Ekonomi Selenium serisi sevildi iki ayda % 50’si satıldı

Selenium serisi sevildi iki ayda % 50’si satıldı

03.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aşçıoğlu İnşaat’ın, Selenium serisinin devamı olan Selenium Ataköy projesinde 160 dairenin 81’i 2 ayda satıldı. Proje 2016’nın üçüncü çeyreğinde teslim edilecek

Selenium serisi sevildi  iki ayda % 50’si satıldı

İstanbul’un merkezi lokasyonlarında gayrimenkul projeleri gerçekleştiren Aşçıoğlu Grubu yeni projesi Selenium Ataköy’ü tanıttı. 15 katlı 3 bloktan oluşan proje, deniz manzaralı loft daireleriyle öne çıkıyor.
Aşçıoğlu Grubu’yla özdeşleşen Selenium konseptinin Ataköy ayağı olan Selenium Ataköy projesinin lansmanında konuşan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, rezidansı Türkiye’de ilk yapan firmaların başında geldiklerini söyledi.
Tüm dünyada rezidans projelerini incelediklerini ifade eden Aşçıoğlu, “Selenium Twins projesiyle dünyanın en kaliteli projesi ödülünü alarak, rezidans yapımındaki iddiamızı kanıtladık” dedi.
Selenium Ataköy’de de bu iddialarını devam ettirdiklerini belirten Aşçıoğlu, “Nisan ayında satışa çıktığımız projedeki konutların % 50’sini sattık. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden yatırımcımız var” dedi. Yüzde 50 kat karşılığı inşa edilen projede Aşçıoğlu’na ait 160 daireden 81’inin şimdiden satıldığını ifade eden Aşçıoğlu, Amerika’dan bir yatırımcının 8 daire aldığını söyledi.

6.20 m tavan yüksekliği
Yatırım değeri 130 milyon dolar olan projede satış rakamı daire tipine ve konumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte metrekare birim fiyatları 6.250 liradan başlıyor. 6.20 metre tavan yüksekliği bulunan loft dairelerin fiyatları ise 10 bin liradan başlıyor. Projedeki daire fiyatlarının şimdiden yüzde 20-25 oranında arttığını dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, “Biz her projemizde olduğu gibi bu projemizde de müşterilerimiz en az yüzde 45-50 oranında prim vaat ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni projeler gelecek’

Firmanın yeni projelerinden bahseden Yaşar Aşçıoğlu, Bakırköy’ün İstanbul’un en önemli bölgelerinden biri olduğunu dile getirdi. Bölgenin yeni imar planı nedeniyle gelişime çok açık olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, “Firma olarak Bakırköy’e ağırlık vereceğiz. Çalışmalarımıza yoğun olarak başladık. Hatta yeni bir arsa almak için görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.
Ayrıca İstanbul’da yoğunlaştıkları bölgeler olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, özellikle Bakırköy, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy’ü markaja aldıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilenebileceklerini belirten Aşçııoğlu, “Teklifler geliyor ama henüz çalışmalar başlamadı” dedi.

‘İnşaatçı doğulur’

İnşaat sektörüyle ilgili konuşan Yaşar Aşçıoğlu, şunları dile getirdi:
“Amerika ve İspanya’daki ekonomik krizlerin nedeni inşaat sektörüydü. Bu da sektörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Türkiye’de kentsel dönüşüm vasıtasıyla yeni binalar yapılıyor ama binaların kaliteli olması gerek. Bize göre, inşaatçı olunmaz doğulur. Oysa sadece para için sektöre girenler var.”

Haberin Devamı

2016’da teslim
Selenium Ataköy, her blokta 107 dairenin yer aldığı toplam 3 bloktan oluşuyor. Toplam 74 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, bahçe dubleksleri, loft 1+1’den 5+1’e balkonlu daire seçenekleri yer alıyor. Projenin, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. İnşaat ruhsatı alınan Selenium Ataköy’ün sosyal donatıları arasında bisiklet ve yürüyüş pisti, 5 dönüm geniş peyzaj alanı, yüzme havuzu, güneşlenme terası, çok amaçlı spor sahaları, fitness ve çok amaçlı stüdyo alanı, SPA, çocuk odası, oyun bahçesi ve squash yer alıyor.

Panoramik asansör yaptı

Uras-Dilekçi Mimarlık tarafından projelendirilen elips formundaki Selenium Ataköy’ün en dikkat çeken mimari özelliklerinden biri de blok ortalarında yer alan galeri boşluğu. Gün ışığını içeri alan cam tavanın yer aldığı galeri boşluğunda panoramik asansörler bulunuyor. Galeri boşluğu aynı zamanda sanat ve peyzaj alanı olarak da kullanılacak. Proje Atatürk Havalimanı ve Ataköy Marina'ya 5 dakika mesafede bulunuyor. Satış sürecinde sosyal sorumluluk projesi olarak Tohum Otizm Vakfı’na destek olunuyor. Projeden daire alanlar, vakfa 1000 TL kişisel bağış yapmış oluyor.

Haberin Devamı

15 bin kişilik şehrin son etabı görücüye çıktı

Emlak Konut ve TOKİ güvencesiyle, EgeYapı Group ve EPP tarafından Bağcılar’da inşa edilen Batışehir’in son etabı Loca, yatırımcılarıyla buluşuyor. Toplam 521 konuttan oluşan Loca’da, 39 – 178 metrekare arasında 40 farklı daire tipi yer alacak.
Batışehir Loca’ya ilişkin olarak değerlendirmede bulunan EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, tamamlandığı zaman 15 bin kişinin yaşayacağı Batışehir’de sona yaklaşmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.
521 konut var
Kabadayı, “Batışehir ile alışılagelmişin dışında bir yaşam sunuyoruz. Aynı proje içinde farklı ihtiyaçlar doğrultusunda etaplar inşa ediyoruz. Bu etapların da sonuncusu olan Loca’yı yatırımcılarımızın beğenisine sunuyoruz” dedi.
Toplam 900 milyon TL yatırımla 3 bin 266 konutun yer aldığı Batışehir’in son etabı Loca, 521 konuttan oluşuyor. Alışveriş ve Yaşam Caddesi’nin üzerine inşa edilen ve projenin en prestijli etabı olarak gösterilen Loca’da 39.36 – 178.04 metrekare arasında 221 bin TL’den başlayan fiyatlarla 40 farklı daire tipi yer alıyor.
Batışehir, Bağcılar’da Atatürk Havalimanı’na 10 dakika, Beşiktaş ve Bakırköy’den metro ile 15 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Haberin Devamı

GÖKTÜRK'TEKİ LOFT KONSEPTİYLE GELENEK VE GELECEĞİ BİRLEŞTİRDİ

Gelenekten geleceğe cesur adımlar’ sloganı ile hayata geçirdikleri ‘Larus’ markalı projelerle adından söz ettiren Mimar Hakan Kıran’ın yeni projesi Larus Loft, satışa çıktı. Göktürk’te inşa edilen projede, yüksek tavan ve pencereler ile iç avlu konsepti ön plana çıkıyor.
Projenin mimarı ve yatırımcısı olarak, düzenlenen basın toplantısında Larus Loft hakkında detayları paylaşan Mimar Hakan Kıran, ‘Larus markalı projelere yeni bir tane daha eklemekten dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi. Kıran, “Burada gelenek, hem saf doğayı hem de genlerimizde de var olan kültürlerle donatılmış geçmişi, tarihi birikimi ifade ediyor” dedi.
Geleneği tasarımların detaylarına, alan ve ışık kullanımlarına yansıttıklarını ifade eden Kıran, “En çok önem verdiğimiz geleneksel değerlerden biri de, geleceğe bağlanarak kalıcı eserler ortaya koymak. Gelecekten kasıt ise, doğadan da esin alarak, ait olduğumuz kültürler kadar tabi olduğumuz yaşam tarzına da dokunabilmek. Larus Loft da bu felsefeyle şekillendi” diye konuştu.
20 milyon dolarlık yatırım
Larus Loft’un Larus Palas ile alttan birleştirileceğini belirten Mimar Hakan Kıran, her iki projede yönetimin ortak olacağını ve otel konseptinde bir yönetim sunacaklarını söyledi.
Yaklaşık 3000 metrekare alan üzerinde yükselen projenin yatırım değeri 20 milyon dolar. Larus Loft’ta 1+1, 2+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks olmak üzere 4 farklı tipte toplam 119 daire olacak. Metrekare fiyatı 2 bin 700 dolar ile 3 bin 200 dolar arasında olan projede daire büyüklükleri 65 ile 182 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.
Larus Loft projesi, yeni havalimanına ve üçüncü köprü güzergâhına, aynı zamanda şehir merkezine olan yakınlığıyla da öne çıkıyor. Larus Loft projesi, Taksime ve Levent’e 20, İstinyepark’a 15, Kanyon’a 18, Karaburun’a 30 dakika mesafede bulunuyor.

Haberin Devamı

Lansmana özel 24 ay sıfır faİz

Larus Loft, kısa bir süre için lansmana özel olarak, 24 ay yüzde sıfır faiz avantajı ve peşin ödemelerde ise nakit avantajları ile satışa sunuluyor. Larus Loft’da dört bodrum kat bulunuyor ve bunların üçü otopark katı olarak tasarlanmış durumda. İki otopark katında dairelere ait otoparklar yer alıyor. 1+1 ve 2+1 daireler için birer araçlık, 3+1 ve 4+1 daireler için de ikişer araçlık otopark alanı tahsis edildi. Diğer otopark katı ise, vale hizmeti de sunan ticari otopark olarak tasarlandı.

Tüm projelerinde kampanya başlattı

Sur Yapı hayata geçirdiği projelerinde ‘az az ödeyin üstü kalsın’ kampanyası başlattı. Buna göre, Exen İstanbul, Corridor Rezidans, Corridor Cadde Rezidans, Corridor Çarşı ve İdilia projelerinde müşteriler hiç peşinat ödemeden, 0.74 kredi oranı ile 120 aya kadar kredi kullanabilecekler. Kalan tutarı ise Sur Yapı bünyesinde 4 yıl vade farksız eşit taksitlerle ödeyebilecekler.
Güneşli’nin ilk temalı alışveriş caddesi Corridor Çarşı, Mimar Sinan ve Yalçın Koreş caddelerini birbirine bağlıyor. Corridor Çarşı’da 40 ile 1189 metrekare arası değişen büyüklükte 53 dükkân bulunuyor.

Sur Yapı Dragos’ta kirayı karşılayacak

Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı Ortaklığı’nın üçüncü projesi Loft Dragos’ta satışların yüzde 20’si tamamlandı.
25 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projede firma bünyesinde uygulanan kampanyada yüzde 30 peşinat verilerek 24 ay sıfır faizle vade yapılabiliyor. Banka kredisi kullanmak isteyenlerse % 25 peşinat ödeyerek, yüzde 0.98 faiz oranıyla 120 aya varan vadelerle konut sahibi olabiliyor.
Kira garantili kampanyada, projeden ev alanların evini üç ay kiraya verememesi durumunda yatırımcının 12 aylık kirası karşılanıyor.

Her villaya 3 dönüm bahçe alanı ayırdı

Yalçınlar Group’un, Büyükçekmece’de 100 milyon dolar yatırım tutarı ile hayata geçireceği BatıMahal’de ilk 2 etap aynı anda başlıyor. Pelican Hill’in 4.etabı olarak yapılacak olan BatıMahal’de toplam 150 villa yer alacak. 3 etaptan oluşacak olan BatıMahal’de ilk 2 etapta 57’şer, 3.etapta ise 36 villadan oluşacak.
Projede her villaya 1.5 ile 3 dönüm arasında bahçe alanı düşecek. İç dekorasyonlu olarak teslim edilecek projede 3 tip villa yer alacak ve villaların hepsi göl manzarasına sahip olacak.

İnşaat tamamlandı teslime hazırlanıyor

Varyap, portföyündeki projeleri teslim etmeye devam ediyor. Varyap Meridian projesinin ardından Pendik’teki Varyap Plaza’nın da inşaatını tamamlayan şirket projedeki ofis ve dükkânları 30 Haziran’da teslim etmeye başlıyor.
278 bağımsız bölümün yer aldığı Varyap Plaza’da son 24 ofis ve dükkân için 60 aya yüzde sıfır faiz imkânı sunulurken fiyatlar 258.000 TL ile 1.205.000 TL arasında değişiyor. Varyap Plaza’da bulunan dükkânlar için profesyonel kiralama danışmanlık şirketi ile çalışılıyor.