Milliyet Enerji Milliyet Enerji, petrol piyasalarının geleceğine ışık tutuyor

Milliyet Enerji, petrol piyasalarının geleceğine ışık tutuyor

23.06.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Milliyet Enerji dergisi, yeni sayısında petrol fiyatları ve piyasalarının bugünü ile geleceğine dair tartışmaları gündemine aldı. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol başta olmak üzere, piyasanın önde gelen analistlerinden, sektör temsilcilerine kadar özel değerlendirmeler Milliyet Enerji’de!

Milliyet Enerji, petrol piyasalarının geleceğine ışık tutuyor

Milliyet Enerji dergisinin yeni sayısında, son dönemde petrol fiyatlarında meydana gelen baskılar ve ülke ekonomilerindeki değişimlerin etkisiyle uluslararası kamuoyundaki tartışmalar yorumlanıyor. Dünyada resesyon kaygısı ve Çin’in ekonomik toparlamasındaki gecikme nedeniyle arz-talep denklemi mercek altına alınıyor. Bir yandan Rusya-Ukrayna savaşı diğer yanda ise küresel enflasyonist baskılar sonucunda petrol fiyatlarının geleceğini öngörme zorluğu artıyor. Milliyet Enerji’ye konuşan uzman isimler sektörün fırsatları ve risklerine dair kapsamlı analizler sunuyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol, Japonya’da düzenlenen G7 Zirvesi’nde Milliyet’e yaptığı özel açıklamalarda nükleerde bir rönesans yaşandığını belirterek, Avrupa-Çin rekabetine dair yorumlarını paylaştı. PETFORM Genel Sekreteri Murat Kalay ise küresel petrol piyasalarındaki dalgalanmaların Türkiye üzerindeki etkilerine dair değerlendirmeler yaptı. Kalay, ham petrol için 65-80 dolar bandının zor da olsa yönetilebildiğini, ancak bu seviyelerin üzerine çıkmasının Türkiye için zor günler anlamına geldiğini vurguladı. Öte yandan Kalay, Türkiye petrol endüstrisinin sıkıntılarını da Milliyet Enerji ile paylaştı. Emtia piyasalarına dair analizleriyle dikkat çeken Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal ise siyasi, ekonomik gelişmeleri, piyasalardaki muhtemel değişimleri yorumladı. Petrol fiyatlarında yıl sonu 85-90 Dolar arası yukarı doğru bir hareket beklediğini belirten Dr. Uysal, güçlü dolar hegemonyasının yumuşadığına dikkat çekti. Emekli Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye’nin sadece doğalgaz değil, nükleer de dahil herhangi bir enerji kaynağında bağımlı olmamasının önemini vurguladı. Mithat Yurdakul ise Türkiye petrol sektörünün en güncel durumu ve pompa fiyatlarının geleceğine dair Ankara’dan kulisleri aktardı.
26 Haziran Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji dergisine, Getir, Trendyol, Shopier, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan erişilebiliyor.