Ekonomi Tekno şov başlıyor!

Tekno şov başlıyor!

29.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA 2016’ya, akıllı ev elektroniği yanında cepler, giyilebilir ve sanal gerçeklik teknolojilerinin damga vurması bekleniyor. Fuarda Türk markalar da gövde gösterisi yapacak

Tekno şov başlıyor

Tüketici elektroniğinde teknoloji şovu başlıyor. Almanya’nın Berlin şehrinde 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2016), pek çok yeni teknoloji görücüye çıkıyor. Türkiye’den Arçelik, Vestel gibi markaların da yeni ürünlerini sergileyeceği fuara, Ultra HD, sanal gerçeklik, HDR, bluray oynatıcılar, akıllı ağlar, sağlık uygulamaları gibi teknolojilerin damga vurması bekleniyor.

IFA 2016, ev elektroniği ağırlıklı bir fuar. TV, buzdolabı ve küçük ev aletlerinin hakimiyeti görülüyor. Ancak her yıl akıllı telefon, tablet, akıllı saat, sanal gerçeklik gözlüğü alanlarında da ses getiren lansmanlar için burası seçiliyor. Büyük markaların bu yönde çalışmalarının olduğu kulisleri de duyuldu.

- Samsung bunlardan biri. Akıllı saat serisinin yeni modelini tanıtması bekleniyor. Akıllı saati Gear S2’yi geçen yıl bu fuarda duyurmuştu. Bu yıl Gear S3’ü lanse edebilir. Sürpriz yaparak beklenen yeni tableti Galaxy Tab S3’ü de çıkarabilir. Televizyon ve ev elektroniği tarafında da lansmanlar yapacak.

- LG, 6 Eylül’de ABD’de yeni amiral gemisi model V20’yi lanse edecek. Berlin’de ne lanse edeceği ise merak ediliyor. LG’nin IFA’da Flex modelinin devamını getirebileceği tahmin ediliyor. LG G Flex 3’ü lanse edebilir. 5.5 inç’lik ekran 4 GB Ram, 16 MP kamera gibi özellikleri olması bekleniyor. LG G5’deki modüler yapıyı da Flex 3 de görebiliriz. LG, fuarda her zaman yeni bir TV modeli de lanse ediyor.

- Huawei de sürpriz yapabilir. Huawei Mate 9, 5.9 inç’lik phableti görüyor olabiliriz. Çinli firma bir ya da iki akıllı telefon lanse edebilir. Yeni güncellenen giyilebilir teknoloji modelleri yanında sanal gerçeklik gözlüğü sürprizi de yapabilir.

Haberin Devamı

- Sony’nin de geçen yılki gibi cep telefonunda yeni bir model lanse etmesi bekleniyor. Bu telefonun 3 GB Ram, 21 MP kamera, 5.1 inç. özellikleriyle üst segmente olacağı tahmin ediliyor. Markanın Xperia serisini devam ettirecek yeni modeli gelecek. Oyun konsolu tarafında da Sony’den beklenti var. Playstation 4, Playstation VR, kamera ve televizyon setini içeren bir dizi yeni modelini lanse edebilir.

- Asus’un da IFA’da yeni modellerini görebiliriz. Geçen yılki fuarda akıllı saat modeli ZenWatch 2’yi duyurmuştu. Bu yıl da ZenWatch 3’ün gelmesi olası görünüyor. Cep telefonunda da sürpriz yapabilir.

- Motorola’nın da sahibi olan Lenovo, fuarda yenilikleri olacağını daha önceden haber verdi. Yeni cep, tablet ve sezgiyle çalışan klavye bunlar arasında. Lenovo, akıllı saat tarafında da Moto 360’ı görücüye çıkarabilir.

- Türk markaları Arçelik ve Vestel de fuarda teknoloji şovu yapmaya hazırlanıyor. Yeni TV, buzdolabı ve küçük ev aletleri modelleriyle fuara damga vurmaya hazırlanıyorlar. İki markanın da yeni OLED TV modellerini öne çıkarması bekleniyor.

Haberin Devamı

YENİ OYUN

Gram Games’den Six! oyunu

Tüm dünyada ses getiren 1010!’in ve Merged!’ün geliştiricisi Gram Games, bağımlılık yaratacak olan yeni oyunu Six!’i duyurdu.

App Store’da oyun severlerin beğenisine sunulan Six!’te amaç, tuğlalarla örülmüş bir kulenin tepesinde yer alan altıgen bloğu, tuğlaları patlatarak kenarlardan düşürmeden aşağıya indirmek. Six!, fizik temelli bulmaca konseptini basit ve eğlenceli bir anlatımla sunuyor.

Kullanıcılar oyunda tuğlalarla örülü bir kulenin tepesindeki altıgen bloğu, altındaki farklı şekillerdeki tuğlalara dokunup patlatarak aşağı indirirken, kulenin kenarlarından aşağı düşürmemeye çalışacak. Öğrenmesi kolay, ustalaşması ise son derece eğlenceli olan Six!’te, arkadaşlarınızın yüksek skorlarını geçebilir, tüm dünyaya meydan okuyabilirsiniz.
Six!, zaman ve hak sınırı olmadan, ister birkaç dakika için ister de saatler boyu eğlence için tercih edilebilecek son derece keyifli anlar vadediyor.