Ekonomi Rus oligark yaptırımlara isyan etti: Para istedi!

Rus oligark yaptırımlara isyan etti: Para istedi!

29.03.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın ardından İngiliz hükümeti tarafından mal varlığının kullanımı durdurulan Rus oligark Mikhail Fridman yaptırımlara isyan etti.

Rus oligark yaptırımlara isyan etti: Para istedi

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle İngiltere hükümeti tarafından servetine bloke konan Rus oligark, yaşadığı maddi zorlukları anlattı.

Haberin Devamı

Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın kurucusu Mikhail Fridman, 15 Mart'ta Hükümet tarafından yaptırıma tabi tutulduğunu ve şu anda "pratik olarak ev hapsinde" olduğunu söyledi.

Yemek alabilmek ve taksiye binebilmek için İngiliz yetkililerin belli miktar parayı kullanımına açması gerektiğini söyleyen Fridman, "İngiltere'deki yetkililer taksiye binip yiyecek alabilmem için bana belirli bir miktar vermeli” diye konuştu.

11,9 milyar sterlin net serveti olduğu iddia edilen Fridman, mal varlığına el konduğu için İngiliz hükümetinden harçlık istediğini vurguladı.

"EVDE YEMEK YEMEM GEREKİYOR"

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Rus oligark, "İngiltere'deki yetkililer taksiye binip yiyecek alabilmem için bana belirli bir miktar vermeli, ancak Londra'da yaşamanın maliyetini göz önünde bulundurmalılar” derken, “Bir restoranda bile gidip ödeme yapamam. Evde yemek yemem gerekiyor ve fiilen ev hapsindeyim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fridman, Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın kurucusu ve bu ayın başlarında görevinden ayrılmadan önce Holland & Barrett'ın hisselerinin sahibi olan LetterOne'ın direktörlüğünü yapıyordu.

"Sekiz yıldır Londra'dayım, İngiltere'ye ve diğer Avrupa ülkelerine milyarlarca dolar yatırım yaptım ve bunun cevabı, her şeye el koyup beni kapı dışarı etmeleri" diyen Rus oligark, “Yaptırım uygulanan insanlar, kesinlikle sadık olmaktan başka seçeneklerinin olmayacağı ve çalışmaya devam edecekleri Rusya'ya geri dönmek zorunda kalacaklar. Çünkü onlar enerjik, parlak ve yetenekli insanlar, iş kuracak ve istihdam yaratacaklar” şeklinde konuştu.