Ekonomi Teknofest rüzgârı Samsun’da esecek

Teknofest rüzgârı Samsun’da esecek

29.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, Samsun’da yapılacak.    30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan festival, teknoloji meraklılarını bir araya getirecek.

Teknofest rüzgârı Samsun’da esecek

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, bu yıl Samsun’da gerçekleşiyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle düzenlenen Teknofest, 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda yapılacak. Beş yıldır düzenlenen ve uluslararası bir boyut kazanan Teknofest, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde önemli rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların da yer aldığı kurumlarla birlikte gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu, altı gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergileri, zirveler, atölyeler, ödül törenleri, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu Teknofest’i milyonlarca kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Festivalde yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuşları, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızlarının akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıyacak. Festival kapsamında düzenlenen Sahne Senin etkinliği gençlerin eğlencesine ortak olurken, eğitici atölyelerde öğrenciler; bilim, teknoloji ve uzayla dolu bir serüven yaşayacak.

7 milyon TL’yi aşkın ödül…

‘Teknoloji Yarışmaları’ bu yıl 99 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Teknofest, ön eleme aşamasını geçen takımlara 22 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği, yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 7 milyon TL’nin üzerinde ödül veriyor. Teknofest’i ziyaret etmek isteyenler www.teknofest.org adresinden online kayıt yapabiliyor. 7 yaşın altındaki ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmazken, ebeveyn refakati ile festivali ziyaret edebiliyor. Yanı sıra web sitesi üzerinden okullar için de kayıt başvuruları yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Refik Anadol’dan uzay sergisi

Festival kapsamında düzenlenecek olan Refik Anadol ‘Makine Hatıraları: Uzay’ sergisi, bilim şovlar, dikey rüzgâr tüneli ve sanal gerçeklik tüneliyle de ziyaretçilere dopdolu bir program sunuluyor. Bayraktar MİUS Kızılelma, Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK – II, Hürkuş, TB-2, AB 412, ANKA, Gökbey, Beli 429 ve MMU’yu ziyaretçiler yakından inceleme fırsatı bulacak.