Ekonomi MIPIM’in açılışında Türkler ‘Nef’es kesecek

MIPIM’in açılışında Türkler ‘Nef’es kesecek

07.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin bu yıl onur konuğu olduğu MIPIM’in açılış gecesinin sponsorluğunu Nef üstlendi. Nef, fuarın 24 yıllık tarihinde açılış gecesinin sponsorluğunu üstlenen ikinci Türk şirketi oldu

MIPIM’in açılışında Türkler ‘Nef’es kesecek


Dünyada 27 trilyon dolarlık gayrimenkul pazarının en önemli fuarlarından olan ve bu yıl Cannes’da 12-15 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenecek MIPIM’in açılış gecesini NEF gerçekleştirecek. 80’den fazla ülkenin ve 20 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nın 12 Mart 2013 günü düzenlenecek açılış gecesinin sponsoru olan NEF, böylece, 24 yıldır ikinci kez bir Türk şirketi olarak MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nın açılışında ev sahipliği yapacak.
Kuruldukları günden beri uluslararası marka olmayı hedeflediklerini belirten Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “27 trilyon dolarlık inşaat sektörünün dünya çapında en önemli karar vericilerinin katıldığı bir fuarda ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Rusları geride bıraktı
Erden Timur, MIPIM’in 24 yıllık tarihinde bir Türk şirketinin ikinci kez açılışa sponsor olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle, fuara katılan binlerce katılımcıya açılışta ev sahipliği yapma fırsatını elde ettik. Böylece aylar öncesinden açılışa sponsor olmak için hazırlık yapan bir Rus şirketi yerine, Türk gayrimenkul sektörünün önemli bir oyuncusu olarak NEF açılışı gerçekleştirecek ve açılışa Türkiye’nin adını yazdıracak. Bunun haklı gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.
Timur, MIPIM’de gayrimenkul projelerinin yanı sıra Garantili Proje ve foldhome, foldoffice gibi patenti kendilerine ait buluşlarını da yabancı yatırımcılara ve fonlara tanıtacaklarını dile getirdi.

Ödüllü projeler yaptı
Erden Timur, uluslararası mimarların eserlerinin NEF’in kendi genç ve vizyoner ekibinin emeğiyle birleştiğinde, ortaya çıkan tasarımların uluslararası arenada kabul görmeye başladığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:
“Dünyanın en prestijli tasarım fuarlarından 100% Design London’a 17 yıllık tarihinde Türkiye’den gayrimenkul sektöründen davet edilen ilk Türk firması NEF oldu. Her yıl, dünyanın dört bir yanından tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren 100% Design London’da NEF Türk bayrağını gururla taşımıştır. Dünyanın 5 kıtasında müşterisi olan ve uluslararası arenada sesini duyuran NEF, 2010 yılında NEF 163 Levent projesi ile Dünya Mimarlık Festivalinde 32 proje arasında ‘En İyi Konut’ dalında finale kalan 9 proje arasına girmeyi başardı. 2011 yılında ‘En İyi Konut’ ve ‘En İyi Ofis’ 2012 yılında ise ‘En İyi Ofis Projesi’ kategorisinde birincilik ödüllerine layık görüldü.”

Haberin Devamı

En uzun satış süreci 3 ay 10 gün
Satışı yapılan projeleri hakkındaki bilgi veren Erden Timur, konut projelerinin bugüne kadar en uzun zaman aralığı olarak 3 ay 10 gün içinde satışının tamamlandığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Kemerburgaz’da yaşamın başladığı Nef 04 Kemerburgaz projesinde 5 konutun satışı sürüyor. 87 konutluk projede metrekare birim fiyatı 1900 dolar. Fiyatlar da 200 bin dolar ile 450 bin dolar aralığında seyrediyor. Nef İki Haliç projesinde 52 konut satışa açık durumda. Metrekare birim fiyatının 2900 dolar olduğu projede fiyatlar 115.000 – 360.000 dolar arasında seyrediyor” dedi.

Tasarımda en iyilerle çalışıyor
NEF’in vizyonu, ödüllü uluslararası tasarımları, patenti kendisine ait buluşları ve aynı anda 4 büyük uluslararası mimarlık bürosuyla çalışan nadir şirketlerden olduğunu vurgulayan Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Timur, şunları söyledi:
“HSBC UK Headquarters ve Hearst Tower Newyork gibi projelerin yaratıcısı Foster & Partners, Dubai’deki dünyanın en yüksek binası Burj El Khalifa’nın tasarımcısı SOM, Londra’daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı’nın tasarımcısı HOK ve Autoban gibi tasarımda uluslararası isimlerle çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Emlak Konut, KüçükKöy’de hasılat paylaşımı yapacak

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. Gaziosmanpaşa Küçükköy 2. Etap’ta yer alan arsalarını satış karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile ihaleye çıkardı. İhale 2 Nisan 2013 tarihinde Salı günü saat 14:30’da kurumun genel merkezinde gerçekleştirilecek.
Emlak Konut GYO tarafından Gaziosmanpaşa Küçükköy 2. Etap’ta ihaleye çıkarılan arsa, 17 bin 162 metrekaresi ticaret ve turizm alanı, 7 bin 554 metrekaresi de turizm ve kültür alanı olmak üzere toplam 24 bin 716 metrekare yüzölçümüne sahip bulunuyor. Emsal izni 2.5 olan arsa üzerine toplam 61 bin 792 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor.

AVM yapılabilecek
Arsanın imar planı notlarında ise turizm, kültür alanları, kongre merkezi, otel, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, müze, kütüphane, sergi salonu, sanat galerileri, gençlik merkezi, kültür tesisleri, AVM, restoran ve sosyal amaçlı dernekler yapılabileceği bilgileri yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni şehir ihalesi bugün
Tuzla’da geniş sosyal olanakların ve lojistik tesislerin bir arada yer aldığı İstanbul Yenişehir projesinin ihalesi de bugün yapılıyor. İhale, Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi tarafından açık ihale usulüne göre iki oturum halinde yapılacak. İhalenin 1. oturumu bugün saat 15.00’da yapılacak. İstanbul Tuzla 120 ada 1 parsel arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinde arsa alanı 260 bin 489 metrekare olarak belirlendi. İstanbul Yenişehir projesi alanlarında konaklama, rezidans, özel okul, özel sağlık tesisi, sergi salonları, alışveriş merkezleri, çarşı, dini tesis alanları, turizm büroları gibi bir çok donatı ve hizmet alanları yer alabilir.

Devletin zirvesi Cannes’da buluşuyor
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Türkiye Fransa’ya ‘Onur Ülkesi’ olmaya gidiyor. Alkaş Fuarcılık’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, 12-15 Mart 2013 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşecek. Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle 2013 yılı ‘Onur Ülkesi’ seçildiği MIPIM fuarı, uluslararası yatırımcıları, şehir planlamacıları, belediyeler ve otel gruplarını buluşturacak.

Türkiye özel ödülü verilecek
Bu yıl Türklerin damga vuracağı fuarın açılışını, 12 Mart Salı günü saat 10.00’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gerçekleştirecek. 12 Mart Salı akşamı hem Kadir Topbaş’ın hem de Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın katılımıyla, Martinez Otel’de, Kültür Turizm Bakanlığı ve NEF’in sponsor olduğu Mipim açılış kokteyli gerçekleşecek.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 13 Mart Salı günü 14.00-14.30 saatleri arasında ana konferansta “Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları ile Türkiye” isimli oturumuyla uluslararası platformda Türk ve yabancı yatırımcılara seslenecek.14 Mart Perşembe günü ise Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar saat 16.00’da “Çevresel Sürdürülebilirlik, Planlı Şehirleşme ve Gayrimenkul Sektörünün Gelişimi Açısından Kentsel Dönüşümün Önemi” konulu oturumunun ardından saat 19:30’da gerçekleşecek ödül töreninde “Türkiye Özel Ödülü”nü verecek. Ayrıca Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel’de fuarda konuşmacı olarak yer alacak.

Haberin Devamı

1000 metrekarelİk Türk çadırı
Bin metrekarelik alana kurulacak Türk Çadırı’na Türkiye’den 28 firma ve 500’ü aşkın katılımcı bekleniyor. Akbank, Rönesans, Eczacıbaşı Holding, Kavuklar, Ernst & Young,Turkmall, Garanti Koza gibi sektörün önde gelen firmaların münferit katılımlarının yanı sıra, Ağaoğlu, Globe International, İş GYO, Konutder, Nef, Nurol GYO, Proplan, Proje Yönetim A.Ş., Saf GYO, Tahincioğlu, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Vadistanbul, Vicem ve ZKLD Aydınlatma stantla yer alacak.

Haberin Devamı

Kartal’da dönüşüm Hürriyet’le başladı
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Öz, dört yıl içinde Kartal’ın planlarının tamamlandığını söyleyerek, harita üzerinde açıklamalar yaptı.
Hürriyet Mahallesi’nin güney kısmında dönüşümün başladığına vurgu yapan Öz, “Hürriyet Mahallesi’nin güneyinde bir dönüşüm başlıyor. İçinde 46-26 ve 18 metrelik yollar var. Doğu-batı ve kuzey-güney istikametinde yollar var. Orada 46-26 ve 18 metrelik yollar varken kuzeyde herhangi birşey olmaması, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallesi’ni sıkıntıya sokar. Ulaşım ve meydan olmadan bir kenti planlamak çok zordur” diye konuştu.
“Biz yerel yönetim olarak ‘depremi yeneceğiz’ diye göreve başladık” diyen Öz, “Bu konuyu önce teşhis etmeye çalıştık. Gördük ki kendiliğinden dönüşebilen, kısmen yardımla dönüşebilen ve hiçbir şekilde dönüşemeyenler var. Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte, bir yapının nasıl dönüşebileceğini somut bir şekilde göstermiş olacağız” dedi.

TSKB’nin yeni lideri Makbule Yönel oldu
TSKB Gayrimenkul Değerleme’de, Genel Müdürlük görevini Makbule Yönel Maya devraldı. Yeni görevine başlayan Maya, güçlü ve profesyonel kadrosuyla 10 yılı aşkın süredir yaygın hizmet ağı ile Tüm Türkiye’ye global standartlarda çok yönlü hizmet sunan TSKB Gayrimenkul Değerleme’ye liderlik edecek.
Değerleme, danışmanlık, proje geliştirme ve fizibilite gibi konularda hizmet veren TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan açıklamada, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Makbule Yönel Maya’nın, 04 Mart 2013 itibariyle Kurumun Genel Müdürlük görevine atandığı bilgisi verildi.

Dap Yapı, ‘profesyonel’ spor salonu tasarladı
Dap Yapı’nın, yelken görünümüyle anılan Dragos Royal Towers projesi, artık sadece projede yaşayanların değil bölgenin ve hatta şehrin sağlıklı yaşam reçeteleriyle buluşacağı bir mekâna ev sahipliği yapıyor. Yılbaşında hizmete giren spor ve sağlık merkezi Dragos Fitness City’nin uzman ve tecrübeli kadrosu boy, kilo, yaş, sağlık durumu, vücut yapısı vb. değişkenlere göre kişiye özel program uyguluyor.
Dragos Fitness City’de sadece fitness ve sporda değil, sağlık, beslenme, bakım, güzellik gibi farklı alanlarda da hizmetler sunuluyor. Merkezde, VIP, çocuk bölümü, spa, pilates, sauna, Türk hamamı, masaj odası, beslenme rehberliği gibi hizmetler yer alacak.

‘Yatırımcı bilinçlendikçe kalite artıyor’
İSarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, Deprem Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin depremsellik açısından dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşağı üzerinde yer aldığını hatırlatan Kaba, bu durumun Türk toplumuna özellikle de inşaatçılara ciddi sorumluluklar yüklediğini belirtti. Yapılan her projede standartların dünya verileri seviyesinde tutulması gerektiğini söyleyen Kaba, “Yaptığımız işlere yatırım yapan herkes bu standartları aramalıdır. Aslında bu konuda yatırımcılar son yıllarda daha bilinçli davranıyor ve standartları sorguluyor. Bizler çıtayı yükselttikçe beklentiler ve kalite artacaktır” dedi.

Avrupa Konutları sakinlerinden konser
Avrupa Konutları sakinlerinden oluşan Avrupa Konutları Musiki Topluluğu, Sefaköy Kültür Merkezi’nde 4. konserini verdi. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’nın da izlediği konsere, Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Amir Ateş, Alaaddin Pakyüz ve Cahit Deniz onur konuğu olarak katıldı. Gecenin sonunda üç değerli bestekar, Süleyman Çetinsaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve Avrupa Konutları Musiki Topluluğu Başkanı Ercan Altınel’in elinden plaketlerini aldılar.
Türk Sanat Müziği sanatçısı Yıldırım Bekçi şefliğindeki topluluk, 3 yıldır konserlerine aralıksız olarak devam ederken, Türk Sanat Müziği’nden birçok usta isimle de biraraya geliyor.