Ekonomi Memur emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı, hangi günler ödenecek?

Memur emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı, hangi günler ödenecek?

11.05.2020 - 10:37 | Son Güncellenme:

Bayrama az bir zaman kaldı. Emekli maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği gündemde araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli maaşı ödeme takvimi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Peki emekli maaşları bayramdan önce ödenecek mi, memur emekli maaşları ne zaman yatacak?

Memur emekli maaşları ne zaman yatacak Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı, hangi günler ödenecek

Emekli maaşları ile ilgili detaylar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ramazan Bayramı'na yaklaşırken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk, emekli maaşlarının ödeneceği tarihi açıkladı. Peki emekli maaşları ne zaman ödenecek,memur emekli maaşları ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs'ın resmi tatil olması ve 24-25-26 Mayıs'ın Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle emekli aylığı ödemelerinin erkene alındığını aktardı.

Selçuk, "Emeklilerimizin aylıklarını öne çekerek 15-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz." bilgisini paylaştı.

Buna göre, 4A (SSK) kapsamında olanlardan normalde ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara 15 Mayıs'ta; 21, 22, 23 olanlara 18 Mayıs'ta; 24, 25, 26 olanlara ise 20 Mayıs'ta emekli aylıkları ödenecek.

4B (Bağ-kur) kapsamındaki emeklilerin ve hak sahiplerinin ise aylıkları, ödeme günü 25, 26 olanlar için 21 Mayıs'ta; 27, 28 olanlar için de 22 Mayıs'ta hesaplarına yatırılacak.