Ekonomi ‘Tahıl sevkiyatı fiyatlara yansıdı’

‘Tahıl sevkiyatı fiyatlara yansıdı’

11.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Tahıl Sevkiyatı Anlaşması, kısa süre içinde ülkemizde olduğu gibi dünya tahıl fiyatlarına da düşüş yönlü yansımıştır” dedi.

‘Tahıl sevkiyatı fiyatlara yansıdı’

Bakan Nebati, ‘Yüz Yüze Gönül Gönüle Ümraniye Programı’ kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Nebati, salgına rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme kaydettiğini söyleyerek, “Ülkemiz tüm dünyayı etkisine alan Kovid-19 salgınına rağmen hızlı toparlanma kabiliyeti gösteren ekonomilerden biridir. Ekonomik büyümeyle birlikte istihdamda çok ciddi artış kaydettik. Salgın sürecinde yüzde 14.1’e kadar yükselen işsizlik oranıysa bu yıl haziran ayı itibarıyla yüzde 10.3 ile salgın öncesi seviyenin altına geriledi” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’nın tahıl fiyatlarına düşüş yönlü yansıdığını dile getiren Nebati, “Böylelikle hububat ve yağlı tohumlarda fiyatlar savaş öncesi seviyenin de altına gerilemiştir” diye konuştu. Nebati enflasyon sorununu çözmek amacıyla adımlar attıklarını da dile getirdi.

Fiyat istikrarı için 4’lü gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6. Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısında, güncel enflasyon gelişmeleri, gıda arz güvenliği, stratejik ürünler ve konut piyasasına yönelik tedbirlerin ele alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada toplantının dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamada, “Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz talep dengesinin sağlanmasına, konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı tedbirler üzerinde çalışılmasına, ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız vermek ve organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesine yönelik adımların atılmasına karar vermiştir” denildi.