Ekonomi Lenovo’dan akıllı telefon çıkarması

Lenovo’dan akıllı telefon çıkarması

14.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bilgisayar alanında faaliyet gösteren Lenovo, cep telefonu modellerini de getiriyor. Giriş seviyesinden en üst segmente kadar her ürün grubunda bir cep modeliyle Türkiye’ye adeta çıkartma yapacak.

Lenovo’dan akıllı telefon çıkarması


Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing, Lenovo’nun Motorola Mobility’i satın almasıyla dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi pozisyonuna geldiğini belirterek, farklı fiyat segmentleriyle her kesimden tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeni bir ürün grubu olan akıllı cep telefonlarıyla Türkiye gibi önemli bir pazara girmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Operatör ve bayi ağı
Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı ise, “Operatör, bayi ağı ve perakende zincirleriyle akıllı telefon satışını gerçekleştireceğiz. Dünyada beğeni kazanan telefonlarımızı, tüketicilerimizin kısa sürede benimseyip çok seveceklerine inanıyoruz. Telefonların en önemli özelliklerinden biri de uygulamaları olacak. ‘Shareit’ bunlardan biri. Özel Security uygulaması ile telefon performansı hızlanacak, virüs ve diğer zararlı yazılımlardan korunma sağlanacak” dedi.

Altı model getirdi

İlk etapta A319, A536, S850, Vibe X2, Vibe Z2 Pro, Vibe Z2 modelleri satışa sunulacak. Bu tarihten önce ise bazı modeller Turkcell’de satılacak. Giriş seviyesindeki A319 399 TL’den, üst segmentteki Vibe Z2 Pro ise 1.899’ten satılacak. Android işletim sistemli cep telefonları, 4, 5 ve 6 inç’lik ekran boyutuna sahip. Vibe Z2 Pro, 6 inç’lik ekrana, Android Kit Kat işletim sistemine, metal tek parça tasarıma, 2.5 Ghz işlemciye, 16 MP arka kameraya ve 3 GB Ram’e sahip.