 210 konut ve 27 dükkân yeni sahiplerini bekliyor. 2011 sonuna doğru teslim edilecek olan 2’nci etapta konutların 265 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını kaydeden Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Gül, yüzde 30 peşin ödemede, vade farksız 36 ay taksit kolaylığı da sağlandığını dile getirdi.
120 ve 135 metrekare büyüklüğünde 2+1, 165 metrekare büyüklüğünde 3+1 ve 300 metrekare büyüklüğünde dubleks daire seçeneklerinin bulunduğunu belirten Gül, “Vista Residence 4 projesi, Beykent’in merkezinde yer alıyor. Yüzde 40’ı yeşil alan olarak projelendirildi. Göl ve deniz manzaralı proje E-5’e, alışveriş merkezlerine, sahile ve hastaneye uzaklığı ise sadece 5 dakika” diye konuştu.
KEŞFETYENİ
Bu sözler kavga çıkaracak! Rabia Soytürk'ün Caner Topçu açıklaması olay oldu
Bu sözler kavga çıkaracak! Rabia Soytürk'ün Caner Topçu açıklaması olay oldu

Cadde | 08.05.2025 - 10:07

Ünlü oyuncu Rabia Soytürk'ün rol arkadaşı Caner Topçu için yaptığı açıklama magazin gündemine bomba gibi düştü.

Yazarlar