12.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yeni gıda kodeksinde at ve yaban domuzunun kasaplık hayvan olarak tanımlanmasına tepki göstererek, "Domuz eti Avrupa'da şarküteride satılır. Federasyonumuza bağlı, bu tür ürünleri satan kasap dükkânı bulunmamakta ve bulunmayacaktır" dedi. Yalçındağ, şu görüşleri dile getirdi:"Tebliğde bu hayvanların nerede ve nasıl satılacağı konusunda bir açıklama yok. Manda ve keçi eti bile; sığır, dana, koyun, kuzu ve tavuk etinin satıldığı kasaplarda satılamaz. Manda ve keçi eti satanlar, 50 yıldır ayrı bir izin belgesi almak zorunda. Tebliğdeki ifade 'diğer yenilebilir hayvanlar' şeklinde düzeltilmeli."