Ekonomi Tekno hediye sepeti

Tekno hediye sepeti

21.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni geliştirilen teknolojiler değişik yılbaşı hediyesi fikri arayanların imdadına yetişiyor. Hoverboard, sanal gerçeklik gözlüğü, insansız hava araçları ve fenomen olan Star Wars ışın kılıcı bunlar arasında

Tekno hediye sepeti

Yılbaşı öncesinde hediye hazırlıkları tam gaz sürüyor. Pek çok kişinin hediye listesinin başında teknoloji yer alıyor. Klasik cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi hediyeler yerine artık pek çok insan farklı hediye seçeneklerini araştırıyor. Bu konuda yeni teknolojiler imdada yetişiyor. Yeni geliştirilen hoverboard, insansız hava araçları drone’lar, sanal gerçeklik gözlükleri, Star Wars kılıcı hediye vereceğiniz kişiyi şaşırtmada size yardımcı olabilir. Sıradışı tekno hediye seçeneklerine mercek tuttuk.

Haberin Devamı

Yeni eğlence anlayışı
Drone: Türkçesiyle insansız hava araçları yani İHA’lar yılbaşı için de hediye seçenekleri arasında yerini alıyor. Bu eğlenceli teknolojik oyuncaklar hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıma sahip. Hobi amaçlı olanlarını artık pek çok teknoloji marketinde bulmak mümkün. 99 TL’den 359 TL’ye kadar fiyat skalasında çeşitli model ve özellikte drone satılıyor. Drone’lar teknoloji severlerin yeni eğlencesi. Zaten vizyona giren Star Wars filmi de uzaktan kumandalı uçan araçlara ilgiyi artırdı. Mini drone’lar iç mekanlarda da uçurulabiliyor.
Star Wars ışın kılıcı: Geçen hafta vizyona giren bilimkurgu filmi Star Wars, hediye alternatifi arayanlara hitap ediyor. Darth Vader’in teknolojik kılıcı. Filmdeki Jedi’ların temel silahı. Temel olarak kılıcı bir arada tutan dış iskelet, enerji sağlayan bir batarya, renkli bir kristal ve ışın odaklayan lensten oluşuyor. Star Wars Işın Kılıcı Darth Vader Ultima FX’in fiyatı 400 TL’nin üzerinde. Orijinal ürün harici daha uygun fiyatlı kılıçlar da bulunabiliyor.
UÇAN KAYKAY SÜRPRİZİ
İki tekerli uçan kaykay. Hareket sensörüne sahip. Hafif şekilde öne eğildiğinizde öne, arkaya eğildiğinizde arkaya gidiyor. Ayağınızı sağa bastırınca sağa, sola bastırınca sola dönüyor. Saatte 10-15 km hız yapabiliyor. Küçük gövdesi, hafif ağırlığı ve taşımasının kolaylığıyla ilgi çekiyor. Yılın en ilginç hediye seçenekleri arasında. Türkiye’de kullanımı henüz yaygın değil ama pek çok internet sitesi ve mağazada bulunması mümkün. Biraz da keseyi açmak gerekiyor. Bin TL ve üzerinde fiyatı var.
SANALDI GERÇEK OLDU
Sanal gerçeklik gözlüğü de gelişen teknolojiler arasında. Bu gözlüklerle bir filmi izlerken, oyun oynarken veya televizyon ekranında 3D film izlerken görüntüyü daha gerçekçi algılama sağlanıyor ve izlenilen şeylerden daha fazla zevk alınıyor. Bu gözlüklerle kullanıcılar kendilerini oynadıkları oyunun, izledikleri görüntülerin gerçekten içinde hissediyor. Samsung, HTC, Oculust Rift, LG gibi firmalar bu alanda ürünlerini duyurdu. Samsung Gear VR2’nin Türkiye’deki satış fiyatı 700 TL civarında.
YENİ ÜRÜN
Yıldız savaşları notebook’a geldi
HP, ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’ filmini merakla bekleyen Yıldız Savaşları hayranlarına deneyim sunmak için Star Wars Special Edition dizüstü bilgisayarı gün yüzüne çıkardı. Dizüstü bilgisayar, savaştan izler taşıyan tasarımı, benzersiz Star Wars Aurebesh fontu ile yazılmış ‘Galaktik İmparatorluk’ yazısı ve klavye haznesindeki ikonik Stormtrooper’ları ile dikkat çekiyor. Dokunmatik kontrol paneli tasarımı X-Wing Yıldız Dövüşçüsü Rehber Sistemini yansıtırken, kırmızı arka aydınlatmalı klavye karanlık taraf hissiyatı veren tasarımı tamamlıyor.
Star Wars Special Edition dizüstü bilgisayar 7 saate kadar pil ömrüne sahip. Dizüstü bilgisayarın Full HD 15.6 inç diyagonal ekranı bulunuyor. Altıncı nesil Intel Core i5 işlemciye sahip dizüstü bilgisayar 2 TB’ye kadar HDD ve 8 GB Ram özellikleriyle birlikte geliyor. Kullanıcılar, Nvidia GeForce 940M grafik işlemcisi ile Star Wars Special Edition dizüstü bilgisayarlarında oyun keyfini de artırabiliyor.
YENİ OYUN
Oculus Rift’te Türk oyunu oynayın
Crytek, doğada eşsiz adrenalin yaşatacak ve Oculus Rift platformuna özel sanal gerçeklik-VR teknolojisi ile geliştirdiği The Climb oyununu duyurdu. The Climb, tehlikeli spor yapmayı seven ve heyecan arayanları geri dönüşü olmayan ölümcül bir uçurumda tek başına hayatta kalmaya davet ediyor. Gerçekçi tırmanma lokasyonlarının yer aldığı oyunda oyuncular, Xbox One ya da Oculus Touch kontrolörlerinden istediği ile ilham verici bu yolculuğa çıkabilecekler. Crytek Kurucusu Cevat Yerli ise, “Oyunlar bize daima imkansız senaryoların içinde kendimize yer verebilmemiz için olanak sağladı.
Rift gibi VR teknolojileri sayesinde ise o senaryolarda gerçekten var olma deneyimini yaşıyoruz. The Climb, oyuncuları dünyanın en tehlikeli aktivitelerinden birini deneyimlemeye davet ederken onlardan binlerce metre yükseklikte hissetmenin heyecanı ile kendi yeteneklerini kullanmalarını bekliyor” dedi.
YENİ YATIRIM
DCP’den sağlığa 2.5 milyon TL
Bu yıl faaliyete geçen teknoloji transfer ve risk sermayesi fon yöneticisi Diffusion Capital Partners (DCP), ilk 2 yatırımını sağlığı ilgilendiren alanlara yaptı. Türkiye’de, toplam 30 milyon euro tutarında yatırım planlayan DCP’nin 2.5 milyon euro’ya yaklaşan yatırım gerçekleştirdiği yeni teknolojilerden biri kanser tedavisinde hızlı teşhis ve MDR’da doğru tedavi yöntemlerinin belirlenmesi olanağı sağlıyor. Diğeri ise lazer epilasyon terapilerini daha etkin ve sağlıklı kılıyor.
Avrupa Yatırım Fonu ile birlikte İTÜ ARI Teknokent, Cyberpark, İstanbul Şehir Üniversitesi TTO ve Sabancı Üniversitesi’nin katkılarıyla oluşturulan fonun, Türkiye’deki ilk yılında, yatırım için pek çok farklı alanda çalışan 400 teknoloji girişimi var.