Ekonomi Son dakika... Keten İnşaat'ın sahipleri tutuklandı...

Son dakika... Keten İnşaat'ın sahipleri tutuklandı...

15.08.2017 - 17:45 | Son Güncellenme:

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili savcılıkça ifadesi alınan Keten İnşaat'ın sahipleri mahkemece tutuklandı

Son dakika... Keten İnşaatın sahipleri tutuklandı...

Cinayetin işlendiği Şişli Belediyesi’nin 1-31Temmuz 2016 tarihli güvenlik kameralarına el koyup inceleyen polis, yaptığı incelemelerde cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’in son mahkemede verdiği ifadeleri doğrulayan görüntülerin yanı sıra cinayet öncesinde keşif yapıldığına dair görüntülere de ulaştı. Keten kardeşler bugün adliyeye sevk edildi ve ‘öldürmeye azmettirmek' suçundan az önce tutuklandılar.

Haberin Devamı

TETİKÇİ KISA SÜREDE YAKALANDI

Şişli Belediyesi’nin darülaceze Caddesi üzerinde bulunan yeni binasında 18 Temmuz 2016 günü yaşanan olayda, Başkan Yardımcısı Cemil Candaş makamında tabancayla vurularak öldürülmüş, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tetikçi Şenol Şahin'i yakalayarak gözaltına almıştı.

EMNİYET’TE “PARA İSTEDİM VERMEDİ, VURDUM” DEDİ

Emniyetteki ilk ifadesinde “Para istedim vermedi. Onun için vurdum” diyen tetikçi Şenol Şahin, sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı. Soruşturmayı genişleten polis, cinayetin basit bir saldırı olmadığını ortaya çıkarırken, İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan Yardımcısı Candaş'ın inşaat rantına geçit vermediği için öldürüldüğünü tespit etmişti. Yapılan soruşturmada Keten İnşaat yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınıp 5'i azmettirici suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

SON MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ

Olayla ilgili tutuklamalar yaşanırken geçtiğimiz Mart ayında mahkemeye çıkarılan tetikçi Şenol Şahin, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirterek verdiği ifadede, olaya kendisini Rıza Keten’in azmettirdiğini ve 80 bin lira parayla olayda kullandığı silahı kendisinin verdiğini ifade etmişti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde 15 Mart günü verdiği ifade de Şenol Şahin, cinayetten 3-4 gün önce soruşturmanın sanıklarından Engin Gölve'nin kendisine birinin burnunun kırılmasını istediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini, ardından da diğer sanıklarından Mithat Yılmaz'ın eşine ait olan bir otoparkta Engin Gölve, Rıza Keten ve Hacı Avcı ile buluştuklarını ifade ederek;

ŞİŞLİ Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten ile bir çalışanları geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Haberin Devamı