Ekonomi THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'u ağırladı

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'u ağırladı

05.01.2024 - 21:52 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları(THY), Rolls-Royce firması ile Airbus A350 uçaklarının 'motor-bakım hizmeti' ile 'yedek motorların temin edilmesi' adına bir anlaşma sağladı.

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenochu ağırladı

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen etkinliğin, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki havacılık ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktasına işaret ettiğine dikkat çekildi. Ziyaretle ilgili olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Badenoch, her iki ülkenin havacılık sektörleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunulduğu; ana konular arasında ise yeni yatırımlar, rekabetçi endüstriyel iş birliklerinin geliştirilmesi ve havacılıkta sürdürülebilir girişimlerin desteklenmesinin yer aldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenochu ağırladı

"KÜRESEL HAVACILIKTAKİ LİDER KONUMUMUZU ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUZ"

Açıklamada ziyarete ilişkin Ahmet Bolat'ın görüşlerine de yer verildi. Bolat, "Bugün Bakan Badenoch'u, Başkan Ward'ı ve Sorumlu Başkan Kelly'i ağırlamaktan ve Türk Hava Yolları'nın uluslararası iş birliği ve yenilik yolculuğunda bir adım daha atmaktan mutluluk duyuyoruz. Görüşmelerimiz, sürdürülebilir bir küresel havacılık endüstrisi vizyonumuzla uyumlu olarak, ilgili ülkelerimizin havacılık sektörleri arasındaki bağların güçlendirilmesine ve iş birliğinin zenginleştirilmesine zemin hazırladı. Airbus uçaklarından ve Rolls-Royce motorlarından oluşan oldukça yüklü yeni siparişimiz ile küresel havacılıktaki lider konumumuzu önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.