Ekonomi Perakendeciler denizi sevdi!

Perakendeciler denizi sevdi!

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yaz sezonuyla birlikte tekne, yat tatili yapan tüketiciler için ‘yüzen market’ hizmeti sunuluyor. Koy koy gezen marketler, tüketicilerin taleplerini karşılıyor.

Perakendeciler denizi sevdi

Aylin Rana Aydin - Yaz aylarıyla birlikte perakendeciler satış kanallarını çeşitlendirmeye başladı. Bu kapsamda ‘tekne’lere yönelen perakendeciler, ilgiden de memnun. Özellikle son yıllarda sıkça tercih edilen tekne tatili ile yat ve tekne yoğunluğu da perakende şirketlerini deniz yoluyla hizmet vermeye yöneltti. Söz konusu tekne marketlerde yaş meyve sebzeden balığa, süt ürünlerinden donmuş gıdaya, içeceklerden kişisel bakım ve hijyen ürünlerine kadar pek çok ürün çeşidi de bulunuyor.

Haberin Devamı

CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, 2016 yılından bu yana yaz sezonuyla birlikte denizdeki marketleri Mavi ile Göcek’te 25 farklı koy ve 7 adet restorana hizmet verdiklerini açıkladı. Toplamda 80 metrekare alışveriş alanına sahip 25.5 metre uzunluğundaki Mavi ile sezon boyunca denizde tatil yapmak isteyen müşterilerine paketli yaş sebze- meyveden balığa süt ve süt ürünlerine, kahvaltılıklardan kuru gıdaya, donmuş gıdalardan içeceklere, kişisel bakım ve hijyen ürünlerinden deniz- plaj ürünlerine kadar 2 bin çeşit ürünü ulaştırdıklarını söyleyen Kartallıoğlu, şöyle konuştu: “Organize perakende dünyasında denize açılan ilk markalardan biriyiz. Yaz sezonunda motoryat, gulet, charter, sailing gibi teknelerde tatilini geçirmek isteyen müşterilerimize geniş bir yelpazede alışveriş imkânı sunuyoruz. Hem nakit hem de kartlı ödeme seçenekleriyle müşterilerimizin denizin ortasında da alışverişin doğrusunu deneyimlemelerini sağlıyoruz. Müşterilerimiz isterlerse Mavi teknemize gelerek market deneyimini yaşayabiliyorlar. Bunun yanı sıra isteğe göre bot servisimizle teknelerine kadar biz teslim ediyoruz. Günün her saati, tatillerine ara vermeden bir telefonla istedikleri ürüne ulaşma kolaylığı ise tekne tatili yapan müşterilerimiz tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.”

Haberin Devamı

Perakendeciler denizi sevdi

Bulut mutfak

Migros’un yaz aylarını Ege koylarında geçiren müşterilerinin ihtiyaçlarını gerçek mağaza ortamında ve hızla karşılamak amacıyla kurduğu ‘Migros Deniz Market’ yaz sezonunun gelmesi ile hizmete başladı. Migros Deniz Market, yaz süresince haftanın 7 günü Fethiye Şövalye Adası ile Göcek’te bulunan adalara ve kara ulaşımı olmayan koylara hizmet götürecek. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “45 metrelik uzunluğu ve 168 metrekarelik satış alanıyla süpermarketi denize taşıyan Migros Deniz Market’te paketli meyve-sebze, et ve şarküteri ürünlerinden, taptaze günlük ekmeğe, tekstil ürünlerinden deniz malzemelerine ve sıcak yaz günlerinin en önemli ihtiyacı olan buza kadar 3 bin 500’den fazla ürün çeşidi satışa sunuluyor. Geçen yıl ‘Deniz üstü Bulut Mutfak’ hizmetiyle, deniz severleri lezzetli yemeklerle buluşturan Migros, bu yıl da yine çok beğenilen pizzaları ve yepyeni taze yemek çeşitlerini müşterilerine sunacak.”

Haberin Devamı

Pasta ve kek talebi

Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, Kahve Dünyası Algötür Teknelerinin deniz tatilinin en yoğun olduğu Bodrum, Göcek ve Marmaris koylarında sezon boyunca hizmet sunduğunu kaydetti. Tekne tatili yapan tatilcilerin denizde de sevdikleri nitelikli ürünlere ulaşabildikleri için hizmete yoğun ilgi gösterdiğini belirten Altınkılıç, “Özellikle kalabalık tekneler için dondurmalarımızı sadece deniz hizmetine özel kova boy olarak satışa sunuyoruz. Bu da farklı tatlarda birçok lezzeti deneyimleyebilme imkanı sunuyor. Gün içindeki rotamızda sabah, öğlen ve akşamüstü saatlerinde farklı ürünler öne çıkıyor. Sabah saatlerinde önceden sipariş veren misafirlerimize taze pişmiş börekitas, kruvasan gibi unlu mamul servisi gerçekleştiriyoruz. Öğleden sonra daha çok dondurma, akşam üstü ise soğuk cafe latteler ve taze sıkım NO serisi ürünlerimiz ile özel kutlama ya da 5 çayı için bütün pasta ve kekler talep görüyor” dedi. Altınkılıç, sipariş sürecinde teknelerin gün boyu belirli bir seyir rotasıyla koyları dolaştığını bu esnada alışveriş yapıldığını aynı zamanda telefon hattı üzerinden sipariş de verildiğini sözlerine ekledi.