Ekonomi Sultangazi’de fiyatı beğenmedi ihaleye ortak bulup kendi girdi

Sultangazi’de fiyatı beğenmedi ihaleye ortak bulup kendi girdi

03.10.2010 - 00:38 | Son Güncellenme:

Emlak Konut, Sultangazi arsasına teklif edilen rakamı beğenmeyince iki ortak bularak ihaleye kendisi girdi. 162 milyon TL’lik rakamı üçlü girişim, 424 milyon TL’ye çıkardı. Şimdi gözler projede

Sultangazi’de fiyatı beğenmedi ihaleye ortak bulup kendi girdi

Emlak Konut GYO’nun daha önce bir kere ihalesini iptal ettiği Sultangazi Habipler arsasında yapılan ikinci ihalenin kazanan tarafı belli oldu. Ege Yapı - Artcon ve Emlak Konut Pazarlama’dan oluşan Ortak Girişim, ikinci ihalenin pazarlık oturumunda gülen taraf oldu. Konsorsiyum, 166 bin 692 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştireceği projeden elde edeceği hasılat rakamını 1 milyar 325 milyon TL olarak belirlerken, arsa değeri olarak da ihale kuruluna 424 milyon TL önerdi..
Emlak Konut GYO’nun düzenlediği Sultangazi Habipler’deki arsa satışının ilk ihalesine sadece Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak Girişimi girmiş, projeden elde edeceği hasılatı 100 milyon TL, arsaya ise 20 milyon TL önermişti. İhalenin ikinci turunda firma, hasılat rakamını 600 milyona, arsa değerini ise 162 milyon TL’ye çıkarmasına rağmen ihaleyi iptalden kurtaramamıştı.

Haberin Devamı

Devreye kendisi girdi
Rakamları beğenmeyen Emlak Konut, kendi pazarlama şirketi olan Emlak Pazarlama’nın yanına iki ortak daha bularak ikinci ihaleye kendisi girdi. Kıran kırana bir pazarlık sürecinden sonra ihalenin gülen tarafı kendisi oldu. Ege Yapı - Artcon İnşaat ve Emlak Pazarlama’dan oluşan Ortak Girişim, yapacağı projelerden 1 milyar 325 milyon TL gelir elde edeceğini taahhüt ederken, arsaya 424 milyon TL önerdi. Emlak Konut, rakamları onaylayarak girişimle sözleşmeyi imzaladı.

İlk ihale iptal edilmişti
İhalede ikincisi Eryap Mühendislik İnşaat-Doğu İnşaat Ortak Girişimi ise 1 milyar 350 milyon TL toplam ciro önerdi. Ancak, arsaya önerdiği rakam 405 milyonda kaldığı için kaybetti. Bu arada Doğu İnşaat, ilk ihaleye giren ortak girişimin üyeleri arasında yer alıyordu.

Haberin Devamı

Sultangazi’de fiyatı beğenmedi ihaleye ortak bulup kendi girdi

İKİNCİ?TURDA?RAKAMI?ALTIYA?KATLADI, İPTALDEN KURTULAMADI
Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ilk ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak Girişimi, ihalenin ilk oturumunda önerdiği rakamı, ikinci oturumda altıya katlasa da iptalden kurtulamamıştı.
Emlak Konut’un ihalesine katılan Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak Girişimi, ilk oturumda verdiği hasılat rakamını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL’den 600 milyon TL’ye çıkarmıştı. Emlak Konut’a arsa için ödeyeceği rakamı ise sekize katlayarak 162 milyon TL’ye çıkaran konsorsiyum, tüm bu yükseliş grafiğine rağmen Emlak Konut GYO’nun İhale Komisyonu’nun iptaline engel olamamıştı.


180 metreye yükselebilir
Yeniden ihaleye çıkan arsa 166 bin 692 metrekare büyüklükte. Üzerine 366 bin 722 metrekare inşaat yapılabilecek. İmar planlarına ve verilen izinlere göre arsa üzerine 180 metre yüksekliğe kadar AVM ve ticaret merkezi projelendirilebilecek. Özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri bulunuyor.
Plan notlarında arsaya iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlara sahip binalar yapılabileceği yazılı.

Haberin Devamı

TOKİ, yabancıların yakın takibinde
Toplu konut alanında model çalışmalar yürüten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yabancı kurum ve kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor.
Türkiye’nin toplu konut alanında yaptığı çalışmaları yerinde incelemek üzere Ankara’ya gelen İspanya İskan Bakan Beatriz Corredor Sierra, TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Sierra, beraberindeki heyetle, TOKİ Başkan Yardımcıs Ercan Tıraş’ı ziyaret ederek TOKİ Sistemi hakkında bilgi aldı. Türkiye ile İspanya arasındaki işbirliği alanlarını çeşitlendirmek istediklerini belirten Bakan Sierra, Esenboğa Havaalanı üzerinde sürdürülen ‘Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de yerinde inceledi.

İran’da mutabakat zaptı imzalandı
Öte yandan, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen ‘Uluslararası Toplu Konut Konferansı’nda ise dünya üzerindeki konut sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Konferansa; Türkiye, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere bölge ülkeleri katıldı. Toplantıya Türkiye adına katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ’nin altı yıl içerisinde 430 bin konut inşa edebilmesini sağlayan yönetim modelini anlattı.
Dünyadan ve Türkiye’den pek çok şirketinkatıldığı ve 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen Tahran Confair 2010 İnşaat Fuarı’nda düzenlenen konferansın sonunda Ahmet Haluk Karabel ile İran Emlak Geliştirme Birliği Başkanı Iraj Rahbar arasında ‘işbirliği mutabakat zaptı’ imzalandı.

Haberin Devamı

Kuyumcukent’e Gürallar gelebilir
Kuyumcukent (KUYAŞ), Kuyumcukent’teki 11 bin 487 metrekare yüz ölçümündeki 5 yıldızlı otel arazisini satışa çıkardı.
Bahçelievler’de 180 dönüm üzerinde AVM, Kuyumcu atölyeleri ve ofis bloklarından oluşan Kuyumcukent, ihtiyaç fazlası arsalarını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisi için özel olarak ihale düzenlendi. Aralarında Gürallar’dan Karaca Grubu’na kadar 10’un üzerinde yerli ve yabancı grubun teklif sunduğu 55 bin metrekare inşaat alanlı otel arsasıyla aynnı zamanda Türkiye’ye ilk kez girme planları yapan Körfez ve Avrupalı fonları da ilgileniyor. Arsanın ihalesi 11 Ekim 2010 tarihinde açık artırmayla gerçekleştirilecek.

Kuyumcukent’e otel gelecek
KUYAŞ tarafından Bahçelievler’de inşa edilen Kuyumcukent’teki satışa çıkarılan arsa 11 bin metrekare büyüklükte bulunuyor. 55 bin metrekare inşaat alanlı, 5 yıldızlı ve 450 oda kapasiteli otel yapmaya müsait olan arsa Atatürk Havalimanı’na 2 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Aynı zamanda Ataköy Marina, İDO iskelesi ve Esenler Otogarı’na çok kısa mesafelerde yer alan otel arsası lokasyon olarak ulaşım akslarının üzerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Yılın mimarları BUILDIST‘de ödüllendirildi
BUILDIST Yapı Malzemeleri Fuarı’nda mimarlık alanında yakından takip edilen ödüller sahiplerini buldu. Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde kendilerine daha çok yer ayrılmasını sağlamayı hedefleyen Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün, Türkiye’de ilk kez 2004 yılında verilmeye başlandığı hatırlatıldı. Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim göz önüne alınarak veriliyor.
Genç Mimar Ödülü ile Arkitera Mimarlık Merkezi yine aynı amaç doğrultusunda Türkiye’deki genç mimarları ve yapıtlarını aradı. Semra Aydınlı, Alişan Çırakoğlu, Hüseyin Kahvecioğlu, Erdal Sorgucu ve Hüseyin Yanar’dan oluşan seçici kurul toplanarak kazanan isimleri belirledi.
Bu sene dördüncü kez verilen ödül Seçici Kurulun isteği doğrultusunda üç mimara verildi. Genç Mimar Ödülünü Teğet Mimarlık’ın ortaklarından Ertuğ Uçar aldı. Seçici Kurul Özel Ödülleri’ni alan isimler ise A. Defne Önen ve Erguvan Ünal oldu.

Konut sektörüne üç boyutta indirim geliyor
Konut, emlak ve gayrimenkul sektörüne dönük olarak üç boyutlu animasyon ve bilgisayar programları geliştiren 3DLocationEarth.com, önümüzdeki günlerde konut sektörüne dönük bir indirim kampanyası planlıyor.
Konut, emlak ve gayrimenkul sektörüne dönük olarak bir kampanya hazırlığında olduklarını hatırlatan 3DLocationEarth.com’un genel müdürü Aybars Görpe, “Konut sektöründe faaliyet gösteren müşterilemiz için bir kampanya hazırlığındayız. Bizim gerçekleştirdiğimiz programlar ile konut satışı çok daha kolay oluyor. Çünkü fotoğraf gerçekliğinde üç boyutlu animasyonlar ile insanların kafasında gerçek ölçülerde algı oluşturabiliyoruz” diye konuştu.
Yaptıkları işler hakkında da bir açıklama yapan Görpe, “Konut sektörüne yönelik olarak binaların ve iç mekanların üç boyutlu görselleri, binaların dört mevsimdeki görünümleri, MASKO’nun üç boyutlu animasyonu ve gayrimenkullerin dünyadaki yerlerini gösteren çalışmalar olarak özetleyebilirim” dedi.

Önce turizmciler
Dünya Turizm Günleri dolayısıyla sektörde faaliyet gösteren firmalara yönelik indirim kampanyası da düzenleyen 3DLocationEarth.com, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde başlayıp, bir ay boyunca devam eden bir kampanya düzenledi. Turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar, yüzde 40 indirimden faydalanabilecek.

Kullanım alanı çok geniş
3DLocationEarth.com uygulamasını kullanan turistik oteller, bulundukları lokasyondan, hava ve karayolu ile ulaşım imkanlarına, sosyal tesislerinden odalarının özelliklerine kadar kendileriyle ilgili tüm detayları Google Earth üzerinde 3 boyutlu olarak sergileyebilecek. Benzer şekilde golf merkezleri, tüm sahalarını 3 boyutlu olarak modelletip, Google Earth üzerinden dünya genelindeki bütün golf severlerin ziyaretine açabilecek. Ayrıca dileyen turizm acenteleri, portföylerindeki tesisleri, yine dünya haritası üzerindeki gerçek yerlerinde 3 boyutlu görsel bir tur eşliğinde tanıtabilecek.