Ekonomi Kovanlar gitti ‘Sam’ geri döndü

Kovanlar gitti ‘Sam’ geri döndü

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

OpenAI’de 5 gündür süren üst düzey yönetim krizi Sam Altman’ın CEO olarak geri dönmesiyle son buldu. Altman’ı kovan yönetim kurulu da tamamen değişti.

Kovanlar gitti ‘Sam’ geri döndü

ChatGPT’nin yaratıcısı olan yapay zeka şirketi OpenAI’ın kurucu ortağı Sam Altman, CEO olarak görevine geri dönüyor. Altman, Cuma günü yönetim kurulu tarafından CEO’luk görevinden alınmış ve ardından çalışanlarının yaklaşık yüzde 95’i, Altman’ın göreve iade edilmemesi durumunda istifa edeceklerini açıkladıkları bir mektuba imza atmıştı. OpenAI’ın açıklamasına göre, anlaşma “prensipte” yeni bir yönetim kurulunun oluşturulmasını öngörüyor. Altman, dönüşüyle ilgili, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, “OpenAI’ı çok seviyorum ve son günlerde yaptığım her şey bu ekibi ve görevi bir arada tutmaya hizmet ediyordu. Pazar akşamı Microsoft’a katılmaya karar verdiğimde benim ve ekibim için en iyi yolun bu olduğu netti. Yeni yönetim kurulu ve Satya’nın (Nadella) desteğiyle, OpenAI’a dönmek ve Microsoft ile güçlü ortaklığımızı kurmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yönetim kurulu

OpenAI, yönetim kurulunun kısmen yeniden atanmasını da prensipte kabul etti. Şirketin yeni kurulunda eski Salesforce eş CEO’su Bret Taylor, eski ABD hazine bakanı Larry Summers ve Quora CEO’su Adam D’Angelo’nun yer alacak. Altman’ın şirkete geri dönmesinde Microsoft ve diğer yatırımcı şirketlerin yaptığı lobinin de büyük rol oynadığı belirtildi. OpenAI şirketine geçici CEO olarak atanan Twitch’in kurucusu Emmet Shear da sosyal medyadan Altman’ın şirkete geri dönmesini kutladı ve “72 saatlik çalışmanın ardından ortaya çıkan bu sonuç için derin memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Altman’ın yeni yönetim kuruluyla göreve döneceği haberiyle ilgili olarak, “OpenAI yönetim kurulundaki değişiklikler bizi cesaretlendirdi” dedi. Nadella, “Bunun daha istikrarlı, bilgili ve etkili yönetime giden yolda ilk önemli adım olduğuna inanıyoruz. Sam, Greg ve ben konuştuk ve OAI’nin gelişmeye devam etmesini ve misyonunu geliştirmesini sağlamada OAI liderlik ekibiyle birlikte oynayacakları önemli bir rol olduğu konusunda anlaştık. Güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi ve bu yeni nesil yapay zekanın değerini müşterilerimize ve ortaklarımıza sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.