Ekonomi Lüleburgaz’a 15 bin kişilik ‘yeni şehir’

Lüleburgaz’a 15 bin kişilik ‘yeni şehir’

14.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni bölgelerin imara açıldığı İstanbul’daki hareketlilikten Lüleburgaz Büyükkarıştıran da nasibini aldı. Bölgede Kuzey Kent projesine başlayacaklarını anlatan Lütfü Karaman, yeni şehirde 15 bin kişinin yaşayacağını söyledi

Lüleburgaz’a 15 bin kişilik  ‘yeni şehir’

Kentsel dönüşüm ve yeni şehir projeleriyle İstanbul’un birçok bölgesi şantiye alanına dönüşürken, Lüleburgaz’ın Büyükkarıştıran bölgesi de bu hareketlilikten nasibini alıyor. İstanbul’un Avrupa’ya açılacak kapısı gözüyle bakılan Büyükkarıştıran bölgesi İstanbullu müteahhitlerin ilgi alanına girdi.
Limana yakınlığı nedeniyle bölgenin yük aktarma lojistik alanında da şanslı bir bölge olduğunu belirten Büyükkarıştıran Belediyesi Başkanı Lütfü Karaman, Büyükkarıştıran’ın hem TEM yakın hem de E-5 üzerinde olmasının önemine dikkati çekti. Karaman, bölgenin İstanbul’a ise 120 kilometre mesafede yer aldığını ifade etti.
Lüleburgaz’ın yapılacak olan Kanal İstanbul projesine 50-60, 3. Boğaz Köprüsü’ne 50, Tekirdağ Limanı’na ise 35 kilometre mesafede yer aldığını vurgulayan Karaman, “Sanayinin İstanbul’dan çıkacak olmasıyla, bölgenin lojistik merkezi haline gelmesi bölgeyi çok değerli yapıyor. Gelecekte İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı olacak bölgede gayrimenkul fiyatları 5-10 yıl içinde çok fazla artacak” dedi.
Bütün bu gelişmelerin bölgede konut ihtiyacı oluşturacağını kaydeden Karaman, önlerindeki 5 yıla hazırlanmak için eski Karıştıran’ı bozmadan Kuzey Kent projesini planladıklarını anlattı.

66 hektarlık alan
Bittiğinde Trakya’da kişi başına en fazla yeşil alanın düştüğü bir bölge yaratılmış olacağını söyleyen Karaman, Kuzey Kent’te 15 bin kişinin yaşamasının planlandığını ifade etti. Karaman, şu anda ise Karıştıran’da 7 bin kişinin yaşadığını aktardı.
Çorlu ile Lüleburgaz arasında yeni bir kent kurulacaksa böyle bir projeye ihtiyaç duyulacağını aktaran Karaman, geçen yıl planlarına başladıkları Kuzey Kent projesinin çevre yolu ile birlikte 66 hektarlık bir alanı kapsayacağını söyledi.
Karaman, “Karıştıran yakın gelecekte ciddi bir gelişme kaydederek ikinci Çerkezköy olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

HIZLI TREN GELECEK
Hızlı treninde bölgeden geçeceğini anlatan Karaman, İstanbul’la arasındaki mesafeyi 35 dakikaya indirecek projede ilk kazmanın vurulmasının ardından fiyatların 1 yıl içinde bile değişeceğini aktararak, “Şu anda bölgede arsaların metrekare fiyatı 30 dolar ile 100 dolar arasında değişiyor. Bölgede lojistik alanları, konut alanları, sanayi alanları da imarlı” dedi. Karaman, bölgede yeni Organize Sanayi Bölgesi kurulduktan sonra gelecek olan nüfusa göre de ikincil genişleme alanlarının belirlendiğini
söyledi.

Müteahhitlerle görüşüyor

Karaman projeyle ilgili şu bilgiyi verdi:
“Biz su ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarını bittirdik. Müteahhit ise vatandaşın arazisinde kat karşılığı proje yapacak. İstanbullu 4-6 müteahhitle görüşmelerimiz sürüyor.”
Projenin yüzde 50’sinin müteahhit firmalar tarafından yapılacağını anlatan Karaman, bölgede konutların metrekare satış fiyatının 1000 lira civarında olacağını kaydetti. Belediye olarak bu yıl okul, cami ve kültür tesislerinin yapımına başlayacaklarını açıklayan Karaman, emsalin 1.5 olacağı proje de 57 adet yüksek ve 350 adette alçak katlı bina yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Merter’de süİtler tükendİ, rezİdanslarda sona yaklaşıldı

Eroğlu Gayrimenkul’ün tekstil ticaretine yeni bir soluk getirecek olan Platform Merter projesinde satışı tamamlanan 215 süitin teslimatları başladı. Projenin rezidans bölümünde ise son 39 rezidansın satışı sürüyor.
Rezidans, spor center, süit ve Fashion Park’tan oluşan Platform Merter’de son 39 rezidans, konut alıcılarını bekliyor. Projenin aile rezidansı olarak adlandırılan ve 81 adet rezidans ile 34 adet teras evin bulunduğu bloktaki teslimatlara ise 25 Haziran’da başlanacak.
Rezidansta kat bahçeleri bulunan projenin üst katlarındaki konutlarında panoramik manzara sunuluyor.

Yüzde 1 peşinat alıyor
Resepsiyon, kapalı otopark, güvenlik, kat temizliği ve concierge hizmetinin sunulduğu projede ayrıca restoranlar, profesyoneller tarafından işletilecek olan sports & welness center yer alıyor. Rezidans bloğunda ayrıca SPA, buhar odası, Türk Hamamı, sauna ve yüzme havuzu da bulunuyor.
Rezidanslar için peşin ödemelerde yüzde 8 indirim, banka kredisi ile alımlarda ise yüzde 1 peşinat uygulanıyor.
Platform Merter Fashion Park, Türkiye’de toptan tekstil ticaretinin yeni merkezi
Platform Merter Fashion Park projesi, Atatürk Havalimanı ile metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına yakınlığının yanı sıra, İstanbul’un en önemli ulaşım arteri olan E-5 üzerindeki merkezi konumuyla geleceğin iş, ticaret ve yaşam merkezi olarak 20 bin metrekare alan üzerine inşa edildi.

Haberin Devamı

Artaş’tan Maslak’ta 120 aya yüzde 0.66 faiz

Avrupa Konutları markasıyla bilinin Artaş Grubu, Maslak’ta inşa ettiği Eclipse Maslak’ta 120 aya yüzde 0.66 faiz oranı uyguluyor

Artaş Grubu, Avrupa Konutları markasının ayrıcalıklarını Maslak’a taşıdığı Eclipse Maslak projesinin kaba inşaatını tamamlamak üzere. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği projenin konut ve ofis bloklarında satışlar devam ediyor.
550 konutun yer aldığı iki kule ve ofislerin bulunduğu yatay bloklardan oluşan Eclipse Maslak, alternatif ödeme planlarıyla da dikkat çekiyor. Bu kapsamda projede, 120 aya kadar yüzde 0.66 faiz oranıyla konut kredisi kullanılabiliyor.

Orman manzaralı
Projede, her zevke hitap edecek şekilde tasarlanan daire tipleri arasında 1+0’dan 4+1’e kadar seçenekler sunuluyor.
22 bin metrekare alana inşa edilen Eclipse Maslak finans dünyasına komşu bir noktada bulunuyor. Kesintisiz şehir ve orman manzaralı daireleriyle de öne çıkan proje, geniş sosyal yaşam alanlarıyla da dikkat çekiyor. Kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odasının yer aldığı spor tesisinde hobi salonu ve oyun alanları da yer alıyor.

Ofisler de satışta
Ofis bloklarıyla da iş dünyasına kurumsal çözümler sunan projenin Eclipse Maslak Business bölümü dikkat çekiyor. Yatay bir tasarıma sahip ofis blokları, şirketlerin dikey bir yapılanmanın aksine yatay bir düzlemde konumlanmasına olanak sağlıyor.
Yatay mimarinin rahatlığını 138 metrekareden 1.500 metrekareye kadar dilediğiniz büyüklükte, giriş- çıkışı tamamen bağımsız olabilecek ofis alanından oluşan projede firmaların farklı ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde özel çözümler sunulabiliyor.
‘Az Kat Çok İş’ sloganıyla lanse edilen Eclipse Maslak Business, akıllı bina alt yapısıyla da güvenlikli bir oluşum sunuyor.
Maslak’ın en büyük sorunları arasında yer alan otopark sorununa ve araç bekleme alanlarının darlığına da çözüm getirilen projede, 600 araçlık otopark alanına ek olarak ofis alanlarının önünde oluşturulan araç bekleme bölümü de firmaların personel servisleri için büyük kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

TOKİ, lojmanlara da kentsel dönüşüm uygulayacak

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentleri plansız ve çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla başlattığı projelerle depreme dayanıklı modern şehirler inşa eden TOKİ, yerel yönetimlerin haricinde ilk kez bir kamu kurumuyla kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.
Buna göre TOKİ, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Zonguldak Üzülmez’deki lojmanlarına da kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Projeyle 388 lojmanla 877 gecekondu yıkılarak, yaklaşık 2 bin 560 konut, 90 iş yeri, ilköğretim okulu, lise, çıraklık eğitim merkezi, sağlık ocağı ve kültürel tesis inşa edilecek. Konutların bir kısmı, lojman olarak değerlendirilecek.
Lojmanların da bulunduğu alan, Gecekondu Kanunu kapsamında 12 Nisan 2013 tarihli TOKİ başkanlık makamı oluruyla ‘Gecekondu Önleme Bölgesi’ ilan edildi.
Kentsel dönüşüm projesiyle, 45 hektarlık alanı kapsayan gecekondu önleme bölgesindeki 388 TTK lojmanı ile 877 gecekondu yıkılacak. Bunların yerine yaklaşık 2 bin 560 konutluk modern bir şehir inşa edilecek.

Yüzde 75 anlaştı
Proje kapsamında hak sahipleriyle muvafakat görüşmeleri başlatıldı. Kira desteğinde de bulunulacak projede, bugüne kadar hak sahiplerinin yüzde 75'i ile anlaşma sağlandı.
Zonguldak'ın ilk kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan çalışmayla, bölgede 2 bin 560 konut ile 90 iş yeri, ilköğretim okulu, lise, cami, çıraklık eğitim merkezi, sağlık ocağı ve kültürel tesis inşa edilecek. Konutların bir kısmı lojman olarak değerlendirilecek.

Crown Deluxe’te sıfır peşinat kampanyası

Babacan Yapı, Crown Deluxe Bahçeşehir projesinden ev sahibi olmak isteyenlere özel bir kampanya sunuyor. Kampanya süresince satıştaki tüm daireler için hiç peşinat almazken, kredi taksitleri, uygun faiz oranlarıyla 120 aya varan vadelerle kira öder gibi taksitlendirme imkânı sunuluyor. Üstelik hemen tapu teslimatı yapılıyor.
Satış oranında yüzde 70 seviyesine ulaşıldığı projede, inşaatın yüzde 68’lik seviyeye ulaşıldığı belirtiliyor. Crown DeLuxe projesinde çeşitli büyüklük ve özellikte 380 konut ile 40 ticari ünite yer alıyor. Projenin en dikkat çeken özelliği ise 50 metrekarelik teras ve kat bahçeleri.

Göktürk’te asansör gökyüzüne açılıyor

Keleşoğlu ve Zilal İnşaat tarafından Kemerburgaz Göktürk’te 2014 yılında teslim edilecek olan Yalın Evler, gökyüzü ve doğa ile günlük yaşamın arasına duvar örmüyor. Ormanın bitişiğinde yer alan, transparan cam dış cephelere sahip proje, bina içindeki avluları ve şeffaf asansörleri gökyüzüne açıyor. Projede apartman kapısından, daire kapısına ulaşma mesafesi, bulutların ya da yıldızların altında gerçekleşiyor.
Projenin inşaatı, yüzde 60 seviyesini aştı. 146 daire ve 10 mağazadan oluşan projede, dairelerin yaklaşık yüzde 35’inin satışı tamamlandı. Projenin örnek dairesi de, gelecek ay müşterilerin beğenisine sunulacak.

Yeni projesi için adres Beşiktaş oldu

Keten İnşaat AŞ, Beşiktaş’ta yeni projesini hayata geçiriyor. Yaptığı tüm binalarda, bulunduğu bölgenin dokusunu korumaya özen gösteren Keten İnşaat AŞ, Yıldız Parkı’na paralel konumdaki Eski Konak Sokak üzerinde, toplam 32 daireden oluşan bir projeye imza atıyor. Projenin üst katları ise boğaz manzarasına sahip.
Keten İnşaat AŞ’nin Beşiktaş Projesi, Barbaros Bulvarı’na, Ortaköy ve Çırağan Caddesi’ne birkaç dakika mesafede yer alıyor. Proje, Galatasaray Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Yıldız Üniversite’lerine yürüme mesafesinde olması nedeniyle öğrenciler tarafından da tercih edilmesi bekleniyor.

Stüdyo 24’ten ev alan yeni tarzını da seçecek

Emlak Konut GYO ve EPP tarafından Ispartakule’de hayata geçirilen Stüdyo 24 projesinde daire konseptlerinin seçimi başladı. Farklı stil sahiplerine farklı tasarımlar sunan projede Pop, Cozy veya Modern tarzlardan biri seçilebiliyor.
Solo yaşam kavramını tarif eden Pop, Modern ve Cozy stüdyo stilleriyle evinizi kısa sürede kent yaşamının arzu nesnesi haline dönüştüren Stüdyo 24, yaşam mekanlarına yeni anlamlar kazandırmaya devam ediyor.
Teslim tarihi Mayıs 2014’e çekilen projeden daire satın alan ve bir yakınının da daire almasını sağlayanlar 1 yıl aidat ödemeyecek.