Ekonomi KOBİ’lerin Avantajlar Kulübü

KOBİ’lerin Avantajlar Kulübü

14.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 3 milyonu aşkın KOBİ’nin en önemli masraf kalemleriyle ilgili bir araştırma yapan MNG Kargo, elde ettiği sonuçlardan yola çıkarak “Avantajlar Kulübü” projesini geliştirdi. Bu çerçevede  Zorlu Elektrik, Petrol Ofisi, Denizbank, Pronet, Akoffice gibi ilgili sektörlerin önde gelen kurumlarıyla işbirliğine gidildi.

KOBİ’lerin Avantajlar Kulübü

MNG Kargo’nun yaptığı saha araştırmasına göre KOBİ’lerin en büyük maliyet kalemleri olarak yüzde 16.21’le personel maliyetleri, yüzde 11.04’le akaryakıt, yüzde 10.46’yla elektrik, yüzde 10.09 ile ofis malzemeleri, yüzde 7.35’le güvenlik, yüzde 6.12 ile bankacılık, yüzde 6.32 kira maliyetleri belirlendi. Kalan yüzde 30.43 ise diğer kalemlerden oluşuyor. MNG Kargo, KOBİ’lerin bu kalemlerden çoğunda tasarruf sağlaması için, her kategoriden önemli kurumlarla çözüm ortaklığına gitti.
MNG Kargo müşterisi KOBİ’ler, her gün karşılaştıkları kuryeler veya şube yöneticileri aracılığıyla Avantajlar Kulübü’ne ücretsiz olarak üye olabiliyorlar. Bu üyelik KOBİ’lere, belli maliyetlerle aldıkları hizmetlere, özel indirim oranlarıyla erişme imkanı sağlıyor. MNG Kargo Avantajlar Kulübü üyelerine, operasyonel faaliyetler, takip, raporlama gibi konularda da kolaylık sunuluyor.
MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, daha önce de KOBİ’ler için “Aç Kanatlarını Türkiye” adıyla bir proje geliştirdiklerini hatırlatarak, “Türkiye’yi sadece sevmenin yeterli olmadığını, hep beraber el ele kalkınmak gerektiğine inanıyoruz. Geliştirdiğimiz projeler de bu anlayışımızın bir yansımasıdır” dedi.