Ekonomi Reel sektöre 250 milyon dolar destek

Reel sektöre 250 milyon dolar destek

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

VakıfBank, 2020 yılında Dünya Bankası ile imzaladığı 250 milyon dolarlık uzun vadeli kredi anlaşması kapsamında sağladığı uluslararası kaynağın tamamını reel sektörün kullanımına sundu. Banka, kısa süre önce de Fransız Kalkınma Ajansı ile Yeşil Konut Projesi anlaşmasının 100 milyon euro’luk ikinci dilimi için imzaları atmıştı.

Reel sektöre 250 milyon dolar destek

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Dünya Bankası ile imzalanan 250 milyon dolarlık kaynağın tamamının amacına uygun olan şekilde kullandırıldığına işaret ederek, “Önceliğimiz hem salgından hem de depremden etkilenen firmalarımız oldu. Söz konusu kaynağın temininden bu yana, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren ve salgından olumsuz bir şekilde etkilenen tam 122 firmaya toplam 63 milyon dolar, deprem felaketinden etkilenen 259 firmaya ise toplam 106 milyon dolar tutarında fonlama sağladık” dedi.

Haberin Devamı

Kaynak kullandırımı kapsamında kadın girişimcilere öncelik verildiğinin altını çizen Üstünsalih, söz konusu kaynağın banka tarihindeki en uzun vadeli fonlama kaynağı olma özelliği taşıdığını vurguladı.