Ekonomi Özel markalı ürün payını artıracak

Özel markalı ürün payını artıracak

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, “Özel markalı ürünlere talep arttı. 500 olan ürün çeşidini bine çıkararak, ciro içindeki payını yüzde 30’a ulaştıracağız” dedi.

Özel markalı ürün payını artıracak

Aylin Rana Aydin / İzmir - Yüksek gıda fiyatları tüketici talebinde değişikliklere yol açarken, özel markalı (private label) ürünlere talep arttı. CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, 500 çeşide ulaşan özel markalı ürünlerin CarrefourSA cirosu içinde yüzde 15’lik paya ulaştığını ifade etti. Geçen hafta İzmir’de 200’üncü CarrefourSA bayisinin açılışı sebebiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Batum, “Carrefour marka private label ürünler çok uzun proseslerin ardından ortaya çıkıyor. Marka reklamı ve gideri olmadığı için daha ekonomik. Müşterilerde genel bir bilinç var ve bütçelerine de katkı sunmak için bu ürünlere talep gösteriyor. Bu kapsamda yatırımlarımızı artıracağız. Burada 500 olan ürün çeşidini bine, kısa süre içinde de toplam ciro içindeki payını yüzde 30’a ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

45 ilde 900 mağazası, 11 binden fazla çalışanı ve 13 deposuyla müşterilerine hizmet veren CarrefourSA, 2020 yılında hayata geçirdiği bayilik sistemiyle esnaf ve girişimciyi desteklemeyi sürdürüyor. Bayilik sisteminde CarrefourSA’nın 200’üncü bayisi İzmir Mavişehir’de açıldı. Bulut Batum, “Türkiye’de yüzde 35-40 civarında olan organize gıda perakendesinin payı Avrupa’da yüzde 90’lara ulaşıyor. Bu yüzden biz de Türkiye büyürken esnafımızı ve girişimcilerimizi kazanmak adına bayilik sistemimizi hayata geçirdik. İzmir’de açılışını gerçekleştirdiğimiz 200. bayi ise bizim için çok önemli. Sistemimizdeki en büyük bayi mağazası olmasının yanı sıra 2023 yılı içerisinde güneş paneli kullanımı ile kendi enerjisini de üretebilir hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

İstihdam fırsatı

Organize gıda perakende sektörünün yanı sıra Türkiye ekonomisi için de bayilik sisteminin çok değerli olduğunu söyleyen Batum, “Bu sistemle, yerli girişimciye kârlı bir yatırım imkânı, bulundukları bölgeye ise istihdam fırsatı sağlıyoruz. Bilgi birikimimiz, lojistik ağımız, pazarlama becerilerimiz ve dijital teknoloji altyapımızla esnafımız CarrefourSA markası altında ailemizin bir parçası oluyor. Ürün ve stok yönetimi, IT sistemleri, lojistik süreci, tasarım ve muhasebe gibi tüm konularda esnafımıza destek vererek, bulunduğu bölgede doğru ürünü, CarrefourSA kalite ve güvencesiyle tüketiciye sunmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Bayilik sistemine özellikle esnafların yanı sıra ikinci nesil yönetimi ve genç girişimcilerin ilgi gösterdiğine değinen Batum, “Şu ana kadar 200 bayimizden hiçbiri sistemden çıkmadığı gibi herkes ikinciyi açmak için daha fazla çaba gösteriyor” dedi. Halihazırda 39 ilde bayilerle hizmet verdiklerini açıklayan Batum, hedeflerinin üç yıl içerisinde bin bayiye ulaşmak olduğunu kaydetti. Batum, 200 bayinin 30’unun ise kadın girişimcilerin yönetiminde olduğunu söyledi.

100 milyon TL’yi aşkın yatırım

Sürdürülebilirlik yatırımlarına da devam ettiklerini söyleyen Bulut Batum, şöyle konuştu: “Tüm mağazalarımızda enerji verimliliğinden gıda kaybının önlenmesine kadar Yaşam için Doğrusu’nu yapmaya devam ediyoruz. 2020’den bu yana Carbon Disclosure Project (CDP) bünyesinde iklim değişikliği, su güvenliği ve orman modüllerinde raporlama yaparak bu konudaki farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Bu alanda 100 milyon TL’yi aşkın yatırımımız var.”