Ekonomi Malzeme teknolojileri odaklı fon kuruldu

Malzeme teknolojileri odaklı fon kuruldu

14.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akkök Holding’in girişim sermayesi şirketi Akkök Next dikey derin teknoloji fonu 212 NexT’i kurdu. Yapılan açıklamaya göre, kimya, enerji ve kompozit başta olmak üzere farklı sektörlerde 23 şirketi bünyesinde bulunduran Akkök Holding, girişim sermayesi şirketi Akkök Next ile 212 NexT’in öncü yatırımcısı oldu.

Malzeme teknolojileri odaklı fon kuruldu

212 NexT, global değer zincirlerinde dönüşüme öncülük eden ileri malzemeler ve yenilikçi derin teknoloji girişimlerine odaklanacak. İleri malzemeler, enerjiden otomotive, biyomedikalden inşaata kadar çeşitli sektörlerde devrim yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda atık ve enerji tüketimini en aza indiren daha temiz, daha verimli çözümler de sunuyor.

Haberin Devamı

Derin teknolojilere yönelik ilginin küresel olarak giderek arttığına ve malzeme teknolojilerinin itici güç olarak konumlandığına dikkat çeken Akkök Holding CEO’su Gökşin Durusoy, “212 NexT’in de geleceği biçimlendiren girişimleri büyüterek geleceği şekillendirmede katkısı olacağına inanıyoruz. Günümüzde sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm küresel gündemin ve ekonomik büyümenin ana meselelerinden biri haline geldiğine biliyoruz” dedi.

212 NexT’in Yönetici Ortağı Selin Arslanhan, malzeme teknolojilerinde geleceği şekillendiren fırsatları gözlemlediklerini söyledi.

212’nin Kurucu Ortağı Numan Numan ise, “Bu fon aracılığıyla malzeme teknolojilerinde geleceğin şirketlerine sermaye sağlayarak, büyüme süreçlerine eşlik edeceğiz” dedi.