Ekonomi Kod maratonuyla gençlere destek

Kod maratonuyla gençlere destek

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dijital Sağlık ve Biyoinformatik Derneği işbirliği ve AstraZeneca’nın desteğiyle düzenlenen sağlık alanındaki yapay zeka hackathonu Medathon tamamlandı.

Kod maratonuyla gençlere destek

Türkiye’de ilk kez sağlık bilimleri ve mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrencileri biraraya getiren yarışmaya 31 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti. Beş gün süren Medathon’da en başarılı modeli geliştiren 3 takım ödüllendirildi.

Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, “Önemi her geçen gün artan ve gelecekte günlük hayatın sıradan bir parçası olacak yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesine yönelik birçok projeyi destekliyoruz” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Geleceğimize ışık tutacak organizasyonlara katkı vermekten her zaman mutluluk duyduk ve destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış, “Gençleri ve dijital dönüşümü destekleyen işbirlikleri ve projelerimize devam edeceğiz” dedi.