Ekonomi Slovenya’da demiryolunu ‘çift hat’a çıkaracaklar

Slovenya’da demiryolunu ‘çift hat’a çıkaracaklar

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun 'çift hat'a çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için gerçekleştirdiği ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu kazandı.

Slovenya’da demiryolunu ‘çift hat’a çıkaracaklar

Slovenya’nın en büyük inşaat projesi kapsamında yer alan LOT 2 için 31 Mart 2021 tarihinde imza töreni düzenlendi. Tören, Sloven ve Türk ortakların temsilcileri, Slovenya Altyapı Bakanı Jerneja Vrtovca, Slovenya’nın Türkiye Büyükelçisi Aylin Taşhan, 2TDK Direktörü Pavla Hevke, Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun, Özaltın COO’su Ahmet Düren, Kolektor CPG Direktörü Kristjan Mugerli ile birlikte LOT 2 güzergahında bulunan 4 belediyenin belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Jerneja Vrtovca, törendeki konuşmasında, “Bugün Slovak ekonomisi ve Koprica limanının gelişimi açısından çok önemli bir gün. Projenin 2025'te tamamlanmasını ve 2026'da kullanıma açılmasını planlıyoruz” dedi.

3 yıl sürecek

Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun da imza töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Demiryolunun 2. lot inşaatını 36 ayda tamamlayacağız. 230.7 milyon euro yatırım bedeli olan proje çerçevesinde 6 adet tünelin inşaat işleri ile birlikte 450 metre ve 650 metre uzunluklarında iki viyadük yapımını gerçekleştireceğiz. Bize olan güvene layık olarak, özverili bir ekip çalışması ile üzerimize düşen görevi başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

Uzun, ilerleyen dönemlerde Slovenya’nın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik oluşturulacak diğer projelerde de yer almak istediklerini söyleyerek, henüz sonuçlanmayan Lot 1 ihalesinde de büyük şansları olduğunu düşündüklerini aktardı.