Ekonomi Libananco avukatları Takasbank’ta inceleme yaptı

Libananco avukatları Takasbank’ta inceleme yaptı

23.06.2009 - 00:01 | Son Güncellenme:

İşletme imtiyazındaki yatırım ve mülkiyet şartlarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle Uzanlardan geri alınan ÇEAŞ ve Kepez’le ilgili tahkim davası kapsamında Türkiye’ye gelen Libananco uzmanları, dün İMKB ve Takasbank’ta inceleme yaptı

Libananco avukatları Takasbank’ta inceleme yaptı

Devlet, ÇEAŞ ve Kepez’i Uzanlardan aldıktan sonra, Kıbrıs Rum Kesimi’ne kayıtlı Libananco adlı şirket, ortaya çıkarak, iki şirketin hissedarı olduğunu, el koyma dolayısıyla zarara uğradığını ileri sürmüş ve tahkime gitmişti.
Türkiye, bu davada, Libananco’nun Uzanların paravan şirketi olduğunu, konunun uluslararası tahkim kapsamına girmediğini savunuyor. Davanın bu aşamasında taraflar, delil toplama ve karşılık belge incemeleri yapıyor. Daha önce Türkiye de uzmanlar kullanarak Libananco’nun belgelerini inceledi. Önceki gün de Libananco’nun uzmanı sıfatıyla eski CIA ve FBI ajanlarından oluşan heyet Türkiye’ye gelerek incelemelere başladı. Takasbank yetkililerinden alınan bilgiye göre, Libananco’nun avukatları ve forensic uzmanları, dün Takasbank’ta bazı belgeler üzerinde incelemelerde bulundu.
Heyetin çalışmalarına ilişkin ayrıntı verilmezken, tahkim davası nedeniyle Takasbank’taki belgelerin uzmanların incelemesine açıldığı belirtildi. Heyetin TMSF’den randevu talebi olmadığı öğrenildi.
ÇEAŞ ve Kepez’deki hisse oranının yüzde 65 olduğunu iddia eden Libananco, Türkiye’nin elindeki hisse senetlerinin sahte olduğunu ileri sürüyor. Benzer iddia daha önce Türkiye tarafından ortaya atılmıştı. Türkiye, bu iddiası doğrultusunda evrak sahteciliği uzmanlarıyla anlaşma yapmış, Libananco’nun senet ve şirketin evraklarını incelemişti. ABD ve Avusturya’daki incelemede Libananco’nun elindeki hisse senetlerinin iddia edildiği gibi yüzde 65 olmadığı belirlenmişti.