Ekonomi Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

26.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemdeki proje atağıyla dikkat çeken Nurol GYO, ilk projesini Mecidiyeköy arsasında gerçekleştirdi. Nurol Tower adıyla hayata geçirilen proje, 140 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

Nurol GYO, Mecidiyeköy’de bulunan yeni projesi Nurol Tower’ı tanıttı. ‘EvOfisEv’ konseptiyle inşa edilen projede, toplam 243 adet ev-ofis bulunuyor.
‘Hayata Yatırım’ sloganıyla hareket ettiklerini belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, 2013 yılında İstanbul’da üç dev yatırıma imza atacaklarını söyleyerek, bu projelerden ilkinin 140 milyon dolar yatırım bedeline sahip olan Nurol Tower projesi olduğunu belirtti. Projeyi İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Mecidiyeköy’de hayata geçirdiklerini anlatan Aykaç, “Nurol Tower projesi, fonksiyonel tasarımı, mimari teknik özellikleri ve merkezi konumu ile İstanbul’un yükselen projeleri arasında öne çıkıyor. Projenin, tüm fonksiyonları ile Haziran 2014’de tamamlanması planlanıyor” dedi.
Konutların dışında projede, 12 adet ofis, çarşı katında da 36 adet dükkân ve mağaza olmak üzere 291 bağımsız bölüm bulunduğunu belirten Aykaç, “133 metre yükseklikteki 32 katlı Nurol Tower, 360 derece İstanbul manzarasına sahip olacak. Üçgen formda tek blok halinde inşa edilen Nurol Tower, 73 ile 193 metrekare arasında değişen büyüklüklerde konutlardan oluşuyor” dedi.

Haberin Devamı


5 bin dolardan başlıyor
Nurol Tower’ın 5 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıktığını açıklayan Musa Aykaç’ın projede Türkiye’nin önde gelen mimarlık, mühendislik ve danışmanlık firmalarının biraraya gelerek çalıştığını kaydetti.
Projenin, yerli ve yabancı müşterilere açık olacağını söyleyen Musa Aykaç, “Özellikle toplu ulaşım merkezine yakınlığı, Adalet Sarayı’na ve önemli hastanelere yürüme mesafesinde olmasından dolayı Nurol Tower’a avukat, doktor, mali müşavirler, sigorta şirketleri gibi serbest meslek sahipleri ile küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerden talep alıyoruz” dedi.

İstanbul’a 3 proje geliyor

Yeni projelerle ilgili bilgi veren Musa Aykaç, İstanbul Mecidiyeköy’de 7 bin metrekarelik bir alanda inşa ettikleri Nurol Tower’ı, hem işyeri hem de yaşam alanı ihtiyaçlarını karşılayacak ‘EvOfisEv’ konseptiyle hayata geçirdiklerini söyledi. Aykaç, Hürriyet Medya Towers’ın bulunduğu 55 bin metrekarelik arsa üzerinde Basın Ekspress projesini ve Türk Telekom Arena Stadı’nın hemen arkasında 9 bin 500 metrekarelik alanda inşa edecekleri Seyrantepe projelerine ilişkin detayları da yakın zamanda paylaşacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

TOKİ’den beklenen indirim kampanyası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor. Kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20, 3 eşit taksit halinde ödeyeceklere de yüzde 17 indirim uygulanacak. İndirim kampanyası için başvurular 22 Nisan - 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak.
Kampanya kapsamında, indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.
İndirimden yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmaları gerekiyor. Bu kapsamda 22 Nisan - 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında başvuruda bulunanların Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemiş olmaları gerekiyor.


Başvurular 22 Nisan’da
TOKİ’nin indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve işyeri sahipleri, 22 Nisan – 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında, satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
Kampanyadan, satışları 2011 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2011 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler ile ‘Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri’ indirim kampanyasına dahil edilmedi.
TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenliyor. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor.

Haberin Devamı

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

‘LEED Gold’ standardında inşaat

Nurol Tower projesi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Yeşil Bina Sertifikası LEED Gold kriterlerine göre inşa ediliyor. Projenin fonksiyonel özelliklerinden biri, enerji tüketiminde yüzde 40 verimlilik sağlamayı hedeflenmesi. Tüm üniteleri güney, güney-doğu ve güney-batı yönüne bakacak şekilde üçgen formasyonlu inşa edilen Nurol Tower’da, bu sayede güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanılacak.

Haberin Devamı

2 katlı butik çarşı olacak

Projede 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde iki katlı butik bir çarşı da yer alacak. 36 ticari birimden oluşan çarşısında, ihtiyaçların tek bir merkezden karşılanmasını sağlanacak. Restoran, kafe, pastane, market, eczane, çiçekçi, kuaför, kuru temizleme, copy center gibi pek çok hizmet ünitesi ile banka ATM’leri, çarşıdaki dükkân ve mağazalardan bazıları olacak.

1 milyar dolarlık yatırım

Nurol GYO, yeni projelerle hisse performansını 2013’te de yüksek tutmayı hedefliyor. Aykaç, 2013 yılında yeni projelerle 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Şirket olarak yurtdışı piyasalardaki fırsatı değerlendirdiklerini aktaran Aykaç, “Şirket açısından getirisinin olduğuna inandığımız her projede yer almak istiyoruz. 2014 ve 2015 yıllarında belli ülkelerde konut ve ofis geliştirmeyi düşünüyoruz. Fizibilite çalışmalarımız bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule

Kartal’da yükselen Mai’de taksitleri 18 ay erteleyecek

FerYapı’nın İstanbul Kartal’da konumlandırdığı Mai Residence’ta yeni bir kampanya başladı. Buna göre, projede 18 ay taksit erteleme imkânı ve yüzde 1 KDV fırsatı sunuluyor. Akıllı tasarımla her santimetrekaresi kullanılabilir hale getirilen Mai Residence’ta birçok projedeki 2+1 dairelerin aynı fiyatına 3+1 daire sahibi olma fırsatı da veriliyor.
2014 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanan Mai Residence, iki ayrı bloktan oluşuyor. Büyüklükleri 35 ile 171 metrekare arasında değişen dairelere yer veren projede, konutlar ister ev, ister ev-ofis olarak kullanılabiliyor. Projede, dileyenler için birden çok bağımsız bölümü birleştirme olanağı da mevcut. 28. katta deniz manzarası eşliğinde spor yapma imkânı tanınan proje, deniz ve adalar manzarasına sahip.
Ayrıca İstanbul’un en hızlı gelişen semti Kartal’da yükselmekte olan Mai Residence lokasyonu itibariyle de yatırımcıyı kendisine çekiyor. E-5’in hemen üzerinde sahil tarafında, Kartal Köprüsü ve Pendik Köprüsü’nün tam ortasında konumlandırılan Mai Residence, Gediz Üniversitesi’nin tam karşısında yükseliyor.

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule
AVM sektörünün önü üç yıl içinde açılacak

Değerlendirme sektörünün önde gelen ismi EVA Gayrimenkul Değerleme ile araştırma şirketi Akademetre, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin katkılarıyla 2013-2015 Türkiye AVM Potansiyeli Raporu’nu açıkladı.
Rapora göre sektörü önümüzdeki 3 yıl içinde ciddi bir alan artışı bekliyor. Buna göre 2015 yılında kiralanabilir AVM alanı 13 milyon metrekareyi geçecek. 2013 yılı için en dikkat çeken noktalardan biri ise, Ankara’nın kişi başına düşen 246 metrekare kiralanabilir alan ile İstanbul’u geçmiş olması. Bu rakam İstanbul için 227 metrekare.
2014 sonuna kadar açılması planlandığı tespit edilen inşaat ve proje halindeki 110 alışveriş merkezinin incelendiği raporda, on yıl önce açılan AVM’lerin kiralama alanı büyüklükleri ortalama 30 bin meterakre büyüklükteyken, 2013 senesinde açılacak AVM’lerin ortalama büyüklüğü 40 bin metrekarelere yaklaşmış durumda. Gelecek projeler dikkate alındığında rakamın 2015 de 41 bin seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Karabük 3. sırada yer aldı

Raporda, 2012 senesinde açılacağını deklere eden birçok AVM açılışını 2013’e ertelendiği belirtiliyor. Öte yandan mevcut AVM’lerin bazılarının renovasyona girdiğini, bazılarının sistemden çıktığı, sistemden çıkanların bazılarının da geri geldiği ifade ediliyor.
Raporda en dikkat çekici ayrıntılardan biri ise 2013 yılında Ankara’nın 246 metrekare kiralanabilir alan ile İstanbul’u geçerek birinci sırada

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule
yer alması oldu. Kişi başı kiralanabilir alan İstanbul’da 227 metrekare olurken, 3.sırada yer alan Karabük’te ise bu rakam 214 metrekare olarak görülüyor.

Exen İstanbul’da loft daireler satışa çıktı

Sur Yapı tarafından İstanbul Çamlıca’da inşa edilen Exen İstanbul projesinin en yüksek yapısı olan Exen Kule’deki 10 loft daire satışa çıktı. Adaları ve her iki köprüyü aynı anda görebilen panoramik manzarasıyla dikkat çeken projede 248, 285 ve 248+78 metrekarelik loft daireler bulunuyor.
Toplamda 188 bin metrekare inşaat alanı bulunan Exen İstanbul projesinde 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 dairelere kadar farklı daire tipleriyle dikkat çekiyor. Exen İstanbul, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine kolay ulaşılabilir noktada yer alıyor.

Konut alırken otopark yalıtımına dikkat edin

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, ev ya da iş yeri seçiminde otoparkın araç kapasitesinin yanı sıra su yalıtımlı olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi.
Karahan, gerek ev gerekse ofisleri seçerken mutlaka otoparka bakılması gerektiğinin altını çizerek, “Eğer otopark alanını gezerken duvar, kiriş ya da kolonlarda siyah lekeler veya pamukçuklar görüyorsanız, tavanda ya da duvarlarda su izleri varsa bu binada su yalıtımı yetersiz demektir” diye konuştu.
Karahan, su yalıtımının binanın depreme karşı sağlamlığını artıran başlıca unsurlardan biri olduğunu belirterek, “Su yalıtımsız bir bina, depreme karşı taşıma kapasitesinin yüzde 66’sını 10 yıl içinde kaybediyor” dedi.

My Home Maslak’ta 1+1 daireler tükendi

Arsa alanı 26 bin 200 metrekare olan My Home Maslak’ın Teras Evler bloğunda stüdyo ve 1+1 dairelerin satışı tamamlandı. 120 aya kadar vade seçenekleri sunan My Home Maslak’tan banka kredili ödeme ile konut sahibi olmak mümkün.
Ağaoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen My Home Maslak, 3 bloktan meydana geliyor. 2014 Şubat'ında tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek olan My Home Maslak’ta, stüdyolar 41 ile 105 metrekare, 1+1’ler 77 ile 117 metrekare, 2+1’ler 104 ile 206 metrekare, 3+1’ler 127 ile 264 metrekare, 4,5+1’ler 314 ile 315 metrekare arasında değişiyor. Projedeki 3,5+1’ler 309, 4+1 dubleksler ise 351 metrekare şeklinde tasarlandı.

Nurol GYO’dan İstanbul’a 140 milyon dolarlık kule
Ödüllü Akasya’ya ilgi çok yoğun oldu

Dünyanın en büyük gayrimenkul buluşması MIPIM kapsamında düzenlenen MIPIM Ödülleri’nde halk oylaması birincisi seçilen Akasya Acıbadem’e ödül sonrası yoğun ilgi var.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ödül sonrası yerli ve yabancı birçok kişi projeyi ziyaret ediyor.
Ödülden ve gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren SAF GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, “Projemiz, bu ödülü fazlasıyla hakketti. Ödülün ardından hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir yanından projemizi ziyaret edenler ve projemizden ev sahibi olmak isteyenler oldu” diye konuştu.