Ekonomi Sadece senin için James!

Sadece senin için James!

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyazperde efsanesi James Bond’un yeni filmi, yine çok konuşulacağa benziyor. Aston Martin, sadece bu film için 10 adet araç üretirken, bunlar, piyasada satılmayacak. Jaguar konsept modeli CX-75’i feda ederken, Land Rover özel araçlar hazırlamaktan geri kalmadı...

Sadece senin için James

Kasım ayında vizyona girmesi beklenen James Bond’un 24. filmi olan “Spectre”, otomobilleriyle yine kendisinden söz ettirmeye aday. Bond filmleriyle özdeşleşen ve işbirliğinin 50. yılını kutlayan İngiliz Aston Martin, sadece bu film için 10 adet DB10 üretirken, bu modelin satışa çıkarılmayacağını bildirdi. Jaguar da “konsept” olarak geliştirdiği otomobilini bu filmde göstermekten geri kalmadı.
Çekimleri tamamlanan ve Daniel Craig’in başrolde olduğu yeni James Bond filminin fragmanları, sanal alemde dolaşmaya başladı. Hareketli ve bol otomobilli sahneleriyle dikkat çeken yeni filmde, yine Aston Martin başrolde olacak. “James Bond’un seçimi” olarak ünlenen ve bu film serisiyle işbirliğinin 50. yılını kutlayan Aston Martin, yönetmen Sam Mendes’in de isteği üzerine çok özel bir modelle yerini aldı. Mendes’in “Bu filmi ilk seyredenlerin, duvarlarına poster olarak asabilecekleri bir model olsun!” talimatıyla çizim masasına oturan Aston Martin, ortaya “DB10” olarak adlandırdığı aracı çıkarmış.

Satışı olmayacak!
DB9 modelinin yerine geçeceği söylenen DB10’un satılmak üzere üretilmeyeceğini, sadece bu film için tasarlandığını söyleyen Aston Martin yetkilileri, “Film için 10 adet ürettik. Hepsi de elde, özel olarak üretildi. Çok güzel bir otomobil oldu. Umarız James Bond, hepsini hurdaya çıkarmamıştır!” ifadesini kullandı.
Bu otomobilin satışa sunulmayacağına da dikkat çeken Aston Martin yetkilileri, bununla birlikte DB10’un, markanın 2016’dan sonra piyasaya sunulmayı planladığı modellerde kullanacağı yeni tasarım felsefesini yansıttığını da belirtti. Aston Martin, aracın tasarımı sırasında yönetmen Sam Mendes ile birlikte çalışmış ve onun fikirlerini de almış.
Otomobilin gövdesi tamamen alüminyumdan imal edilirken, motorlar da, markanın işbirliği içinde olduğu Mercedes-Benz’in performans bölümü AMG tarafından sağlanmış.
James Bond, ilk Aston Martin’ini 1964’te “Goldfinger” filminde kullanmış, burada kullanılan DB5, markanın en beğenilen modellerinden biri olarak yerini almıştı.

Konseptini de verdi
James Bond filmlerinde pek çok boy gösteren Jaguar ve Land Rover markaları da, Spectre’de yerini almış. Jaguar, bu film için konsept olarak geliştirdiği ve tanıttığı CX-75’i tahsis etti. Kaputunun altında 1.6 lt benzinli ve bir de elektrikli motoru bulunan CX-75, böylece 800 beygirden fazla güç üretebiliyor. CX-75’in, özellikle kovalama sahnelerinde performansı göz dolduruyor.
Land Rover ise, film için “özel araçlar” bölümüne iki model hazırlatmış. Bunların ilki Range Rover Sport SVR ve ikincisi de Land Rover Defender’ın büyük tekerlekli “Big Foot” versiyonu. Range Rover Sport SVR’ın 550 beygirlik V8 motoru bulunduğu belirtiliyor.
Filmde Audi R8 V10 GT, Ferrari California, Rolls-Royce Phantom, Porsche 959, Bugatti EB110 gibi otomobillerin de “figüran” olarak rolleri bulunuyor.