Ekonomi Son dakika: Bakan Nureddin Nebati iş dünyasıyla buluştu

Son dakika: Bakan Nureddin Nebati iş dünyasıyla buluştu

11.12.2021 - 20:45 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası, reel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanları ile bir araya geldi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda Nebati, yeni dönemdeki ekonomi politikaları hakkında bilgi verdi.

Son dakika: Bakan Nureddin Nebati iş dünyasıyla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Nebati, toplantıda, yatırım, üretim ve istihdamın artırılması için atılacak adımlarla, iş dünyasının talepleri değerlendirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, 2 Aralık'ta göreve gelmesinin ardından ilk olarak iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde saat 13.30'da basına kapalı olarak başlayan toplantıya, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir, Zorlu Holding Yönetim Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı katıldı.

Haberin Devamı

7 SAAT SÜRDÜ

Toplantıda, yeni dönemdeki ekonomi politikaları hakkında bir sunum gerçekleştiren Bakan Nebati, Türkiye'nin lojistik altyapısı, ihracat ve üretim kapasitesi hakkında bilgiler verirken, küresel ekonomide yaşanan yapısal değişime de değindi. Serbest piyasadan geri adım atılmayacağını ifade eden Nureddin Nebati, her alanda destekleyici olunmaya devam edileceğinin altını çizdi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda, iş dünyası temsilcileri ise tek tek söz alarak sorun ve görüşlerini dile getirdi. Yeni dönemdeki ekonomi politikalarının iş dünyasına aktarılması amacıyla sektör temsilcileri ile gerçekleşen toplantıların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantı sonrası Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Nebati yaptığı paylaşımda, "İş dünyası, reel sektör ve STK temsilcilerimiz ile bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de, istişareye dayalı bir anlayış ile hareket edecek, ülkemizi başarıya götürecek adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Nureddin Nebati iş dünyasıyla buluştu

Son dakika: Bakan Nureddin Nebati iş dünyasıyla buluştu