Ekonomi Kentsel dönüşümle yenilenme zamanı

Kentsel dönüşümle yenilenme zamanı

17.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meridian, Metropol İstanbul gibi projelerle adından söz ettiren Varyap, 2014’te yeni projeler hayata geçirecek. Firma, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda ise dönüşüm projelerine odaklandı

Kentsel dönüşümle yenilenme zamanı

Gayrimenkul sektöründe imza attığı projelerle dikkat çeken Varyap, yeni projelere odaklanmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Bodrum’da yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanan firma, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda dönüşüm projelerine odaklandı.
Yeni projelerin lansmanına hazırlandıklarını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, yeni projelerle sektöre soluk getirmeyi hedeflediklerini belirterek, ilk olarak haziran sonunda Varyap Plaza Pendik’deki ofis ve ticari ünitelerin teslimini gerçekleştireceklerini anlattı.
Varyap Plaza’daki teslimlerle eş zamanlı olarak Bodrum’da 24 malikâneden oluşan özel bir projenin tanıtımını yapacaklarını belirten Varlıbaş, ilerleyen dönemde ise Ataşehir, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda yeni projeler hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.
Varlıbaş, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda farklı projeler üzerinde çalıştıklarını da anlatarak, “Bu bölgelerde artık yenilenme zamanı gelmiş konutların dönüşümünü gerçekleştireceğimiz çok nitelikli projeler geliştiriyoruz” dedi.
Bodrum’daki projeyle ilgili bilgi veren Erdinç Varlıbaş, “Türkiye’nin en önemli mimarlarından Emre Arolat ile birlikte Varyap Yalıkavak Evleri ismiyle Bodrum’da fark yaratacak bir proje geliştirdik” dedi. Varlıbaş, şöyle konuştu:
“30 dönümlük arazi üzerinde geliştirilen projenin lansmanını bu yaz aylarında yapmayı planlıyoruz. Kendine ait koyu, plaj ve zeytin ağaçları ile doğa ile iç içe bir konseptte tasarladığımız proje ile Türkiye’den olduğu kadar Batı Avrupa, Rusya, Körfez ve Ortadoğu bölgelerinden de talep alacağımızı öngörüyoruz.”
Diğer yandan aynı bölgede yüksek gelir sahibi yabancı turisti hedefleyen otel projesine başlayacaklarını ifade den Varlıbaş, projeyi 2015’in yaz aylarında tamamlayacaklarını belirtti.

Şehir parkı yapacak
Varyap Meridian’ın hemen yakınında ticari ünitelerden oluşacak az katlı bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Varlıbaş, “2014 yılı içerisinde detaylarını açıklayacağımız bu projenin en büyük özelliği, yüksek yapılanmanın olduğu Ataşehir’de yeşilin hakim olacağı bir şehir parkı olmasıdır” dedi.

Kazakistan’a proje
Varyap’a yurtdışından birçok ülkeden proje geliştirmesi için teklif geldiğini vurgulayan Varlıbaş, “Gelen teklifleri titizlikle inceledikten sonra Kazakistan’da bir proje geliştirme aşamasına geldik. Projeye 2015’te başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu yakasının ilk Sheraton oteli
Varyap Meridian’daki konutların inşaatının tamamlandığını söyleyen Varlıbaş, “Karma projenin ofis bloğu içerisinde Ataşehir bölgesinin ihtiyacını karşılayacak bir de otel projemiz vardı. Otel bölümünün yatırımcısı olan Cevahir Holding, Starwood bünyesinde yer alan Sheraton markası ile anlaştı” dedi. Varlıbaş, “Anadolu yakasının ilk Sheraton oteli Varyap Meridian bünyesinde hizmete giriyor” dedi.

2016’da açılacak
Metropol İstanbul projesindeki inşaat çalışmalarının da son hızla ilerlediğini belirten Varlıbaş, projede yer alan AVM’deki mağazalar için çok yoğun talep olduğunu aktararak, “Proje kapsamındaki 400 mağaza alanı için şimdiden 3.200 kiralama talebi geldi. Metropol İstanbul’daki bu alışveriş merkezimizin açılışını 2015 sonu 2016 başı gibi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pendik’te evlerin yüzde 70’i satıldı

Mostar Yapı, Evra Group ve Konut İnşaat tarafından Pendik’te hayata geçirilen Statüpark projesinde konut satışları hızla ilerliyor. Projedeki konutların şuana kadar yüzde 70’inin satıldığını ifade eden Mostar Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Güven Uşak, satışların çok iyi gittiğini söyledi.
Projenin yüzde 25-30 civarından prim oranı yakaladığını belirten Uşak, “Oturum başladıktan sonrada bu rakam oldukça artacaktır çünkü Pendik’in merkezinde olmamızın yanı sıra her yönüyle gerçekten kalitelinin ön planda tutulduğu bir proje oldu” diye belirtti.
Seyir terası yaptı
Seçim döneminde inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun kendi projelerine yansımadığını belirten Uşak, “Biz bu süreçte inşaatımıza hız kesmeden devam ettik ve şuan büyük oranda tamamlandı. Ağustos sonu gibi yaşam başlar” dedi.
Seçim sonrası satışların seçim öncesine göre daha hareketli olduğunu anlatan Uşak, “Faiz oranlarının birden yükselmesi piyasayı olumsuz etkilese de seçim sonrasında da vatandaşlarımızda faizlerin inme beklentisi var. Biz de projemizde nisan içinde güzel satış yaptık” dedi.
Statüpark’ın detaylarını anlatan Güven Uşak, projenin Pendik merkezde ve Marmaray’a 1 dk yürüyüş mesafesinde olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
Projemiz iki blok toplam 218 daireden oluşuyor. Kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, buhar odası, fitness center, çocuk parkı ve bahçe kafeteryası mevcut. Dış alanda güzel yeşil alanlarının yanında göleti ve şelalesiyle nefes aldırıyor. En üst katı seyir terası olarak düzenledik. Yalova’dan adalara kadar eşsiz Marmara manzarası sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Kurtköy’e 160 dairelik proje
Yeni projeleriyle ilgili de bilgi veren Uşak, şunları söyledi:
“Kartalda metroya ve E-5’e yakın ofis projesi çalışması yapılıyor. Pendik burnunda ses getirecek bir projemiz olacak. Çalışma aşamasında. Ayrıca çok yakında 157 dairelik Kurtköy’de Viaport’a ve havaalanına oldukça yakın bir projemiz daha olacak.”

Yazarlar