06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) en iddialı turizm yatırımlarından Elexus, yaz dönemi için kapılarını “Rus Ordu Korosu” eşliğinde açtı.
Rus Ordu Korosu, Elexus Hotel ve Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un davetiyle, 50 kişilik kadrosuyla Elexus Hotel’de konser vermek üzere KKTC’ye geldi.
Murat Ersoy, Rusya ile Türkiye arasındaki yaklaşık 7 ay önce yaşanan uçak krizinin ardından devam eden gerginlikten sonra, Rus Ordu Korusu’nun KKTC’ye Elexus Hotel’de konser vermek için gelişinin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Yıllardır Türkler ve Ruslar birçok konuda işbirliği ve ortaklık yapmış, iki ülke arasında her yıl katlanarak artan bir ticaret hacmi oluşmuştur. Rus Ordu Korosu’nun KKTC’ye konser için gelmesi aslında Rusların da bu ilişkilere verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.”
‘Küslük bitecek’
Türkler ve Ruslar arasında çok derin aile bağları oluştuğuna dikkat çeken Ersoy, “İki millet arasında 250 bini aşkın resmi evlilikten 2 milyonun üzerinde bir akrabalık oluşmuştur. Aile içinde küslükler olsa da zamanla bunlar ortadan kalkacaktır” dedi.
Rus Ordu Korosu’nun KKTC’ye gelmesine öncülük eden Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi’nin Türk asıllı Başkan Yardımcısı Talat Enver Çetin, Atlasglobal ve Murat Ersoy’un Rusya’ya uçuşlarla ilgili taleplerini ve Türk Rus ilişkilerini iyileştirmek yolunda tüm girişimlerini Rusya’nın desteklediğini belirtti.
Çetin, “Rusya hükümeti konser için Rus Ordu korosunun KKTC’ye gitmesini engellemedi. Bu da gösteriyor ki, Rusya Türkiye ile ilişkilerini bozma taraftarı değil. Rusya yaşanmış olan malum olumsuzluğun bir an önce giderilmesi yönünde her şeyi yapıyor” dedi.
Konser vesilesi ile KKTC’de bulunan Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi uluslararası hukuk dairesi başkanı Albay Sergey Yaşenko ise Ruslar ve Türklerin tarihte hep aynı coğrafyada ortak kaderler yaşadığına dikkat çekti. Rus Ordu korosunun Cotillion Show Center’da gerçekleşen konserinin ardından sahneyi Gülben Ergen aldı.