Ekonomi Rokete dayanıklı başkanlık suiti

Rokete dayanıklı başkanlık suiti

27.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CVK Hotels Genel Müdürü Bahri Şahin, Gümüşsuyu’ndaki Park Bosphorus Hotel’e, camları kurşun geçirmeyen, duvarları roketatara dayanıklı ‘başkanlık suiti’ yaptıklarını söyledi

Rokete dayanıklı başkanlık suiti

CVK Hotel Genel Müdürü Bahri Şahin, Gümüşsuyu’nda hizmete açtıkları Park Bosphorus Hotel’e Türkiye’nin en büyük ‘başkanlık suiti’ni yaptıklarını söyledi. 850 metrekarelik suitin camlarının kurşun geçirmediğini, duvarlarının roketatar mermisine dayanıklı olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:
“Duvarlar paslanmaz çelikle kaplı. Denizden roket atılsa bile korunaklı. Camların tamamı suikast silahlarına karşı kurşun geçirmez. Her cam 400 kilo ağırlığında. Ayrıca telefon dinlenmesine karşı Jammer ile korunuyor. Yerdeki parke dünyanın en pahalı parkesi. Metrekaresi 2 bin 500 euro.”
Şahin, “Obama ya da Madonna geldiğinde, ‘Türkiye’de nerede kalacağım’ dediklerinde, kalacakları yer burası. Başbakanımız İstanbul’da konaklamak isterse, ‘En güvenlikli yer neresi, en lüks nerede, en konforlu neresi’ derse burası olmalı anlayışıyla bu suiti planladık” dedi. Şahin, suitte bir gece konaklamanın 30 bin euro olduğunu açıkladı.

Ofer’den satın aldı
Türkiye kromlarının yüzde 52’sini işleten CVK Grubu’nun Kuşadası’nda Karizma Otel, İstanbul’da CVK Taksim’den sonra Park Bosphorus’u açtığını belirten Şahin, şöyle konuştu:
“Grup, Gümüşsuyu’nda Park Otel olarak bilinen bu binayı Ofer’den 100 milyon dolara satın aldı. Burası 25 yıl boş kalmıştı. 250 milyon dolar daha yatırım yapılarak CVK Park Bosphorus Hotel olarak turizmin hizmetine girdi. Toplam 350 milyon dolar yatırımla son 5 yılda İstanbul’da yapılmış en büyük turizm yatırımı oldu.”
1950’lerde ünlü siyasetçi, yazar ve şairlerin uğrak yeri olan oteli Adnan Menderes’in de kullandığını, Yahya Kemal’in daimi bir odası olduğunu kaydeden Şahin, “Üçüncü katta Yahya Kemal kütüphanesi kurduk. Özel eşyalarını, masası, kalemi, divitlerini sergiliyoruz. Her kata bir Osmanlı sultanının adını verdik. Hürrem Sultan, Kösem Sultan gibi. 378 oda, 65 rezidansımız var. Oda fiyatlarımız 400 euro’dan başlıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘En büyük teras bizde’

Otelin 4 bin 500 metrekarelik terasının İstanbul’daki en büyük yekpare teras olduğunu kaydeden Şahin, “8 bin 500 metrekare fitness spa alanımız var. 800 araçlık otoparkla hizmet veriyoruz. Taksim’de bizden büyük park sadece TRT’nin altında var.
Su kesilse 10 gün susuz kalmayız. Jeneratör bir hafta boyunca elektrik üretir. Bir ay boyunca kendi içinde ekmek çıkartabiliriz” dedi.
Galataport’a otel
Tophane’de sahile sıfır yeni bir otel projesine başladıklarını kaydeden Şahin, “Galataport projesi kapsamında 5 yıldızlı bir otel yapacağız. Ağustosta inşaatı başlıyor. 250 odalı olacak. 200-300 milyon dolara tamamlanacak” dedi.
2023’e kadar 9 otel planladıklarını belirten Şahin, şehir otelciliğinde üst gelir grubuna hitap eden zincir olmayı hedeflediklerini söyledi.