Ekonomi KIM DOTCOM’DAN ‘BASKIN ŞOV’!

KIM DOTCOM’DAN ‘BASKIN ŞOV’!

22.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Korsan içerik dağıtımında rol aldığı gerekçesiyle kapatılan dosya paylaşım sitesi Megaupload.com’un kurucusu Kim Dotcom, yeni sitesi Mega’nın açılışını büyük bir şovla yaptı.

KIM DOTCOM’DAN ‘BASKIN ŞOV’

Telif haklarını ihlal ve kara para aklama suçlamasıyla halen tutuksuz yargılanan Kim Dotcom, yeni sitesinin tanıtımında geçen yıl villasına yapılan polis baskınını canlandırdı.

‘Bu çılgınlığı durdurun’
Asıl adı Kim Schmitz olan Alman asıllı Dotcom, geçen yıl Yeni Zelanda‘daki 25 milyon dolarlık villasında 70 polisin katıldığı bir operasyonda tutuklanmıştı. Önceki gün Dotcom’ın evinde yapılan Mega tanıtımı sırasında polis kılığındaki oyuncular salona girdi. Bu sırada askeri kıyafet içindeki aktristler ise koruma amaçlı Dotcom’un etrafını sardı.
Dotcom’ın “Bu çılgınlığı durdurun” diye bağırmasının ardından herkes dans etmeye başladı. Dotcom, yeni sitesinin kanunlara aykırı hiçbir yönünün bulunmadığını dile getirdi. Dotcom’ın mega.co.nz adresinde yayına başlayan yeni dosya paylaşım sitesi Mega 50 GB veri alanı sunuyor.

Haberin Devamı

Dinozorlar, Titanik ve Mega
Kim Dotcom yeni sitesine 14 saat içinde 500 bin kişinin üye olduğunu söyledi. ABD’li yetkililer kapatılan site Megaupload’un yol açtığı telif hakları ihlallerinin 500 milyon doları bulduğunu savunuyor. Lüks yaşamı seven, 2 metrelik boyuyla dikkat çeken bir fiziğe sahip olan Dotcom için toplam 20 yıl hapis cezası isteniyor. Kim Dotcom, “Bazen korkunç olaylar iyi şeyler doğurur. Dünyaya dev bir göktaşı çarpmasa etrafımızda hâlâ aç dinozorlar olurdu. Titanik buzdağına çarpmasa her gördüğümde ağladığım harika film çekilmezdi. Bize yapılan baskın da yaşanmasaydı Mega’yı açıyor olamazdık” dedi.