Ekonomi Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep olacak

Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep olacak

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Suriye ve Irak meselesi hal yoluna girdiği zaman, Ortadoğu’nun fuar merkezi olacaklarını belirterek, “Afrin ve Cerablus yeniden yapılanırken, merkez Gaziantep olacak” dedi.

Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep olacak

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahin, Gaziantep’te yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek kentsel dönüşüm projelerini ve bu yıl ilk kez katılacakları uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’de tanıtacaklarını projelere ilişkin bilgi verdi. Şahin, dünyanın küreselleşme, sanayileşme ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını konuştuğunu belirterek, sürdürülebilir kalkınmanın tek başına ekonomik kalkınma olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Global yarışta varız’

Kalkınmanın yerelde başladığına dikkati çeken Şahin, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için Anadolu’daki bütün kalkınma hamlelerinin her bir noktasının analiz edilerek, güçlü ve zayıf tarafların ortaya konması gerektiğini kaydetti. Şahin “Özellikle yerelleşme, demokratikleşme ve sivilleşme, Batı medeniyetinde oturmuş. Bu aşamalar yüzyıl önce geçilmiş. Bizler yerelleşme ve sivilleşme üzerine demokrasimizin çıtasını yükseltmek ve hukuk devleti normlarında istediğimiz noktaya gelmek için çabalarken, yerel yönetim olarak da yalnızca Türkiye’deki şehirlerle değil Çin, Amerika ve Avrupa’daki şehirlerle yarışıyoruz” dedi.

Kentte dönüşüm...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, geçen yıl Gaziantep Havalimanı’ndan 3 milyon yolcu taşındığını bildirerek, havalimanının kapasitesini 5 milyon yolcuya çıkartacaklarını söyledi. Gaziantep’te kentsel dönüşüm projelerine başlayacaklarını bildiren Şahin, ilk olarak İstasyon Projesi’ni hayata geçireceklerini, bu bölgedeki bütün iş yerlerini daha uygun bir yere taşıyacaklarını, bu bölgede hayata geçirecekleri projeyle şehre son derece modern yapılar kazandıracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Dünyada rekabetçi

Fatma Şahin, Gaziantep’in Dünya Bankası En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesi’nde dünyadaki en rekabetçi 7’nci şehir seçildiğini bildirerek, şehrin bilimsel ve teknolojik veriler ışığında ‘ekonomik gelişme konusunda başarılı ve ilgi çekici’ olarak değerlendirildiğinin altını çizdi. Gaziantep’ten 170’ten fazla ülkeye ihracat yapıldığına dikkati çeken Şahin, şehrin Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 4,5’ini tek başına gerçekleştirdiğini kaydetti.