Ekonomi Muğla koyları yat doldu!

Muğla koyları yat doldu!

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

2023 yılının ilk yarısında turist sayısı yüzde 26 artarak 1 milyonu geçen Muğla, sahip olduğu turkuaz mavisi koyları ile dünyanın en zengin iş insanlarını süper lüks yatları ile birlikte misafir ediyor.

Muğla koyları yat doldu

KENAN GÜRBÜZ Muğla - Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur’un 500 milyon pound değerindeki süperyatı “Blue”nun Bodrum’a demirlemesi gözleri masmavi koyları ile ünlü Muğla’ya çevirdi. Teknoloji devi Microsoft’un kurucusu, dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Bill Gates’in önceki yıl Bodrum’a geldiği “Lana” isimli megayat da Bodrum’a geldi.

Haberin Devamı

Roman Abramoviç’in My Solaris yatı ise Göcek’de demirliyor. Geçen yıldan beri Bodrum’da demirleyen My Solaris, nisan ayında Marmaris limanına demirledi. My Solaris mayıs ayında ise Göcek Koyu’na geçti.

Forbes 2023 milyarderler listesindeki isimlerden Arthur Blank’ın yatı Dreamboat ise genellikle Bodrum koylarını ziyaret ediyor. Geçen haftalarda Göçek’i ziyaret eden Dreamboat, Marmaris’te Bozburun ve Taşlıca ile Datça’yı ziyaret etti. Dreamboat en son Bodrum koylarında görüldü. Yine Forbes’un 2023 milyarderler listesinde 949’uncu sırada yer alan Bertil Hult’un yatı Toute Sweet ise Datça, Bodrum ve Göcek koylarını ziyaret ediyor.

Dünyanın her yerinden

Moskova Domodedovo Havalimanı’nın hissedarı, DME Ltd.’nin sahibi olan Rus milyarder Dmitry Kamenshchik’in yatı Flying Fox ise genellikle yaz boyu Göcek koylarını ziyaret ediyor. Rothschild ailesinin üyesi Nathaniel Philip Rothschild’in yatı Planet Nine da Göcek’de demirliyor.