Ekonomi Sanayici aileden geldi ‘yalıtım’da büyüdü...

Sanayici aileden geldi ‘yalıtım’da büyüdü...

31.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantepli sanayici aileden gelen Emrullah Eruslu, ısı yalıtımı alanında faaliyet gösteren Eryap’ın CEO’su. 1980 doğumlu olan Eruslu, ailenine üçüncü kuşak temsilcisi

Sanayici aileden geldi ‘yalıtım’da büyüdü...

Kimya Mühendisliği eğitimi almasına ve küçükken Fizik alanında kariyer yapmak istemesine karşın aile işinde devam etmeyi seçti. Eruslu Grubu’nda yer alan Eryap’ı, ısı yalıtımı malzemeleri sektöründe üst sıralara taşımayı başardı.
Sanayici bir ailede dünyaya geldiği için hayallerini de babasının işine göre şekillendirdiğini söylüyor. Eruslu, “Kardeşler olarak teslim aldığımız bayrağı hep birkaç adım öteye taşımak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Aslında eğitimim esnasında ortaokul yıllarında fiziğe merak sarmıştım ve okulumuzun fizik olimpiyatları takımındaydım. Ama Gaziantepli sanayici bir ailenin oğlu olduğum için bugün başka işlerle meşgulüm. Büyük projelere imza atmış bir fizikçi de olmak isterdim” diye anlatıyor.

Üçüncü kuşak
Eryap, Eruslu Grup bünyesinde. Eruslu Grup, 1960’lı yıllardan bu yana faaliyetini sürdürüyor. Emrullah Eruslu, “Dedem bu şirketin temellerini memleketi Gaziantep’te atıyor. Plastik terlik ve ayakkabı tabanı üretmek için küçük bir işletme kuruyor. Bugün tekstilden ambalaja, sağlık ürünlerinden yapı malzemelerine, halıdan kumaş üretimine birçok alanda üretimi var” diyor.
Eruslu’nun CEO’su olduğu Eryap A.Ş. ise, 2001 yılından bu yana inşaat sektöründe. Özellikle yalıtım alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Gaziantep, İstanbul ve Sakarya’da toplam 150 bin metrekareyi aşan 3 üretim tesisinde polimer dış cephe kaplama sistemleri, ısı, su, ses ve yangın yalıtım malzemeleri ve polimer kapı-pencere sistemleri üretimini gerçekleştiriyor.

Üretimini artırdı
Eruslu, hızlı büyüdüklerini de dile getirerek, şunları söylüyor: “2013’te yüzde 40 büyüdük. Yatırımlarımızın 2015’te tamamlanması sonucunda 2 milyon metreküp üretim hacmine ulaşacağız. 14 milyon metreküplük ısı yalıtımındaki payımızı yüzde 20’ye çıkaracağız.”

Haberin Devamı

‘Binaların yüzde 85’i yalıtımsız’
Eruslu, Türkiye’de yalıtımla ilgili de şunları söyledi: “Türkiye’de yalıtımsız binaların sayısı 15 milyondan fazla, bu da mevcut binaların yüzde 85’inin yalıtımsız olduğu anlamına geliyor.
Yalıtımsız binalar yüzünden enerjimizi boşa harcıyoruz ve her yıl bunun ülke ekonomisine bedeli 10 milyar doları buluyor. Ortalama bina yaşı 20 yıl olmasına karşın Türkiye’de hane halkının yarısından fazlasının evlerinde ısı kaybı, rutubet ve su sızıntısı yaşanıyor. Halkın yarısından fazlası binasının temelini hiç kontrol ettirmemiş ve temel yalıtımı hakkında hiç bilgisi yok.”