EkonomiKoç’un ilk 6 aylık geliri 132 milyar TL

Koç’un ilk 6 aylık geliri 132 milyar TL

14.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding, 2021 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 132 milyar lira gelir elde etti. Yılın ilk yarısında 7.2 milyar lira kombine yatırım gerçekleştiren holdingin toplam kombine yatırımları son 5 yılda 46 milyar liraya ulaştı.

Koç’un ilk 6 aylık geliri 132 milyar TL

Topluluk olarak faaliyette bulundukları tüm sektörlerde yılın ilk yarısında güçlü bir performans gösterdiklerini belirten Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Mayıs ayında ülkemizde yaşanan 17 günlük tam kapanmaya rağmen çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile süreci başarı ile yönettik. Tüm dünyada aşılanma oranlarındaki artışa paralel olarak ihracat pazarlarında yılın ilk çeyreğinde gözlemlediğimiz talepteki canlanma ikinci çeyrekte de sürdü. Bu durum, özellikle dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerimizi olumlu etkilemeye devam etti. Öte yandan, yılın ikinci çeyreğinde de yatırımlarına devam eden Arçelik, ABD merkezli beyaz eşya üreticisi Whirlpool’un Türkiye operasyonu olan Manisa’da kurulu soğutucu ve çamaşır  makinesi üretim tesislerini 78.3 milyon euro yatırımla bünyesine kattı. Ayrıca 350 milyon euro tutarında, 5 yıl vadeli yeşil tahvil ihracı gerçekleştirerek Türkiye’den uluslararası piyasalara, yeşil tahvil ihracı gerçekleştiren ilk reel sektör şirketi oldu.”

Haberin Devamı

Hisse geri alımı

Çakıroğlu, “Koç Holding’in Borsa İstanbul’da oluşan değerinin ve mevcut net aktif değer iskontosunun, şirketin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesiyle, sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla ilk kez hisse geri alım programı başlatmaya karar verdik” dedi.

 

KEŞFETYENİ
Survivor sonrası çarpıcı açıklamalar! 'Volkan bana yemin etti'
Survivor sonrası çarpıcı açıklamalar! 'Volkan bana yemin etti'

Cadde | 06.05.2025 - 09:10

Survivor All Star 2025'ten Volkan- Poyraz düellosu tartışmalara sebep olmuş, Yiğit Poyraz adaya veda etmişti.

Yazarlar