Ekonomi Tatilbudur'a yeni ortak!

Tatilbudur'a yeni ortak!

08.12.2015 - 12:18 | Son Güncellenme:

Türk turizm sektörünün önde gelen tatil portallarından biri olan TatilBudur’a yeni ortak geldi.

Tatilbudura yeni ortak

Tatilbudura yeni ortak
İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Polonyalı özel sermaye fonu MCI Private Ventures, 37 Ventures tatilbduru.com'a ortak oldu.

Haberin Devamı

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, Polonya merkezli halka açık girişim sermaye fonu MCI ve 37 Ventures ile yeni bir ortaklık dönemine giren TatilBudur, Türkiye’de online turizm pazarında hedeflerini büyüterek önümüzdeki yıl 1 milyonun üzerinde kişinin tatil hayalini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni yapılanmaya göre, TatilBudur’un yüzde 59,75’si MCI Private Ventures FIZ’e, yüzde 20’si İş Girişim Sermayesi’ne, yüzde 0,25’i Barış Aksoy’a geçerken, mevcut ortaklardan Bülent Kuş’un payı yüzde 20 olarak devam ediyor.

TatilBudur.com’un Genel Müdürü Bülent Kuş, son 5 yılda tatile gönderdikleri kişi sayısında her yıl yaklaşık % 65’lik bir büyüme yakaladıklarını açıkladı. Bülent Kuş, yeni ortaklık yapısı ile 2016’daki hedeflerini ise şöyle özetledi: ‘2015 yılında satışlarımızın % 75’lik bölümünü online olarak gerçekleştirdik, 730 bin kişinin tatilini planladık. 2016 yılında ise % 40 oranında büyüyerek, online satış oranımızı da % 85’lere çıkarmayı öngörüyoruz.’ dedi.